Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44715 příspěvků moje polička 21. května 2018 08:48

DrowRanger Ja ti neporadim, tchyne neco koupila, kdyz jsem se ji ptala na info, co to je, tak dala dohromady, ze je to ten kokos a cenu, coz odpovidalo tem 30e,- pak v obchode, kdyz jsem kupovala tu druhou, tak vlastne meli jen dve na vyber, kokos a penu. Ani me nenapadlo, ze je nejaky rozdil v tvrdosti v tech kokosech:-/

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 08:49

DrowRanger Do postýlky na noc jsem měla matraci Träumeland Butterfly a do postýlky v kuchyni levnější Träumeland Regenbogen. Proč zrovna tyhle už si nepamatuju, pamatuji se jen, že to byla v seznamu věcí ta nejhorší položka - vůbec jsem neměla tušení, co vybrat. Ale dnes už bych si s tím hlavu tak nelámala, ono je to totiž celkem jedno ;) Jednu postýlku jsem dostala od příbuzných včetně "matrace" - byl to jen polystyren potažený látkou. Prý to bylo dřív běžné.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. května 2018 09:01

Karja nepanikár, tie kokosové čo som zatiaľ pozerala sú tvrdšie ako penové, takže predpokladám, že nebude veľký rozdiel medzi tou za 30,- a tou za 75,- ale proste už vo mne hlodá ten červíček.. 

Pinot Noir už som pozrela, chcem ale prírodnú s kokosom, asi vezmem tú za tých 75,-, tá sa mi pozdávala. A vôbec ma nenapadlo, že asi budem potrebovať ešte jednu postieľku 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 09:26

DrowRanger Mě právě před kokosovou varovala porodní asistentka, že prý hodně plesnivějí, samozřejmě to není okem pozorovatelné, ale když zvlhnou (nejen pocůráním, ale i jen zpocením), strašně dlouho schnou, vlastně by měl mít člověk náhradní matraci, protože tahle prý neproschne v té postýlce dostatečně. Nevím no, vyrostla jsem v kamennèm domě plném plísně a celá rodina z toho máme zhuntované zdraví, takže já se plísní dost bojím 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. května 2018 09:26

dynda ja mu davam na veceru krupicovu kasu. je trochu mladsi ale chodi a beha uz dost dlho. prespi celu noc a ak sa nahodou zobudi tak si iba tichucko brble a zase zaspi.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. května 2018 09:28

Pinot Noir ale dokelu...to si mi nemala hovoriť, jedine kokosovou matrací som si bola istá . Môžem teraz začať nanovo skúmať 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. května 2018 09:59

DrowRanger my jsme v obýváku měli ohrádku, ta je velikostně 1x1 metr, takže když se pak začnou otáčet, tak mají více prostoru. V postýlce se neotočí. Teda otočí, ale není tam tolik prostoru.

Online Karja
44715 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:17

DrowRanger Pinot Noir Jo to je fakt, vsude pisou, ze se ma hodne vetrat. Ona tomu pridava hlavne ta neprocuravaci podlozka, protoze to pres ni neluftuje.  

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:19

Úplně se to tady bojím napsat, ale moje děti měly takový ten slamník, co jsme měly my se ségrou a předtím jeden z mých rodičů. Akorát jsem na to hodila deku, ať to není tak moc hrbolaté.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:26

brrr ono je to hlavne uplne jedno, pac v te postylce toho vetsina deti moc nenaspi;-)

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:53

Dievčatá, čo tu popisujete slovnú zásobu 15 mesačných mimi - v oboch prípadoch je to na ten vek veľmi slušná zásoba!

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:53

brrr viktorka_od splavu No přesně, proto píšu, že už bych to teď neřešila, protože je to šumák :) Ten náš tam moc času nestrávil.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:54

brrr ono je to hlavne uplne jedno, pac v te postylce toho vetsina deti moc nenaspi;-)

​Postieľka je super, lebo z tých uzavretých mreží nevypadáva všetko to haraburdie, ktoré do toho človek naskladá, keď zistí, že ju aj tak nepoužíva . Ale to je matracu jedno.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. května 2018 10:59

slniecko Ano, postýlka je skvělý odkládací prostor 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:14

slniecko doktorka ted tvrdila svagrovy, ze na roce by ji mel mladej skladat souslovi o aspon dvou slovech (no ani omylem, zejo, ma babi, tata, mama, tady a o moc vic asi ne)

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:17
Reakce na Solathis:

slniecko doktorka ted tvrdila svagrovy, ze na roce by ji mel mladej skladat souslovi o aspon dvou slovech (no ani omylem, zejo, ma babi, tata, mama, tady a o moc vic asi ne)

​no přesně to jsou ty "návody" v čekárnách u pediatra - moje děti byly ve všem tak o čtvrt roku opožděný:D naštěstí mně je to celkem pupen, ale pokud to někdo "žere" tak z toho musí být hotovej. usoudila jsem že jsou to totální nesmysly určený k udržování matek v uctivém zděšení

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:33

Solathis 

okolo roku 1 slovo. Priemerne. Vezmi si že napríklad priemer u prvého kroku je tiež 1.rok, ale normálne sa považuje čokoľvek od 6-18 mesiacov. Áno, v najbližších mesiacoch by mali nasledovať ďalšie slová, ale rátajú sa napríklad aj zvuky zvierat, zvuky, alebo označenia niečoho konkrétneho (u nás časé žiža - svetlo...).

Spájanie slov je problém, ak sa neobjaví do druhého roku.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:38

viktorka_od splavu slniecko uz jsem ji posilala zpravy odsud, ze muze bejt v klidu, v utery z toho vypadala lehce nejiste.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:38

usoudila jsem že jsou to totální nesmysly určený k udržování matek v uctivém zděšení

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:39

Solathis to verím, pediater dokáže zneistiť vskutku dôkladne.