Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online JankaM
3111 příspěvků moje polička 04. února 2021 21:47

Karja ehm, jinde to není lepší. Mám rozdíl 3 roky a koupit zelené a červené lízátko? Problém. Každému jiný blok? Problém. On je problém i každý jiný dárek v kindervejci, kam není vidět

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. února 2021 21:55

JankaM já si pamatuju, jak jsme se se ségrou pořád takhle dohadovaly. Ona má větší kus dortu, já chci stejný ořezávátko,... Máme mezi sebou 4,5 roku. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. února 2021 22:46

Evaeva s prostřední ségrou máme mezi sebou 5 let a bylo to úplně stejný. Máma upekla koláč, nakrájela ho a my se servaly o jeden kousek z 20 úplně totožných

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. února 2021 22:52

Mohučanka já nevím, jestli je vůbec možné tomu u sourozenců zabránit.

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 04. února 2021 23:06

Mohučanka Evaeva no, u nás je stokrát denně řev "já jsem to měl první", někdy jenom "prvnííí". Myslím, že první bude Viktorovo první opravdové slovo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. února 2021 23:14

Pinot Noir naši se zatím nedohadujou, uvidíme, jak to bude. Ne všichni sourozenci to tak mají, ale asi to bude spíš otázka povahy než výchovy.

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 05. února 2021 00:55

Karja keď si sa minule pýtala na kreatívnu aktivitu, pri ktorej by si nemusela asistovať, tak u nás jedine kreslenie obrázkov, ale syn je o 2 roky starší, a musím to riadne obdivovať 

Takže u nás je v podstate všetko stále s asistenciou, a až dnes som prikročila k uceniu pexesa. Teda skúsili sme to raz na DOVOLENKE (je to veľkým, lebo je to cudzie slovo), keď mal tri a štvrť roka a vôbec tomu nerozumel. Tak až teraz. A celkom to išlo.

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 05. února 2021 07:07

Dočítám opožděně, ale k tématu Enduro mám čerstvou listopadovou zkušenost - důležitá délka nohou, šprot měl 81 cm a stejně mu u toho malého Endura chyběly dobré 2-3cm k zemi a přitom starší na něm při stejné výšce jezdila už v 15měsících a dosáhla. Nakonec jsem pořídila Funny Wheels a při tom nejmenším snížení už mohl jezdit. Stojí teda na obouchávané odrážedlo dost, ale jde z něj udělat menší a vyšší odrážedlo a pak dvoukolové než prcek doroste do FirstBiku a kvalita je taky trochu jinde. 
A to tahání se sourozenců o věci - kdo myslíte, že okupoval to Enduro již dávno upadnuté v zapomnění? Správně, ta šestiletá.. protože přece je její, co na tom, ze si kolenama vyrážela už dost vratké zuby v puse..

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. února 2021 07:21

Resch my prave mame to funny wheels, ale protoze starsi se ho odmitla vzdat (a ano, ma pravdu ze je jeji) a ma ho zvedly do te druhe polohy takze mensi je velky. A kdyz dostala mala to enduro pod stromek, tak za vykriku brm brm se po nem vrhla a doted z nej vlastne neslezla:D

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. února 2021 07:42

Zde ranni dukaz :)

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 05. února 2021 08:52

Mohučanka U nás na tohle funguje, že jeden rozdělí, druhý si vybírá. :-) Jde to teda většinou spíš u jídla, ale funguje to perfektně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2021 08:56

Garfie jo, tenhle trik jsem někde četla. My jsme teda byly schopné se dohadovat fakt o cokoliv

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 05. února 2021 09:03

Evaeva To možná bylo tady, já už to tu kdysi chytře radila.  Je to hrozně únavné, u nás to naštěstí moc nebylo. Vlastně hlavně u toho jídla!!! :-) Asi je to tím, že je to kluk a holka, tři a půl roku od sebe, tak ten okruh zájmu je přece jen trochu jinde....

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. února 2021 09:11

A když si mají dát vaše děti napůl třeba tyčinku, taky používají pravítko?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. února 2021 09:15
Reakce na Garfie:

Mohučanka U nás na tohle funguje, že jeden rozdělí, druhý si vybírá. :-) Jde to teda většinou spíš u jídla, ale funguje to perfektně. 

​Jo, tak to máma taky řešila. Ale i tak jsme si našly hromadu jiných třecích ploch

Offline Gatita
8649 příspěvků moje polička 05. února 2021 09:38

Tak u nas zatim tahanice nejsou. Rozdil 4,5 roku, mladsimu je rok, takze jeho hracky pro starsiho zas az tak atraktivni nejsou. Jsem ale i tak dost prekvapena, protoze starsi je na veci haklivy a ty kojenecke hracky byly puvodne jeho, cimz samozrejme ze zacatku hodne argumentoval. Nechal si to ale vysvetlit a velkoryse je prenechal. Zatim neresi ani kdyz koupim neco (nejakou spotrebni vec) jen mladsimu, vi, ze az bude potrebovat on, dostane to taky. Takze zatim znacka ideal, ale tahanice casem budou asi taky. 

Zato ale mame sceny pokazde, kdyz se kupuje darek pro nejake zname/pribuzne deti. To je strasny plac a chce to taky. Uplne jedno, ze to je neco mimo jeho zajmy. Jeden cas se kupovalo vsechno 2x

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2021 11:27

Garfie my jsme se ségrou měly úplně jiné zájmy, podle mě je to fakt povahou nebo čím. Mě to právě taky přijde hrozně otravné, jsem zvědavá, jak to bude dál.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:06

Mha logicky! Kazdej chce to vetsi pulku:D

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:44

Gatita tak tomu se snazim vyhnout za kazdou cenu, ted se prave i starsi snazim vysvetlit ze kdyz si pujci neco od male a ta zacne jecet, ze to neznamena ze ji to hned da jen aby byl klid. Takova vychova naruby me obcas prijde

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:46

Gatita Uff, tak to je jediný, v čem velkamala neprotestuje. Miluje kupování a dávání dárků, ale jen segre ne, té to zabavuje no.