Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 31. května 2018 13:18

999 No, tak nějak bych si tu náplň času představovala, ale ta tvoje dcera byla asi už starší v těch galeriích a tak, ne? Já s nima občas na vernisáž zajdu, ale naposled tam ještě s dalšíma kumpánama rozebrali instalaci  Ale pak jsme šli do hospody, klasické, žádný bejby latté a dětský koutek a oni se tam zabavili jak nikde. Kolem samí veselí opilci si s nima povídali, no nemohli jsme je dostat domů

Garfie Já se přiznám hned, že dům jsem NIKDY nechtěla, nechci a chtít nebudu.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 31. května 2018 13:28

Luna Vidíš, jak je umíš pěkně zabavit :-). Happening v galerii, a pak pivo, to se jim neztratí...

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 31. května 2018 13:59

Pinot Noir Už jsem tady myslím líčíla, jak mi na dceru musela půjčit neteř svoje oblečení na panenku?  Syna si "naštěstí" nechali v porodnici a vydali mi ho až v normálnější velikosti....

Luna To je rozumné rozhodnutí  (ale tak je dům a dům, že jo, takový malý městský domeček se zahrádkou velikosti lepší terasy.....)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. května 2018 13:59

betsey v tescu maji kosile, co vypadaji jako kosile... ja mela ty...

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 31. května 2018 15:02

tv moje dite se taky umi zabavit samo. Ono mu taky nic jineho nezbylo,kdyz ma matku jako jsem ja. Prectu pohadku,jdem na prochazku ci na hriste,pomuzu s kostkami nebo nejakou skladackou,kdyz je zajem. Jinak nemam fantazii a moc dlouho u toho nevydrzim.nastesti syn vydrzi sam rovnat auticka treba hodinu...jak chodi do tech jesli, tak tam ma organizovaneho vyziti az az a uz ani odpoledne kolikrat nestoji o to,abych ho nekam vlacela.coz mi chvili trvalo,nez mi doslo:)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 31. května 2018 15:04

Pinot Noir mne doktori vraveli necely mesiac pred porodom ze dieta bude male. na ultrazvuku to odhadovali na nejakych 2400-2500. nakupila som dva sety velkosti 44 dupacky, kosielka, body, gate... doktor ma ukludnil ze aspon na 3200 to snad do porodu stihne nabrat. za 3 tyzdne (co som sa stravovala tak ako cele tehotenstvo) som brutalne pribrala aj dieta nabralo 1 kilogram. porodna hmotnost 3590! tie najmensie 44 som obliekla iba raz cestou z porodnice domov a aj to uz bolo male. velkost 50 sa uz nas ohriala ani nie mesiac. v porodnici nam davali oblecenie pre deti a velkost 56 bola trosku volnejsia ale akurat

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 31. května 2018 16:28

Candance síce to bolo mienené pre betsey, ale ďakujem za typ. pôjdem to tam dnes omrknúť :)

Online tv
4213 příspěvků moje polička 31. května 2018 22:46

eless Tem odhadum se dakt neda verit..Prvni dite melo 3700g. U druheho mi rikali, ze ROZHODNE nebude tak velky a mel 3750g.

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 31. května 2018 23:01

999 Haha, čtyřkilové děti a malé oblečky taky znám. Dvojka měl 4,3 (venku byl mimochodem taky za dvě hoďky a pak jsem mohla jít dříví kácet) a už v porodnici nastal problém, že nešlo sehnat oblečení. Když měl jet domů, tak jsem ho do té připravené 56 nějak vecpala (byl skrčený ve vajíčku, takže to šlo) a doma jsem rovnou dala prát 62. Kdyby byl první dítě, tak nemá co na sebe.

Online letfenixa
10882 příspěvků moje polička 31. května 2018 23:26

A to vam v tych porodniciach davaju normalne sucasne babatkovske oblecenia? V nasej su kosielky, co som nosila ja, klasicke platnove, s uvazovanim na snurky. Velkost tak na 6-kilove dieta, syn mal rukavy trikrat ohrnute. K tomu plienka a klasicka zavinovacka.

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 31. května 2018 23:46

letfenixa Košilky se šňůrkama, měli myslím taky, ale jinak normální oblečení.

Online Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 01. června 2018 08:45

letfenixa V mé porodnici dávali dětem overaly, ale některé byly taky větší. Syn měřil 44 cm, byl v tom jak strašidlo :) Ale on se strašně škrábal, tak bylo i fajn, že mšl schované ruce v rukávech.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. června 2018 09:48

letfenixa v Krči mimino potřebuje vlastní oblečení až na cestu domů. Jinak je k dispozici současné erární. Normální bodíčka, dupačky, zavinovačky dle velikosti dítěte. Dokonce se mě jedna sestřička ptala, jestli potřebuju čisté oblečení na holčičku nebo na chlapečka. Mají k dispozici i nějaké množství plínek, pamatuju si, že manžel plínky kupoval a přivážel až asi třetí den..

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. června 2018 09:52

Jinak mě v těhotenství furt strašili, že dítě nepřibírá, že je mrňavé, a nakonec se narodila taková špageta, že ji přiznali délku 51 cm už při narození. Dupačky byly velmi brzy nepotřebné, protože v pase by se do nich vešla dvakrát, ale na nohy byly příliš krátké...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 01. června 2018 10:21

V jedné okresní porodnici (paradoxně snad 2 roky tenkrát nově postavená) dávali tu klasickou bílou plátěnou vzadu zavazovací košilku, jakousi vložku do zavinovačky a plátěnou zavinovačku-vánočku na tkaničky. Nikdy se mi nepodařilo vytvořit něco úhledného, i když jsem se fakt snažila. Naprostá šílenost to byla. Ale je to už 9 let, tak snad to už všechno rituálně spálili a vyhodili.

Každopádně na číslo 2 jsem radši šla k Apolináři, tam to všechno bylo naprosto nudně bezproblémové, nestylové žluté pružné oblečky s medvídky, nudné rychlozavinovačky a tak.... :)

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 01. června 2018 10:47

Pinot Noir ty jo, tos měla fakt prcka :) Ten muj mel 46 cm, ale to se narodil driv nez mel. Bala jsem se na nej sáhnout, jak byl mrnavej. Kdyz mu spadla cepicka, musela mu ji nasadit sestricka , pac jsem to odmítla udělat. 

Online tv
4213 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:03

Pinot Noir 44cm? Takove ptacatko?Syn mel 53cm a i tak mi prisel malinky, to tvoje si vubec nedokazu predstavit.

Online Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:04

tenzie No, celá rodina nad ním lomila rukama, že tak malý dítě ještě neviděli :) A čepičky mu byly velké i ty nejmenší. Ale nebyl předčasný, nebo teda ano, o 10 dní, ale to už je v myslím OK, jakoby v termínu, ani mu nic nechybělo. Ovšem délku dohnal rychle, některé velikosti jsme úplně přeskočili. Myslím, že ve velikosti 62 snad nemáme vůbec nic. Některé kousky oblečení stihl mít na sobě třeba jen jednou :)

Online letfenixa
10882 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:14

Ako som uz hovorila, mame chudobnu nemocnicu. Vlastne oblecenie sme detom dat nemohli, museli mat erar. A ako nam pripominali, aby sme im pri odchode nezabudli vratit to ich!

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:23

letfenixa No tak to bylo v té naší okresní taky. Jako chápu je s tím vracením, lidi jsou různé... A taky nám kladli na srdce, že zadek dítěte nelze omývat nějakou kosmetikou, natož pak používat vlhčené ubrousky, prý to nedělá dobrotu. (Oni tam dítě myli zásadně tím tuhým mýdlem se šeříkem...)