Gatita naši jsou takoví pejsci oba a teď už se pomazlí spolu, to je úplně boží
(ale do 10 minut se teda obvykle porvou
).
Vše o těhotenství a dětech
Sweet Potato to zatim ani ne, mala to ma na haku jeste. Ale ted jsme to doma resili a mozna ze je zatim to ze se bavime o tom ze pujde do velke skolky, ale nesmi se pocuravat. Ona s tim prisla prave sama, takhle jim to rikaji tety ve skolce kdyz nejake dite odejde pryc, ze slo do velke skolky. Tu moc vezmu pediatre, at to zkoukne, problem muze byt i jinde.
Dopoledne jsem umyla kolečka kočárku (hračky). Pak jsem si umyla vlasy a v mezičase si Rosťa umyl kolečka u motorky. Vzal si tu odloženou houbu, v kuchyni ji namáčel do vody v psí misce, v předsíni pracoval. Sice po sobě nechával cestičku a po motorkou celou louži, ten pohled, jak pak byl na sebe pyšný, byl k nezaplacení.
dzizisketa vy mate lino, ze? :D
NNaštěstí, on je hrozná vodoměrka.
dzizisketa já úplně zapomněla, jakej byl syn vodník
nonstop přeléval z hrnku do hrnku, pořád učící věž u dřezu, stokrat denně vyměnit tričko a tepláky.
Dávala jsem mu do kuchyně na zem velkou osušku, líp se pak uklízelo, že se to nerozcintalo po celým bytě.
dzizisketa to je boží
. Viki takhle taky všechno napodobuje, vyklízí myčku, podává mi nádobí a bere věci ve stejném pořadí, jako je beru já! Pro mě je to nové, je to kolikrát až dojemné. Ríša nic takového nedělal, nenapodoboval, všechno dělal po svém.
dzizisketa my tu mame vsude drevo, takze ja jim vodu nedovoluju, ale s uderem jara se zacinaji rachat ve venkovni barele. Aaa gumaky musim starsi poridit.
Pinot Noir hi hi, syn si taky vsechno dela(l) po svem, ale prekvapuje me, jak i tak presne vi, jak vsechny mozne veci delam ja. Jednou obe deti hlidala moje mama a pak mi licila, jak ji starsi furt skolil v peci o mladsiho, nedovolil ji udelat nic jinak, nez bych delala ja![]()
Gatita teď už je taky takový, vždycky se hihňám za rohem, když slyším, jak školí muže "ale maminka říkala, maminka to dělá takhle' ![]()
Ale tak do těch tří, no skoro čtyři, to bylo...no, kolikrát jsem říkala, jestli to není diagnóza. Místo prostrkování tvarů otvory z nich stavěl věže a já ještě ve třech letech nevěděla, jestli pozná kolečko od čtverce, puzzle nespojil ani ze dvou kusů, ze všeho stavěl jen silnice. Viktorovi ukážu, že ovoce se krájí a spojuje, tvary dávají do otvorů, razítkem se tiskne, voskovkou maluje a puzzle spojuje a on to všechno dělá! Začínám věřit, že existují děti, které jsou ochotny třídit kostky podle barev. ![]()
Pinot Noir co ochotny, ony to dělají samy od sebe! ![]()
Pinot Noir mladší je taky takhle "učenlivější". Ale s tím tříděním barev, zrovna včera si starší třídil podle barev dřívka. Holt to dělá jen, když na to sám přijde. Ne že by to bylo nějak důležité ale přišlo mi to vtipný. Mladší sice dělá věci tak, jak se má, ale uhlídat ho je mnohem horší než staršího. Ten si sice hraček vůbec nevšímal, všechno dělal podle sebe, ale nebyl si nebezpečný.
Me by zajimalo, jestli by si nasi kluci rozumeli. Protoze v necem jsou podobne sverazni. U nas puzzle, pexeso a pastelky slouzily pouze k prevazeni na korbe nakladaku sem a tam, v lepsim pripade k vystavbe drahy. Taky uz jsem si delala hlavu, jestli by to puzzle vubec umel pospojovat. Ale umi. Umi toho nakonec hodne, na to, ze to nikdy nezkousel:)) Ale je to takovy sveraz, ze mam trochu strach, aby ve skole nenarazil, i kdyz hloupy vubec neni. I kdyz, aby nejaka skola vubec byla...
A pokračujeme 
Gatita Jestli tě to uklidní, můj syn puzzle nikdy neskládal, k smrti ho to nebavilo a právě ze strachu z nějaké diagnozy jsem ho donutila první (a poslední) složit někdy v pěti letech. Teď je mu 8, zrovna teď o víkendu vytáhl nějaké megatěžké dospělácké puzzle, takový ten obraz, co vypadá z každého pohledu jinak. S mužem jsme ho dostali před dvěma lety, po dvou týdnech moření a nadávek vzdali a on ho poskládal za den!!!
Pinot Noir Když jsem zjistila, že mladší je ochotna (a ráda!), hrát si s něčím delší dobu, opakovaně, třeba skládat puzzle pořád dokola, místo abych ten čas využila pro sebe, jen jsem stála a v úžasu na to zírala. Se starší jsem to nikdy nezažila.
Sweet Potato náš starší se sám zabavil na delší dobu než mladší, v podstatě mě nepotřeboval. Akorát to nebylo s hračkami.
Sweet Potato jeden mimoň do každé rodiny!
. Jestli to tak funguje, má se žluťásek na co těšit ![]()
U nas je mladsi mnohem vetsi sebevrah a i kdyz je jen o 19 mesicu mladsi, tak je proti starsi vyrazne pohybove napred. Ve vsem. Ale chodit zacly na den presne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí