Mohučankau nás to taky jede pořád: až budu velký, tak umřu?, Kdy umřeš?, Proč jsi ještě neumřela?, A za tolik (ukáže prsty) umřu?, Proč umřeme?, Já nechci umřít., Když se bouchnu sem (hrudník), srdíčko se zastaví a umřu?... Pořád.
Vše o těhotenství a dětech
Mně to přijde zajímavý, jak píšete, že to vaše děti zajímá. Syn to zatím vůbec neřeší, podle mě vůbec neví, co si pod tím představit. Dřív jsme chodili často zapalovat svíčku dědečkovi na hřbitov, ale to si asi už nepamatuje. A já se přiznám, že dokud se neptá, cíleně mu knihy tohohle typu vůbec představovat nebudu.
Evaeva já měla světlejší vlasy, ale pořád to byla hnědá barva, a muž prý taky dost světlé, ale tak do dvou let. Teď má tmavě hnědé, skoro černé vlasy. Ríša má v létě ty vlasy skoro bílé, takový blondýn nikdo nebyl.
Pinot Noir a kolik mu je? Syn byl zářivý echt blonďák ještě v deseti letech, pak zacal tmavnout. Můj muž byl v dětství taky světlovlasý (byl model na takových těch střizích pro děti :) ) a pak úplně ztmavnul, tak uvidíme. Je teda syn tmavovlasých, tmavookych rodičů, u nás to ja světlýma očima a vlasama trochu zkomplikuju :)
žluťásek ďakujem za zoznam, tiež to zatiaľ veľmi mu nerozprávam, ale tým že je teraz 'ta choroba' a sem-tam počuje, že niekto umrel, hoci si myslím, že nevie, čo to znamená, a že hlavné môj otec je veľmi chorý a naši trávia veľa času v nemocniciach, chcem byť ( v rámci možností) pripravená.
Mrakoplas DM mám highligt každý druhý mesiac, v ten prvý robím on-line nákup ![]()
A jak že v Rumunsku? To odkiaľ cestuje?
Pinot Noir víš co, někdy se ty geny projeví bůhví odkud. Moji rodiče jsou oba poměrně tmaví, ale my tři ségry jsme v dětství byly blonďaté, té jedné to vydrželo o dost dýl. A moji synové jsou jeden po mužovi - vlasy i oči měl černé a teď světlá, zatímco druhý je po mě - byl světlý a tmavne. S mužem jsme oba hnědovlasí i hnědoocí.
Pinot Noir to může být, světlovlasý gen je recesivní, takže u rodicu se nemusí vubec projevit.
My jsme tmavovlasá celá rodina (táta je černovlasý a máma hodně tmave kastanova, my se ségrou taky), ale ve chvíli, kdy se k tomu přida světlejsi gen, tak už jsou všichni dál svetlovlasi. Vcelku spolehlive to převáží. Muž je takový tmavý popelavý středoevropský typ a jedno dítě blonďaté - taková zlata slama a druhé bude jako on. Moje vcelku hezká barva úplně pošla.
žluťásek u nás smrt právě teď začala být téma, jen teoreticky a nekonkrétně. Moje odpovědi ho moc neuspokojují, ptá se třeba "Proč všichni umřou?". Ale souhlasím s tebou, taky bych to téma neodvírala sama od sebe, pokud nehrozí něco v okolí.
Pinot Noir tak ta ségra, co ztmavla nejpozději, byla blonďatá určitě ještě ve škole (na prvním stupni).
Pinot Noir může i v puberte.
letfenixa no zjavne z Rumunska :D Nemáš mail, že to odoslali? Tam sa dá rozkliknut sledovanie zásielky.
Evaeva continuity to je zajímavé. Kluci mají oba modré oči, jako muž, který je ale skoro černovlasý. Moje zelené oči taky nikdo nezdědil ![]()
Mrakoplas fakt tie handry cestujú viac ako my
tovar od švédskej značky kúpim na nemeckej webstránke, aby mi ho na Slovensko doručili z Rumunska!
Pinot Noir jo, tak my je máme rozdělený, každý jednu svojí kopii:) Jsem zvědavá, jestli budou mít i podobné povahy.
Dnes večer si syn nechcel umyť zuby. Tak som tu okopirovala nápad pustiť mu Bol raz jeden život, diel o zuboch. No, pomohlo, ale teraz chce umývať zuby tri krát denne (!) a keď som mu navrhla, že ráno si môže už sám, tak skoro hystericky zakričal, že on to tak nedokáže! No tak neviem či z toho teraz nebude mať akurát traumu ![]()
dzizisketapoložiť ruku na tvár je ešte v pohode, moja vyjadrovala ahoj štýlom, že sa rozbehla k dieťaťu a tuho ho objala okolo krku
Vo väčšine prípadov sa mi ju síce podarilo zastaviť, ale sem tam nie a odtrhnúť ju od toho väčšinou plačúceho priškrteného druhého dieťaťa bolo umenie. Ale všetci rodičia to chápali a nič si z toho nerobili, ja som sa teda ospravedlňovala o sto šesť
Me zas prekvapilo, jak pozde se muze zmenit barva oci. Syn byl jasne modroocko, oci jako nebicka. Myslela jsem, ze mu nanejvys zešednou jako mne. No a ve ctyrech letech mu zezelenaly, prijde mi to jako tezka exotika, protoze moc zelenych oci v rodine nemame.
Jinak u nas obdobi fascinace smrti trvalo cely rok, zhruba od 4 do 5 let. Byla jsem z toho nesva, protoze ani ja v tom nemam jasno, myslenky na smrt - priznam se - radejj vytesnuji. Vzdycky si chudak vecer vzpomnel a koncilo to zoufalym placem. Prijde mi, ze se tim prestal zaobirat zhruba v dobe, kdy se skutecne se smrti setkal. Jednalo se jen o zvire, kdy nam odesel u babicky stary kocour. Mel takovou v ramci moznosti pokojnou smrt, syn to videl, dal mu pak na hrobecek macesky a vzal to dost s klidem. Prijde mi, ze od te doby se na smrt nepta.
Zato ted resime valky. To je ted takove nase the new umirani. Porad se ujistuje, ze zadna neni a nebude a nekdy i place, kdyz ho dostatecne neujistim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí