Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:42

Karja Dej si, na co mas chut a neres to! Vzdyt zenske priberou behem tehotenstvi treba dvacet kilo a mimina maj prumerny.

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 30. května 2018 21:49

Sairon Mně ještě v lékárně doporučili Mullerovy pastilky, jsou to takové bylinné cucací bonbony. Cucala jsem je právě i při pocitu suchého krku. K tomu jsem si troufla jenom paralen a černý čaj s medem a citronem, všechny bylinné čaje mi v lékárně taky nedoporučili.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. května 2018 22:20

Karja Po melounu se snad netloustne,.ne? Já být tebou, jím, na co mám chuť. Já jedla vpodstatě jenom zmrzliny a dítě je podměrečný snad už od početí. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 30. května 2018 22:31

Sairon ale ten Septilen je fakt dobry. uz si nic jineho nekupuji ani netehotna. paralen normalne pri teplote cele tehotenstvi, ibalgin ne (porad to meni, ale asi radsi ne).

na ty bylinkove pastilky pozor, casto tam je salvej a ta se moc nemuze. kapky do nosu se vice mene muzou, pokud to neni nejaky dryak, zas tolik se toho nevstreba. zas napisu www.porodnice.cz MUDr. Koucky nebo se muzes na ucinnou latku podivat sem a podle toho se zarid - A,B muzes bez problemu. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 30. května 2018 22:36

Toto je super

https://www.nevychova.cz/blog/sestinedeli-v-teplakach/

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. května 2018 23:00

Karja melón podľa mňa môžeš na kilá, prevažne je to voda (navyše aj keď je sladký, nemá až tak vysoký podiel cukru), podľa mňa inak tiež dieťa nerastie viac z toho, že ješ viac sladkého. Ja sa momentálne na ovocí, ktoré znesiem neobmedzujem, ale vďaka páleniu záhy sa obmedzujem na takmer na všetkom ostatnom, bezpečné pre mňa nie je asi nič, vrátane vecí ako jogurt/zelenina/ovsené vločky a ani potraviny, po ktorých mi deň predtým nič nebolo. Celkom ma už nebaví točiť na raňajky/obedy/večere cca 6 jedál. Ale paradoxne mi na pálenie zaberá zmrzlina, akurát aj tej už mám plné zuby 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. května 2018 23:28

DrowRanger zkoušela jsi už gaviscon? Mě pálila žáha až do porodu bez ustání, tohle mi po jídle vážně pomáhalo

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 31. května 2018 07:09

Děkuji za rady, ale moc jste mi radost neudělaly, teď můžu řešit co to je, když septilen nezabírá :/

Karja  a neříkal ti třeba doktor, jestli to můžeš sama nějak poznat, jestli se jedná o reflux nebo o "klasickou bolest" v krku?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 31. května 2018 07:15
Reakce na DrowRanger:

Začala som postupne dávať dokopy veci, čo potrebujem do pôrodnice, spravila som veľkú objednávku vrátane hygienický potrieb a celú dobu myslela na to, že potrebujem aj plienky s výrezom na pupok, že to je dôležité, samozrejme, že som ich zabudla prihodiť do košíka.

Momentálne zháňam rozopínaciu tehotenskú košeľu (opäť internet, po obchodoch behať sa mi nechce) a žasnem nad tým, že prevažná väčšina košieľ je ružová/modrá so sloníkmi, myšičkami ainými blbosťami, asi aby mamička ladila s bábätkom...

No nebaví ma to, mohla radšej moja mama nakúpiť výbavu na pôrod/po pôrode mne a nie vnúčaťu...

​bože, ty ma vždy vydesíš k smrti. To aby som aj ja začala rýchlo do tej pôrodnice niečo zháňať, zatiaľ mám zubnú kefku. A daj nejaký tip na tie nočné košele, ja som v živote žiadnu nočnú košeľu nemala, fakt netuším, ako by to malo vyzerať, aby to bolo vhodné do pôrodnice a ešte naviac v júli

Online 999
19821 příspěvků moje polička 31. května 2018 07:22

Luna Jak já ti rozumím s tím hřištěm... Moje noční můra :-). My jsme místo toho pořád chodili, i několik kilometrů denně s nějakým cílem, jakože jdeme se podívat tam, jdeme si dát to...Spousta času v ZOO, znali jsme všechny od Prahy až po Vídeň. A taky jsme prý strávili spoustu času v galeriích, tvrdí dcera...:-).

Teď s malou neteři je to stejné. Jako podíváme se na dětské hřiště, ale obejdeme vsechna na Malé Straně, do Angelata na zmrzlinu, kouknemem, co má Jezulátko za hadry, taky nám vyhládne... A cestou procvičujeme stavební slohy :-).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:05

žluťásek skúšala a nezaberá už. Ako mám na chvíľku pokoj (cca hodina) a potom to začne znovu. Lekár mi oporúčal ešte Rennie Ice, tie tiež zaberaj teraz už len na chvíľu. Ale teda...už som si asi aj zvykla, ehm.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:08

betsey prepáč  Zas ja nejdem na materskú, tak radšej veci, ktoré sa dajú pripravím vopred + ma doktor strašil predčasným pôrodom, tak muž už do mňa hudie, že by bolo fajn, keby som mala niekde zbalenú tašku, aby mi ju vedel doniesť ak by náhodou...Ale ak ťa to poteší, stále nemám kopu vecí pre dieťa (vrátane postieľky, matracu, periniek a tak) a vlastne ani predstavu, kam dieťaťu idem ukladať veci (sme v podnájme, kde nie je zariadenie a teda, moc sa mi už nechce kupovať ďalší nábytok, už teraz máme každý kus iného druhu).

Košele zatiaľ netuším, našla som dáke stránky, ale tam mali veľkosti S alebo 2XL, no výber bohový, ak narazím na niečo normálne, dám vedieť :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:16

betsey Klid, k porodu potřebuješ tehotensky průkaz a všechno ostatní se dá dopravit posléze 

O těch plínkách s výřezem na pupík slyším úplně poprvé...Noční košili vezmi jakoukoli s velkým výstřihem a ideálně bez rukávů, v porodnici je vedro a kdyby nebylo, nějaký vršek na sebe můžeš navléknout vždycky. Mně se jinak nejvíc osvědčila tílka z tezenis, pod nimiž jsem měla kojící podprsenku z lindexu, nebo rovnou kojící tílka (lze asi jen při menších rozměrech prsou). Ale to teda až doma. V porodnici je ta košile dobrá...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:20

Matně se pamatuju, že nějaká sestra v porodnici ten výřez na plínkách vyráběla samodomo nůžkama... No a v jedné porodnici byly volně k dispozici erární košile, kupodivu byly daleko oblíbenější než vlastní - i když postarší a obrovské, byly z tuhé bavlny, voněly prádelnou a mandlem.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:31
Reakce na ziginka:

Cas na hristi = cas, kdy nevznika doma dalsi bordel a dite se fyzicky unavi = nejlepe straveny cas ;-) To predci uz jen vlastni zahrada.

krasne a vystizne jsi to napsala, teda plati to nejen pro hriste, ale jakekoliv “ven”. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:34

Zahradu bych nepřeceňovala - nejsou tam kamarádi a těch pár atrakcí se rychle okouká.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. května 2018 08:48
Reakce na 999:

Luna Jak já ti rozumím s tím hřištěm... Moje noční můra :-). My jsme místo toho pořád chodili, i několik kilometrů denně s nějakým cílem, jakože jdeme se podívat tam, jdeme si dát to...Spousta času v ZOO, znali jsme všechny od Prahy až po Vídeň. A taky jsme prý strávili spoustu času v galeriích, tvrdí dcera...:-).

Teď s malou neteři je to stejné. Jako podíváme se na dětské hřiště, ale obejdeme vsechna na Malé Straně, do Angelata na zmrzlinu, kouknemem, co má Jezulátko za hadry, taky nám vyhládne... A cestou procvičujeme stavební slohy :-).

​To je skvelé  Na druhej strane mi prišlo strašne ľúto že toto som ja nemala. Teda to ja ani to ihrisko. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 31. května 2018 09:28

betsey kdybys chtěla vyloženě kojící noční košili, tak fajn má Jožánek, jednobarevné, v normálních barvách. Mají vystrih s vsadkou, která se při kojení jen odhrne. Narozdíl od všech s velkým nebo prekříženým výstřihem se nevytahuje, i po roce intenzivního nošení a praní drží tvar i barvu. Vypadá myslím dobře, není poznat, že to je speciálně kojící noční košile, dá se s klidem nosit i na dovolené když hrozí, že tě v kuchyni zahlídne kamarád :)

Je to tenhle typ 

Online 999
19821 příspěvků moje polička 31. května 2018 09:56

paktofonika Tak az budeš v Praze, tak tě taky vezmu do Angelata a na Jezulatko, jo? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. května 2018 09:58

999