Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 24. února 2021 15:19

MP Meri já si společné spaní taky užívám, ale pádu z postele jsem se v jistém období u obou bála, ne vždycky je v těch ubytovacích zařízeních možnost stěhovat postele, nebo není dostatek materiálu na obložení. Jako přežít se bez toho dá, ale pokud je dítě ochotné v cestovní postýlce spát, tak je to super věc za pár korun.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 24. února 2021 15:21

Pinot Noir je fakt, ze nam z postele Tonda spadl jen jednou a zrovna na dovoleny.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 24. února 2021 16:38

MPLee přidávám se, cestovní postýlku bych určitě pořídila. Ani tak ne proto, že by se člověk těch pár nocí s dítětem v posteli nevyspal, ale proto aby jej mohl v klidu uspat a jít si sednout do jiné místnosti a nemusel pořád přemýšlet jestli dítě spadně nebo nespadne.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:09

MPLee My měli jen cestovní :-) Dítě v ní spávalo i doma (s normální matrací pochopitelně).

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:20

Děkuju všem, naivně doufáme, že i přes koronu si nemjaké cestování užijeme. A postýlku můžeme využilvat jak dlouho? 2 roky? Společné spanil si klidně užiju doma, ale na cestách bych ráda měla možnost v klidu opustit místnost. Na internetu jsem viděla i postyllku se stahovací bočnicí, ale reálně jsem ji v žádném obchodě nenašla

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:29

Rosťa v cestovní postýlce spaval asi do třičtvrtě roka, když jsme někde byli, pak se komplet přesunul na noc k nám do postele, a to i na cestách. 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:33

MPLee ty cestovní postýlky mají rozměr jako běžná postýlka, 120x60, takže využívat ji můžete dlouho, resp. tak dlouho, jak dlouho je dítě ochotné tam spát. Syn mé kamarádky spal v dětské postýlce ještě ve čtyřech letech, takže i na cestách v té cestovní.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:38

MPLee 

Může sloužit, dokud se do ní dítě vejde a chce tam být. Naše tam spává ještě ve 4, spí už s otevřenou krátkou stranou, aby mohl lézt dovnitř sám, ráno vstát, nebo v noci jít na záchod. Má tam normální matraci. Stahovací bočnice nevím, jak funguje, já bych ji někdy viděla radši ještě o půl metru vytahovací a všechno zalígrovaný

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 24. února 2021 17:39

MPLee My cestovní postýlku používáme i doma, když si dcera usmyslí, že potřebuje v obýváku postavit domeček :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 17:42

MPLee určitě jí využiješ do dvou let minimálně, pokud dítě bude ochotné. My jsme potom vyměnili postýlku za zábranu. Od tří let už často v hotelu děti platí, tím pádem mají nárok na postel a zábrana zabere míň místa v autě. My patříme k těm, co si děti do postele moc neberou, nikdo na to není zvyklý a navíc se bojíme pádu, jak psali jiní.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. února 2021 18:17

MPLee dceři budou 4 a používáme ji stále.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 24. února 2021 18:21

MPLee Jak říká Pinot Noir, má stejné rozměry jako klasická, takže prostě do doby, než přestěhuješ dítě do postele. Stahovací bočnici jsem asi neviděla, ale běžně mívají v jedné bočnici otvor na zip, dokonce myslím, že to tak má i ta na tvojí fotce. U nás byl jediný problém, že jak v ní spala pořád, když se někde (u tchánů např.) zadařilo, že spala v klasické postýlce, furt si do těch tyčí strkala nohy a různě se tam šprajcovala. :-) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 18:38

Garfie to šprajcování kluci měli taky, to není o zvyku. Ve všech postýlkách mají mantinely, až se toho budu zbavovat, vybavím klidně i rodinu s trojčaty:)

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 24. února 2021 18:59

Evaeva No tak tím pádem zpětně blahořečím naši cestovní a nevidím v žádnou nevýhodu!!  (ok, uznávám, že klasická je většinou hezčí. Ale já jako malá spávala na chalupě v takové té prastaré železné a připadala si v ní jako ve vězení, ještě dneska si ten pocit dovedu vybavit!

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:23

Rosťa dneska dostal pojeb od cizího tatínka. "A teď se omluv. Když už jsi dost velký, abys jezdil po skluzavce sám, tak by ses už měl uměl omluvit." A jakým autoritativním tónem. Protože sáhl na obličej jeho dítěti. Prostě položil otevřenou dlaň na obličej a zase ji odtáhl. Což je jeho způsob vyjádření sympatií a snaha o kontakt, zatím se mi ho nepodařilo naučit méně kontaktní způsob. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 20:26

dzizisketa to snad dělají všechny děti, ne? Když neumí mluvit, těžko řeknou Ahoj.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 20:28

Garfie podle mě je klasická fakt jen pocitově lepší/hezčí. Je teda pravda, že ty cestovního jsou jen do 15kg většinou, ale to už děti obvykle spí v jiné posteli.

Online Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:42

dzizisketa jojo, jako rodič se člověk někdy dostane do interakcí, o jakých se mu ani nezdálo... :D

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:45

dzizisketa ono je pořád dost lidí ochotných vychovávat cizí děti.

O co víc, i cizí dospele! Memu muži se napřiklad  pravidelne stávalo, že mu nejaká cizi matka vynadala, ze nasemu dítěti dovolil někam lézt. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. února 2021 20:50