Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:00

Karja myslim, ze tvoje maminka chodi do prace? To je pak s hlidanim horsi. Kdybych nedelala na pul uvazku z domova, kdy cas si muzu rozvrhnout podle svyho a co neudelam pres den, muzu vecer, tak by to taky nebylo tak jednoduchy. Ted jak je dcera tehotna, obchazi nejaka vysetreni, neni problem si vzit malyho k nam nebo s nim pockat u nich. Starsiho si obcas beru na odpoledne ze skolky, to je vzdycky podmineny tim, ze budou palacinky :) Mimino je jeste kojeny, to jsem zatim sama hlidla jen asi 2x na chvilicku.

Manual na hlidani jsem kdysi dostala od dcery, kdyz jeli nekam na cely vikend. To bylo klukovi nejak kolem roku a mel obdobi, kdy vyzadoval presny rezim, kdy cim krmit, kdy spat, kdy jit ven... a kazda odchylka zpusobila jeho velkou nenaladu. Tak za ten jsem tenkrat byla rada.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2021 10:02

Potrefenáhusa ty vzdálené babičky jsou na nic. Ale třeba to tvoje mamka zvládne, až bude malá větší, třeba na víkend. Moje babička ségru o prázdninách na chalupě hlídala ještě v 75, ségře bylo třeba 5. Máš i výhodu, že tvoje máma bude v důchodu, naši rodiče z obou stran půjdou do důchodu až dětem bude minimálně deset let.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:15

Evaeva jenže až mymu diteti bude 5, tak my máme bude 82....a máme sice v rodině dlouhověkost včetně dlouhý soběstačnosti, ale kdo ví, jestli nebude pomoc potrebovat ona

druhy babičce je ale 65, i dedeckovi, ten má navrch 20km od nás koně a kozy, tak plonkovy snad uplne nebudem 

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:18

mnum máme taky babičku na Slovensku a teď už tam děti jezdi na dva týdny o prázdninách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2021 10:31

Potrefenáhusa ty druhý prarodiče, to zní skvěle, malou upíchnete tam. S mojí babičkou to před 80 šlo z kopce, teď už bych jí kluky nenechala, no. Navíc mi teď došlo, že jí bylo míň, když bylo ségře pět. O prázdninách jí někdy hlídá do teď, ale hlídat 11 letý dítě není obtížné.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:34

continuity takovou vizi mam i ja, jen doufám ze nasi budou za tech 5-10 let zdravi a pri sile, aby to jeste zvladli

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 13. února 2021 11:55

Kokoska Jo moje mamka pracuje a docela dost. Ale to já zas nemluvím o nějakých velkých akcích, mně by stačila klidně hodina, na takový traparny jako je úklid nebo si něco v klidu zařídit. Ale v létě, na jaře bude líp, to je bude brát sambo snad někam ven a tak, teď se nic moc nedá. Teď máme třeba výročí a sambo tu vymyslí různé machinace jak se dostat samy bez dětí k výdejnimu okno na oslavu:-D. Ale tak za rok no!

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 13. února 2021 11:56

Potrefenáhusa Koně a kozy to je dobrej vklad i bez hlídání, prostě taková zábava na návštěvě, i když ty budes třeba někde v závěsu. To bych brala;-)

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 11:59

Karja no a 100 m za domem máme v ohrade stádo nějakých jelenů a muflonů, od toho si taky hodně slibuju :-)

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:01

Karja těch koni se dost bojim a voni to potvory vědí a delaj si ze mne prdel... s tím miminem v satku na brise, když mě šikanoval kůň velkej jak kráva, to ve mne byla malá dušička 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2021 12:05

Karja ta zima je fakt blbá. Naši by si kluky určitě vzali, kdybych je požádala, ale právě si říkám, co by s nimi dělali, když je takhle, hlavně s mladším.

Užijte si výročí! My máme v červnu, to by mohla být otevřená třeba i nějaká předzahrádka;)

Online letfenixa
10912 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:06

Moji rodičia postrazia radi, syn je už väčší, stačí, keď ma poslucháča teraz s mojou mamou 15 minút kecal po telefóne, ale moja mama fakt s ním robí aktivity, ktoré miluje (varenie, ručné práce, ...), s otcom by som ho nechala len v najväčšej núdzi, tam sa syn viac stará o dedka ako naopak

partnerova mama príde, keď ju zavolám v núdzi, ale má ďalších 11 vnúčat, svoje malé gazdovstvo, chodí na brigádu, atď. A partner už otca nemá.

A naši s malým nechodia von, lebo nevládzu, takže keď je u nich, tak sú len v byte.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:07

Potrefenáhusa Tak opatrnosti není nikdy nazbyt, to je jasný. Ale asi si to vezme s malou třeba na starost děda;-). Jo zvířata jsou super, my sice bydlíme fakt v hrozny dire, ale zvířata tu nikdo na pokoukani nemá.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:08
Reakce na Kokoska:

Manual na hlidani jsem kdysi dostala od dcery, kdyz jeli nekam na cely vikend. To bylo klukovi nejak kolem roku a mel obdobi, kdy vyzadoval presny rezim, kdy cim krmit, kdy spat, kdy jit ven... a kazda odchylka zpusobila jeho velkou nenaladu. Tak za ten jsem tenkrat byla rada.

​mne ten manual přijde u těch malých děti i logickej, já už v tom mám taky takovou rutinu, kdy je potřeba ji dat spát a tak, ty malý děti jsou většinou docela rezimovy a je to mnohem snazší, než se pokoušet vnutit něco novyho, tak proč se toho nedržet

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:13
Reakce na Karja:

Ale asi si to vezme s malou třeba na starost děda;-).

​toho se prave trochu bojim....ale tak jeho žena má tři děti a už hromadu vnoučat, tak snad by to trochu vošéfovala vona  :-))

jinak já nějak od začátku počítám, ze nejspíš budem bez nejakyho vyraznyho hlídání, tak zatím mě to vůbec netrápí, ale u nás bude asi velkej problém po mým zapojeni do procesu a v tom nám asi nikdo nepomuze. Spis bych byla rada, aby housatko mělo hezkej vztah s pribuznejma,včetně prarodičů a je v rodině i par podobně starejch přes koleno sestrenic, tak bych chtěla, aby se taky znaly a tak 

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:14

Potrefenáhusa no vzdyt jo. Taky tam napsala, kde co najdu, byla jsem fakt rada.

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:17

Potrefenáhusa ono to pujde, ja mela jednu babicku ve Znojme, ta se nezajimala jak byl rok dlouhej. Nasi byli taky 120 km daleko a pracovali, takze taky nic. Ty mas aspon rozumnyho muze, ten muj nejak nepobiral, ze kdyz jsem v praci, nestiham toho doma tolik jako na matersky.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. února 2021 12:42

Kokoska hehe, no ten můj nepobira, ani ze to nestiham na ty matersky :-)

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:14

Potrefenáhusa asi by to chtelo aspon na jeden den odjet a nechat mu vsechno na starost.

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 13. února 2021 13:26

Když mi byl necelý rok, naši odjeli na měsíc do Vietnamu (nebo na Kubu?). Mamka tehda taky připravila manuál, ještě se dochoval. Jedna babička byla učitelka, tam jsme bývaly na víkendy a měsíc o prázdninách.

Teď máme dědu, co by i hlídal, ale je přes půl republiky. Naši bydlí s náma v jednom domě a hned vedle je ségra s druhými vnoučaty, takže mají dětí plné zuby. Kluci jsou už relativně samohlídací, ale to je paradoxně větší problém, že se pořád hádají, atd. Volný víkend bez dětí máme jednou ročně, kdy je berou na hory. Ale i to hlídaní třeba teď během online výuky je pomoc, dítko si oběd nezvládne ohřát. Ale je to draze vykoupená pomoc. Tajně závidím kamarádce, taky bydlí s maminkou a ta si vnuky bere každý pátek a vrací v neděli.