Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:31

Stará Stanová Kůže Tak v tom souhlasím s tou porodnicí, ty vlhčené ubrousky jsou pěkný hnus, teď to občas použiju na cestách, ale už mám ostříleného batoláka, novorozenci bych to na zadek nedala. Zvlášť, když je to i desetkrát denně. 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:37

Stará Stanová Kůže tomu doporučení se ani nedivím /děti zatím nemám/, protože tohle jsou nejjemnější dětské ubrousky a mě to přijde jak největší chemikálie, normálně mi z toho praskla kůže... 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:42

Zu Co zadek, to originál - ono to s tou jen vodou zní logicky, ale asi se jen tím zbytky nečistot prostě neodstraní a zadek se oprudí. Tedy aspoň zadek mého dítěte, který jinak z plenek nesnesl nic jiného než ty nejdražší Pampersky. Vlhčené ubrousky většinou ok.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:47

Zu ale zas to krásně bělí boty!

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 01. června 2018 11:55

viktorka_od splavu jojo, pasovala jsem je na tento účel 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 01. června 2018 18:04

Stará Stanová Kůže Hele, to se mi nechce věřit, že by po umytí čistou vodou se zadek opruzoval a po vlhčených ne. Jako samozřejmě ti neberu tvou zkušenost, spíš jestli nebyl problém ve způsobu omývání? Zadek pod tekoucí vodu, osušit obyčejnou bílou plenkou, spíš jen tak oťupkávat, nefrotýrovat. To snad nemůže ani tomu nejjemnějšímu zadečku působit potíže, ne?

1333 příspěvků moje polička 01. června 2018 18:38

žluťásek Nevím, nejsem odborník, ale třeba tu lepší funkci způsobila nějaká z těch strašných chemikálií v ubrousku uvedených výše, třeba Prunus amigdalus dulcis seed extract...

Offline Karja
44719 příspěvků moje polička 01. června 2018 20:11

Pinot Noir A mela jsi ten perlan i v porodnici? Prave striham a premyslim, jestli se mi to chce tahat, mam I nejake hodne jemne ubrousky, tak ty jsem si tam chtela vzit kvuli pohodlnosti.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 01. června 2018 20:21

žluťásek 

Taky se divím, není nad čistou vodu! Nedávno jsem přistihla novopečenou matku utírat zadek (mým vnoučátkům!!!) tím ubrouskem, a málem mě vomejvali. Jako venku to chápu, ale doma, s tekoucí vodou hned za rohem? Navíc mrňata stačí strčit pod kohoutek do umyvadla... 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. června 2018 21:00

žluťásek mně se to taky nechtělo věřit, ale kamarádka měla dítě, které se opruzovalo po umytí vodou, takže ho určitý čas vůbec nekoupala. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 01. června 2018 21:01

Karja Ne, tam jsme měli ty vlhčené ubrousky, protože to bylo v pokynech z porodnice a já nechtěla provokovat. A byla jsem ráda, protože jsem byla po císaři a první den se staral muž a ten byl rád, že je rád, ne ještě řešit, čím a kde namočit ubrousek  Ale doma už perlan a voda + olej. Syn se se oprudil několikrát a vždycky to bylo při delším pobytu mimo domov, kde jsem ty ubrousky právě používala. V jeslích je používají a taky se vrací s červeným zadkem, takže mi jejich škodlivost nikdo nevymluví. 

Offline Gatita
8636 příspěvků moje polička 01. června 2018 21:50

Tohle patri spis do priznani,ale uspavani ditete je bezkonkurencni zaminka,jak se vyhnout parbe a bez ztraty kyticky si na dovolene zalezt do postele s knihou a mobilem. Nejsem zas az takovy asocial,ale vecery s napul cizimi lidmi me zmahaji a ta postel vypada dobre!a navic budu mit u manzela body k dobru,ktere si samozrejme casem vyberu...

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 01. června 2018 23:13

Pred ctrnacti dny jsem v sobotu odjela s detma "na dovolenou". V nedeli navsteva pohotovosti, angina. Antibiotika dobral ted ve stredu, mel je deset dnu. No a dnes rano zase bolest v krku a teplota. Na radu doktorky se to snazime rozehnat śprejem do krku, hermankovym cajem atd., ale nevidim to moc dobre. Ach jo. No jesteze mam ty samozabavovaci deti, jinak bych si to uz musela hodit.

Offline Gatita
8636 příspěvků moje polička 02. června 2018 08:14

tv preju brzke uzdraveni a pobavila me ta dovolena v uvozovkach. taky ted na jedne jsem :D

Zatim to nastesti probiha v klidu,ale unavne to je. Uz nikdy nepojedu na rodinnou dovolenou na 4 dny,nez to clovek vsechno nabali a vybali,tak jede domu a muze zacit prat. Priste aspon na tyden,jinak se nehodlam hnout z domu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. června 2018 10:42

Vcera ma na beznej prehliadke osetroval/prehliadal iny nez môj lekár (spolupracovník môjho lekára). Po sone mu vyšli zlé výsledky - malé množstvo plodovej vody, poslal ma na urgent do nemocnice - podotýkam, že mám gynekológa v inom meste než bývam (mal mi zabezpečiť preradenie po tejto prehliadke do môjho mesta). Viac menej mi riadne nevysvetil čo sa deje, kým som sa obliekala, tak som sa rozklepaná pýtala, čo to teda znamená a vypadlo z neho, že ak sa potvrdia jeho výsledky, tak ma s najväčšou pravdepodobnosť pošlú na cisársky (ukončený 30tt...), nezabudol pdootknúť, že dieťa ešte nemá úplne vyvinuté pľúca. Na konzultáciu výsledkov a sona si nezavolala ôjho doktora, ktorý tam vtedy bol pri inej pacientke, proste ma poslal na ten urgent s odporúčaním, že ak tak v mojom meste, ak by som ostala ležať. Tak sme sa hnali 2 hodiny späť do môjho mesta na urgent, kde ma vyšetrili 2 lekári (mali k dispozícii tie isté prístroje ako môj súkromný doktor..) s úplne odlišným záverom, že som zdravá a všetko je ok, že ma lekár len zbytočne naplašil, pretože pre tie závery, ktoré urobil zabudol!!! odmerať jeden údaj a pre druhý nepriaznivý záver by dieťa hmotnsotne zaostávalo o 2-3 týždne a malý je ukážkovo tabuľkový.... čudovali sa aj prečo mám zakázaný pohyb a nariadený kľud, keď nemám žiadne negatívne príznaky a cítim sa dobre, vraj je všetko OK... Mladší lekár sa mi venoval hodinu, vysvetľoval mi veci, ktoré môj súkromný lekár ozaj nepovažoval za potrebné, vypísal mi príznaky, ktoré mám sledovať aby som vedela, že je dáky problém, podrobne sa mi ich snažil popísať, ayb som ich vedela rozoznať...proste neskutočný ľudský prístup...

Ja som tak naštvaná na môjho SÚKROMNÉHO lekára! Už kašľať na tie peniaze, čo som tam nechala, ale vyplašili sme sa včera s mužom ako nikdy, v hlave mi behali najhoršie sceáre od toho, ako malý umrie, ostane zaostalý, nedovivinutý, bude 2 mesiace v inkubátore, vyplašila som mojich rodičov, u ktorých sme mali stráviť víkend, preplakala som celú cestu domov, fakt ma ale nenapadlo, že sa môže lekár takto zmýliť, pretože toto nebolo len potvrdenie/vyvrátenie podozrenia, ale jednak zjavne nevedel pracovať s prístrojom + teda absolútne necitlivé podanie informácií prvorodičke.

V pondelok sa idem informovať, či by ma jeden z lekárov, čo ma ošetrovali na urgente nevzali k sebe.

Offline Karja
44719 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:08

DrowRanger Drzim palce, at te v pondeli vezmou. Verim, ze kdyz pozadas s odkazanim na tu udalost, ze jsi opravdu byla vyplasena a nemas uz ve sveho lekare duveru vezmou. A kdyz ne, tak k tomu puvodnimu stejne uz pujdes jen minimalne, pak uz budou kontroly porodnici (pokud je to na Slovensku obdobne jako u nas) a po sestinedeli se uz prehlasis hrave jinam. Tak snad mas s nervama a stresem vybrano na pul roku dopredu a bude to uz jen dobry!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:09

DrowRanger Musím říct, že mám něco podobného za sebou se zubařem, jenže to má člověk strach jen o sebe. Toto je 1000x horší. Ono neznamená, že soukromý a kolikrát dost zaplacený lékař, má víc času a hlavně ematií a vše pacientovi pořádně vysvětlí a hlavně to neznamená, že má víc znalostí. Jenže to vše není možné poznat, dokud nemáte prblém. Tak ať už je to jen v pohodě a zbytek těhotenství už nic takového nezažijete. 

tv Jednou se synovi takhle vrátila angína 5x. Byl teda starší. Dobral antibiotika a večer už to měl zpět, takže další...po týdnu znovu, potom po 14 dnech a znovu hned večer. Děsný. Doporučili mu nepoužívat ústní vodu, antibiotika mu pokaždé vyměnili, ale nepomohlo to. Celá rodiny vyšetřená, on několikrát na ORL na imunologii.  Od té doby ji 7 let neměl, takže nevím, jak se to tenkrát podařilo a předtím na ně nijak netrpěl. 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:15

DrowRanger Hlavně se teď hoď do klidu ty!! Víš co, soukromý neznamená geniální, nijak to nezvyšuje (ale pochopitelně ani nesnižuje) jeho hodnotu jako odborníka ani jako člověka. Já mám dokonce zkušenost z mého města, že ti nejlepší odborníci jsou v nemocnici, nebo minimálně s nemocnicí nějak spolupracují (chodí tam sloužit, operovat a podobně). A co se týká těch všech vyšetření....znám gynekoložku, dnes už starou paní, ale kapacita ve svém oboru, tituly za i před jménem na dva řádky a ta vždycky říkala, že těch vyšetření je dnes zbytečně moc a většinou spíš stresují matku i plod, než aby pomáhala....Nakonec to dobře dopadne, neboj se. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:22

Karja dúfam, že to tak bude. Ten súkromný lekár je síce odborník, verím, že ak by ma vyšetroval on, tak by k týmto záverom neprišiel, ale teda, znechutil ma jeho rpístup, kedy jeho kolega ma poslal preč (bežný postup - od lekára sa ide do ambulancie k sestričkám, tie dopíšu teh. knižku, dajú recept a ide pacientka preč) po všetrení a môj lekár mi povedal do telefónu, že som mala ja? prísť za ním ešte na konzultáciu? Viem, že teraz už len sa snaží hasiť čo sa dá a zachraňovať situáciu ale teda...týmto to len zhoršil (po mojej odvpovedi, že veď koelga ma poslal rpeč, že ja som odtiaľ odchádzala so slzami na krajíčku, elbo som sa tam enchcela rozrevať v čakárni plnej pacientok mi povedal, že ale to nie je otáka plaču, ale že ja som tehotná a teda ja mám riešiť veci sama za seba??? A že som mala iniciatívne ja prísť za ním? WTf?)

Garfie on bol kedysi výborný, chodím k nemu od 17 rokov, ale odvtedy nabral neskutočné množstvo pacientok a bohužiaľ toto je dôsledok... A presne toto si hvoorím aj ja, že možno je lepšie mať lekára s predpotopným sonom, ktorý s ním ale vie robiť, je empatickejší a má na človeka čas... No už som poučená, ženského lekára aj pediatra budem vyberať podľa úpne iných merítok...

1333 příspěvků moje polička 02. června 2018 11:23

No já bych to brala tak, že nikdo neví všechno, ani doktor. A i ten se může splést. Hlavně, že to dobře dopadlo. Taky jsme absolvovali spoustu vyšetření, která se nakonec ukázala jako planý poplach. Někdo to bere jako stresující záležitost, což jistě je, ale já to spíš vnímám jako pečlivost doktora, který nemávne nad nějakým příznakem rukou, jakože se to nejspíš srovná, ale vyžádá si názor dalšího odborníka. Aspoň máte jistotu.