Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:28

Kokoska No přesně, jsou to teda takový blbinky, ale ty děti a mě teda taky  to hrozně baví. Takový to A kde je pupíček, že ho spapám a dítě si drží triko, abych tam nemohla a řehtá se, hry na hledání, no kde je ta holčička, není třeba pod tím talířem? Nebo vykukování zpoza křesla a stačí pokaždý vykouknout na jiný straně a hrozná legrace.

No, nenadělám nic. Snad jí to přejde. A snad mi pomůže skorozeť, ten mne v tom podporoval, dokud jsme nedostali sprdung oba.

A právě teď mi dcera poslala obrázek, že malou přestěhovali do jejího pokojíku. Doteď měli postýlku v ložnici, tak teď už má malá pokojíček. Stojí tam v postýlce, okolo ještě není moc nábytku, a mě se srdce svírá, že už dneska bude spát sama.

Asi to není nic hroznýho, někde mají ta mimina ve vlastním pokoji od narození, ale já jsem měla postýlku s dcerou vedle svý postavenou do jejích 4 let - no neměli jsme jinde místo, to je pravda - a chlapečka přímo v posteli do tří a v ložnici v jeho posteli ještě další tři roky, do šesti. 

Ta malá tam stojí a kouká tak vyděšeně. Ach jo. No jejich věc, já vím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:32

Jennyfor myslím, že pokud spí malá celou noc, bude v pohodě.

Ale nedá mi to, musím se zeptat. Když dcera pracuje, o vnučku se asi spíš stará tatínek, ne? Kromě toho, že nad výchovnými pravidly mi občas zůstává rozum stát, tak mi přijde, že v běžném provozu by člověk nezvládl všechno dodržovat.

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:35
Reakce na Kokoska:

Pavlena taktéž! A nemam rada tu pohadku, jak jsou ram kostymy a dekorace a la Lada. Vida, ani ji ted nemuzu prijit na jmeno

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:35

Jako jak tu píšete s těma babickama a vším okolo, já z toho mám až takové dojetí. Když teď chodím třeba v zimě ven, potkáváme všude prarodiče s dětmi, jak jsou sankovat nebo bruslit a naši jsou třeba zrovna oba dva doma, tak je mi to až líto. Třeba můj kamarád z dětství, si našel přítelkyni s dítětem, jsou spolu teď necelé dva roky, tomu klucikovi jsou tri a ti kamarádovi rodiče se tomu klucikovi tak venujou, na podzim jsem je viděla několikrát na houbach, teď pořád na svahu, to je tak milý. Přitom  vlastní vnouče mají a ten jejich syn je třicetiletej fajn kluk, rozhodně žádnej aby ,,byl rád za holku s dětma a jsme rádi, že někoho konečně má,,.  No takže prostě občas když to vidím, tak je mi to třeba trochu líto, že naši s holkama nejsou, ale většinou si to tak neberu a už jsem se s tím sžila. Ale třeba minulý týden jsme byli u kamarádky a ona si s velkoumalou tak krásně hrala, pořád ji něco ukazovala, kreslily si spolu, já když jsem šla pak domu, tak jsem taky byla úplně dojatá, protože velkamala furt říkala, jak tu moji kamaradku miluje a kdy tam zase půjdeme a uvědomila jsem si, že já si takhle plně s ní nehraju, protože jak jsem s nimi nonstop, nemam na to prostě energii, kapacitu, sambo tema homeofficema taky dost energetický odpadl. Takže to jsou takové momenty, kdy to člověka nějak zamrzí, ačkoliv to rodičům nemám za zlý, jistě budu jednou to samý;-).

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:38

Evaeva Jennyfor Já taky nechápu, kde na to bere kapacitu. Však má dvě práce, navíc ta ,,moudra,, musí někde vyčíst, takže i nějakýmu tomu ,,mutterstudiu,, se věnuje. Nechápu, nechápu  

49387 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:38
Reakce na Karja:

​Tak tohle jsou podle mě dvě skupiny rodicu, který mají uplne minimální průnik:-D. 

​nemyslím si. mám to i v rodině, pravidla velmi striktní ale velký stěžování že by chtěla hlídat

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:41

Evaeva Tak nemůžu to úplně tvrdit, na to jsem u nich naživo málo, ale když tam jsem, tak všechno dělá tatínek. Přebalování, koupání, krmení, ty kontaktní věci. Dcera tedy uklízí a pere. Ve vaření se nějak střídají. 

Syn tam často jezdí, jak jsou všichni mladí a dcera s rodinou a syn s přítelkyní nikam nechodí, tak se toho kontaktu tak nebojí. A syn potvrzuje, že tatínek tedy kmitá a nezastaví se. Dcera zas tedy vydělává, často je zavřená v pracovně a má ty pracovní "kóly"

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:42

viktorka_od splavu Asi jak kdo, já pokyny žádný nedávám kromě fakt základních věcí, myslím, že je jich asi pět celkem za celou tu dobu (bezlaktozova strava, sladkosti v útlým věku rozumně, sledovat bedlivě zda plina není plna, posazovani a vodění za ruce). Jsem nenáročná! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:44

Karja ono je to jiné, jak vás mají rodiče v baráku. Oni určitě tráví času s holkama dost, ale je to v rámci toho běžného provozu, pak je nenapadne vzít je na výlet třeba. Ale vztahy budují, navíc holky jsou ještě malé. U nás je to trochu tou dobou. Staršího máma hlídala mnohem víc než je hlídá teď. Když jsme u nich i víkendu byli, poslala jsem je s mužem napřed a mladší k nim prý nechtěl. Ale na jaře jim je dám oba na noc, už se na to chystám:)

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:45

Jennyfor Tak to je fakt dobrej, navic i na to, že to asi není úplně nejmladší zajíc, a jedno dítko uz má  Protože co si budeme povídat, ono i sedět večer dvě hodiny při uspávání chce celkem odhodlání a nervy;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:47

Jennyfor já to chápu, že on je na mateřské, tak kmitá. Ale zaráží mě, že jak má kmitat, určuje dcera a on jí poslouchá. Protože kdyby to bylo opačně, hned bysme tu všechny malém mluvily o domácím násilí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:50

Karja já na první hlídání přes noc tchýni napsala synům režim, v podstatě takový rozvrh. Ale starší byl dost režimový a ona byla ráda, protože věděla, že tak fungujeme. Ale nijak jsem to nekontrolovala a žádné zvláštní pravidla tam nebyly, jen spí od do, pak oběd,...

49387 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:50

Karja no to je mi jasný že ty ne, jen, jaks psala, že jsou to jiné skupiny tak to nemusí být pravda. a ještě teda znám kdysi od kamarádky kategorii která si strašně stěžuje a v reálu babička hlídá strašně moc a ještě je to málo a špatně, páč nestačí hlídat ale ještě měla vrátit dítě navečeřený a tak.. no prostě nic nikdy není ideální. já už tu x let furt nabízím naší mládeži že až bude jaký vnouče, tak co druhý víkend hlídám - a nemají se k tomu. začínám se bát, že než se rozhoupají už spadnu do té kategorie "chtěla bych ale nedávám to"

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:51

Evaeva Určitě je to tím,prostě je párkrát za den potkají a to jim stačí, navíc už mají vnoučata jiná starší. To ja si to umím rozumove zdůvodnit dobře;-). Ale zas holky mají fakt hrozně rady ty naše přátele, to je takový milý, velkamala pořád kreslí obrázky pro jednoho mého kamaráda a ptá se co dělá a proč tolik pracuje a není s náma víc:-D. Škoda jen, že to vídání se je blbý. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:51

Karja Tak ty toho musíš mít až nad hlavu, já to sice měla popořadě, dva jedináčky za sebou a na to hraní taky nebylo tolik času. Na to mi zbýval za normálního provozu víkend a nebo když bylo venku hnusně. Jinak pořád nějaký šrumec, jen ty večery jsem se snažila to zklidnit a po koupání nějaký klidný hraní, čtení.
S holkou jsem byla taky ještě mladá, plná energie, a chlapeček mi to zas usnadnil tím, že byl hrozně hodný dítě, od mala spolupracoval, takže to bavilo i mně, malování, vystřihování, lepení, navlíkání všeho možnýho, vyrábění svíček a mýdel a věcí ze sádry a moduritu....

A pak se po pauze člověk těší právě na to, že si pohraje, pomucká, zablbne, a na ty běžný věci zas to dítě vrátí rodičům

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:52

viktorka_od splavu navrhuju ti výlet do Prahytady by se jistě zájemci našli. A nebo možná jen ke Karje, ta to potřebuje víc a máš to blíž.

49387 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:53

Jennyfor Karja za mě - na to blbnutí a hraní a vymýšlení jsou babičky, maminky na to nemají čas ani nervy (já to nesnášela, a moje maminka v roli babičky si to vážně užívala/užívá)

49387 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:56

Evaeva to jsou jen takový silácký řeči. v reálu nesvěříš děti nikomu cizímu a ty úzkostlivé matky ani ne-cizímu, jen si stěžují na přetížení. naštěstí je to jen období

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2021 22:56

Karja to je hezké, ona je asi hodně společenská, co? Synovi hrozně chybí vrstevníci, každý týden se teď ptá na školičku. Vůbec nějaké ty kolektivní aktivity, jednou týdně má online cvičení a přestože ty děti moc nevidí, já ho opravuju a celkově to není ono, tak se na to půl dne těší.

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 12. února 2021 22:57

viktorka_od splavu Já teda mám kamarádky, co si nestěžuji a chválí, a to jsou ti hlídací třeba tcháni. Jen jedna ta má fakt moc šikovného tchána, hlídal ji synka pravidelně celé půldny, uspával, všechno, ale ten tchán je tak prisprostlej, pořád měl takový sexistický a dvojsmyslný připomínky! A i na mě, když mě u ní na návštěvě potkal:-D. Ten je vostrej, ale kdo by to neunesl za tu jeho odvedenou práci:-D.

Tak uvidis, jak na tom budeš, kdysi na MP jedna uživatelka psala, jak hlídá dědeček pravnouče a nějaka paní na ulici se pohorsovala, že takhle starejm by neměli svěřovat dítě:-D.