Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 18:41

DrowRanger Tak určitě nebudeš mít všech tisíc  a jedna příznaků, co popisuje tisíc a jedna matek. Jen je prostě rozumný si na tu dobu nic neplánovat, že musíš  zvládat,  kromě základní sebeobsluhy a starosti o malý. Když to půjde líp, je to dobře, když míň dobře, tak to prostě přečkáš a bude líp. 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 20:40

DrowRanger Neboj, jak píše Isca, u žádné se nesejdou všechny problémy ;) Byla jsem v šestinedělí hrozivě nevyspaná, až jsem měla halucinace, a strašně mě deprimovalo, že nemáme uklizeno a že žeru na stojáka věci, které bych normálně nedala do huby, protože sednout si byla ztráta času, ale denně jsem si zvládla umýt vlasy a lehce se nalíčit a mít mimino pořád jak ze škatulky. Fyzicky se nic tak zásadního nedělo, záchvat smíchu z velikosti prsou jsme si s mužem odbyli už v porodnici 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 18. května 2018 21:06

Rodila som 2 tyzdne pred terminom sekciou. Den predtym som prisla na poradnu, spravili mi CTG, nepacili sa  vysledky, poslali ma do porodnice na kontrolu, CTG perfektne. Ale uz niekolko tyzdnov mi isiel hore tlak. A tak mi primar hovori, ci chcem prist na sekciu zajtra (piatok) alebo az v pondelok. Divala som sa nanho ako vyorana mys! Isla som teda na druhy den, lebo do toho pondelka by som sa totalne vystresovala.

Pocas tehotenstva som tak nejak.sa pripravovala (dusevne) na porod, ale ako Rachel v Priateloch, som akosi pozabudla, ze hlavne veci sa zacnu diat az po narodeni dietata. A predstavovala som si to teda ovela jednoduchsie. Este chvilu po porode som sa snazila fungovat "po starom", ale reakcie maleho ma prinutili sa mu prisposobit. Mozem povedat, ze zivot mi otocil hore nohami.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 21:41

letfenixa Jo, to jsi uhodila hřebíček na hlavičku - člověk nečeká, jak velká změna to bude, a snaží se fungovat jako dřív. Mně trvalo hodně dlouho uvědomit si, že na úklidu nebo každodenní teplé večeři až tak nezáleží, a že můžu spát třeba i ve dne 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. května 2018 21:50

Pokud se mi podaří teď v úterý odstátnicovat, třeba taky trochu zvolním...

Online Karja
44712 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:05

rasaNori No znáš to, sliby chyby, určitě si zase něco vymyslíš! Ale chraň tě ruka páně, chce to aspoň ty prázdiny držet! Držim palce. 

No jste mě s těma porodama nějak zaskočily, ale snad to ještě nebude. 

Já byla dvakrát na tom porodním kurzu a to mě hrozně uklidnilo, že porod jako vůbec neřešim, to přece budou řešit doktoři ne?:-D. Ale teď jsem si nějak zkoušela tu masáž hráze, a překvapivě to bolelo, tak říkám příteli, ty vole, ten porod, vono to bude asi dost bolet:-D:-D. Jinak přítele kolega teď má mimino a ta žena nemohla v šestinedělí fakt nic, všechno musel dělat manžel, takže on s tim teď počítá, že je to tak vždycky, tak dobrý:-D. 

Spíš ty kojící omezení, nevim nevim, na kafe jsem už na odvykačce, ale piju furt něco perlivého a slazeného, voda mi nejde. Furt sladký bez toho nemůžu být, ale to asi nevadí ne, to se nedoporučuje jen skrz zbytečný kalorie ne? Já zvýšila přísun cukru tak na trojnásobek:-D. Dvakrát, třikrát týdně luštěniny, obden nějaká buchta, no na to taky budu muset zapomenout, co budu jako jíst

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:10

Karja aniball zeno :D doporucuje 9 z 10 porodních asistentek, vidís to ten jsem ti mela pribalit a ne cokoladu :D

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:18

Karja Ty perlivý nápoje, to je strašná pověra  A všichni to do zblbnutí opakují. Četla jsem vtipnou odpověď jednoho lékaře na dotaz, jestli pít/nepít perlivé nápoje, aby dítě netrpělo. Odpověděl, že pokud má tazatelka v prsou kompresor schopný nahnat do mlíka bubliny, pak rozhodně nepít 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:19

rasaNori Moje PA zrovna aniball nedoporučuje 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:21

Pinot Noir hele já bych za něho dala ruku do ohně :D jsem účastnicí studie, tak uvidíme jestli je to jen v hlavě nebo opravdu funkční a měla jsem sakra šikovnou PA...

Online Karja
44712 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:36

rasaNori Porodní asistentka u apolináře ho taky nedoporučovala a já vzhledem k tomu, co mi vyvádějí svaly po celém těle mám pocit, že bych tam pak ten aniball mohla protahovat po zbytek života, takže to radši ne, zvlášť pokud je to v hlavě:-D :-D.

Pinot Noir Viď, já si to taky myslim, zrovna jsem nad tím dneska přemýšlela, ale já to dám i na štávách a sirupech. Jsem jak malý dítě, co nechce vodu, jen se šťávou:-D.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:43

Karja Bez coly a birellu bych to nedala 

Online Karja
44712 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:47

Pinot Noir Cola je nejlepší věc na světě, superpotravina a až to tady všechno vymře, tak z jedné lahve coly vzejde nový život na planetě. Toť moje myšlenky o cole za těch x měsíců těhotenství. Nemít tak malej byt, udělám si oltář cocacoly a denně se tam klanim!:-D.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:50

Karja  Ale souhlasím 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. května 2018 23:19

Pinot Noir Karja čo je zlé na aniballu? Resp. aké boli výhrady PA voči nemu? Pozerala som si recenzie, videá atď. a prišlo mi to najprv ako blbosť, potom ako dobrá vec, že teda sa žea pred pôrodom môže "otestovať".

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. května 2018 23:24

Pinot Noir to nevyspatie si neviem predstaviť, ale vzhľadom na to, ako som sa cítila prvých skoro 7 mesiacov som sa naučila zdriemnuť si už teraz kedykoľvek to išlo (občas to bola otázka prežitia teda), rovnako to plánujem praktizovať po pôrode, bez ohľadu na bordel v byte. V auguste plánujem mať mesiac dovolenku, oficiálne oznámenú klientom, ištitúciám atď., aby som teda mala istotu, že aspoň tie 4 týždne po pôrode sa môžem starať len o seba a o dieťa s tým, že s mužom máme plán, že teda ak nebudú komplikácie, ten mesiac bude chod domácnosti a tiež časť mojej práce zabezpečovať on.

Jediný problém vidím, ak by som šla cisárskym, tam by som zrejme k sebe volala mamu (mám len 1 ženu v okolí čo šla cisárskym, tá mala komplikácie a 1,5 mesiaca primárne starostlivosť o dieťa zabezpečoval manžel a jej mama) na nejaký čas.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. května 2018 23:24

Ešte ma zaujíma, tie čo máte doma psi, ako znášali príchod potomka na svet? myslím, že rasaNori má doma psa?

Online Karja
44712 příspěvků moje polička 19. května 2018 02:43

DrowRanger Myslim, ze jeji vyhrady proti tomu byly typu, ze to neni prirozene trenovat, kdyz telo neni na porod pripravene a ze se samozrejme musi pocitat s tim, ze ty cesty/svaly nebo jak to nazvat mohou zustat diky tomu trenovani rozvolnene, kdezto z porodu to nebyva. Takhle nejak to rikala ona, snad jsem to pochopila spravne, ruku do ohne za spravnej prenos informace dat nemuzu.Nijak zvlast jsem to nestudovala, recenze a diskuze jsou od uzivatelek povetsinou kladne, dve moje kamaradky si to take pochvalovaly, ale treba by mely stejny porod I bez toho. 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 19. května 2018 06:56

DrowRanger Byla jsem na předporodním kurzu u jedné PA a jinou jsem potom měla objednanou k porodu a obě mluvily v tom smyslu, že ženské tělo je stavěné na ti, aby jím prošla ta třiceticentimetrová hlava pětkrát, šestkrát, max třeba desetkrát v průběhu mnoha let, ne třeba třicetkrát za měsíc. Že to není přirozené a může to zanechat následky. Též jen volně interpretuji, co jsem slyšela, kladné zkušenosti jiných nemůžu popřít.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 19. května 2018 08:04

DrowRanger no pes jak to popsat. Muz si pro nas prijel do porodnice i s ni, tak potom co me bourlive uvitala, sedela ostentativne celou cestu domu s cumakem odvracenym ode me ( esence urazenosti). Doma teda prvni dva mesice se nebavila s tim kdo zrovna mimino drzel, ted uz je to lepsi. Blbe jsou navstevy, vsichni se rvou za malou a psa kazdy odstrkuje jako ze mala prvni. Na jednu stranu ano, hierarchie musi byt, na druhou je mi ji lito. 8 let nejak fungovala a najednou toto. Kdyz treba baru vzbudi tim ze zacne stekat, snazim se na ni nebyt za to neprijemna. Je to pes, tak holt steka.