Ja teda ešte k všetkému vyššie napísané pridám také moje osobné oneskorené zistenia...nikdy som sa nezaujímala o pôrod ako taký, ani o to, čo sa deje so ženským telom po pôrode. V rodine síce sesternice majú deti ale bývame každá v inom meste, nikdy som sa o tom s nimi rozprávala, z kamarátok (blízkych) som prvá a mama mi o tom nikdy nehovorila, v škole sme to detailne nepreberali...Takže teraz postupne opatrne načítavam, čo sa vlastne deje PO pôrode a teda...chytajú ma záchvaty paniky zo šestonedelia, boľavých bradaviek, zápalov prsníkov, kŕčových žíl a hemeroidov, potrhaných hrádzí...Ja som si vo svojej naivite a hlúposti tak nejak myslela, že žena je v nemonici 5 dní a ptoom ju vrátia ddomov viac menej už v pôvodnom stave, maximálne nastrihnutú. Dáke články teraz čítam na nete, už som sa chcela aj na predpôrodný kurz nahlásiť, ale u nás sú všetky plné (zjavne bol október enormne plodný mesiac, všetci rodia v lete). Blbé je, žez článkov si človek zapamätá len tie hororové príbehy. Diskusie na modrom koníkovi už radšej nenavštevujem, raz som si prečítala jednu o zmĺknutých potratoch (samozrejme v ešte neskončenom 1. trimestri) a teraz nedávno jed nu, kde sa ženy sťažovali, ako ich potrhalo alebo postrihalo pri pôrodoch a že ešte mesiac po si nemôžu sadnúť + ďalšie chuťovky...V tomto smere som ale rada, že som o týchto veciach nemala pred otehotnením ani šajn, lebo podľa mňa by som teraz tehotná nebola určite...Dávam si ešte mesiac a potom začne u mňa nový nával paniky, keď si domov isto z chuti kúpim melón a potom si predstavím, že niečo hentaké porodím 
A teda vo vzťahu k bábätku, keĎ pracem tie malé detičky, tak ma strašne desí predstava, že niečo tak malé a bezbranné bude závisieť odo mňa, tie hororové scenáre, ako ho nechtiac pustím na zem, zabudnem niekde, nechtiac pritopím pri kúpaní...Aspo%n sa mi už nesníva, ako ho zabúdam kŕmiť...