Já teda mám děti ráda a věděla jsem, že jednou chci mít hodně dětí (mám teda nakonec "jen" tři), a na dítě jsem se těšila. Přesto jsem v jak v těhotenství i po porodu občas chytla pořádnou paniku, jak to půjde, že to nezvládnu atd.... A když se narodili, přišlo mi, že už se prostě dávno známe (z břicha - přece jen to je doba, co tam stráví), neměla jsem pocit, že si musím zvykat. Ale vím, že to tak někdo má.
Ale teda právě v těhotenství a při kojení jsem se teprv cítila jako žena. Předtím jsem si nikdy tak žensky nepřipadala, a to nemyslím ani tak kvůli vzhledu, ale vnitřně. Vůbec teda těhotenství (až se to tu stydím přiznat), jsem si užívala a líbilo se mi hezky se obléknout i to břicho :-) A v těhotenství jsem se vlastně v termínu porodu vydala na návštěvu ke kamarádům do Němec, počítala jsem s tím, že budu opět přenášet, a že to kdyžtak nějak zvládnu.
No a pořizování věcí - byla jsem velkou část prvního těhotenství doma, nechali jsme si tenkrát připojit internet, tak jsem měla čas a klid zjistit, co bude potřeba, promyslet si to a tak. Oblečení mi teda máma spoustu nakoupila po sekáčích, tak jsem mohla kupovat jen sem tam něco, to je spíš pak pro radost...
S miminem, obzvláště prvním, jaem si užila spoustu klidu, dlohé vycházky. Taky jsem snad nikdy neměla tak bohatý společenský život, jak s dětmi. Tahala jsem děti všude, někdy náročné a na nervy, byla jsem kolikrát unavená a ono nosit po schodech na vlak nějakých 20 - 25 kilo, nebo přenášet autosedačku... Ale asi bych neuměla nechat mimino doma a jet nakupovat na trhy nebo na nějaké přednášky, jako to dělá třeba švagrová (ani bych nemohla, když jsem kojila teda :-) )
A každé období je krásné a má něco do sebe. Ovšem je pravda, že nedávno jsem si říkala, kdyby to tak chvíli zůstalo: 10, 8 a 3 plus minus. Ještě žádná puberta, školáci už zajetý, malej už velkej dost a samostatnej... No rostou, už občas pubertální záchvaty...
Jo a s tím klukem, spoustu ženskejch mě skoro litovalo, že mám kluka, zvlášť pak u druhýho a třetího. Přitom mě to bylo tak jedno. A zjistila jsem, že to naopak mí spoustu výhod, že jsem doma jediná ženská!