Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. června 2018 19:54

continuity tjo koukám že píšu fakt uplně nesrozumitelně, já si to pamatuju tak jak řikám, že strašný, akorát mi připadalo že to možná zbytečně hrotíš. určitě ne že to je vina dítěte

Offline Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 13. června 2018 19:58

continuity ja si tu diskuzi pamatuju a pokud tvuj muz neni cech, tak bych detem na cestinu domluvila aspon na prechodnou dobu doucovani.

49356 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:02

Lilly_Ku což ovšem neřeší pětku/čtyřku z prvouky

edit: si třeba vzpomínám, že jsem měla hrozný problém se soudružkou učitelkou putnovou, co nás učila přírodovědu hrůza děs, kolikrát mi hrozila trojka.. (maturovala jsem z biologie za 1:-) protože měla takovej hrozně divnej přístup co mi neseděl, kladla takové ty otázky: no, co mi řekneš o prvosence? no tak, mluv!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:09

Chcem sa opýtať, využila niektorá z Vás odsávačku na mlieko po pôrode? Je to jednoduchšie/rýchlejšie/komfortnejšie odsať mlieko z prsníka odsávačkou? alebo je to zbytočnosť? Nechcem kupovať zbytočné veci, čo sa mi budú kopiť doma, tiež sa mi odsávačku nechce kupovať z druhej ruky (hygiena a pod.), tak či investovať do elektrickej alebo ručnej alebo sa na to vykašľať?

Online continuity
43136 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:12

DrowRanger nechat to po porode. uvidis ako sa rozkojis a podla toho sa mozes rozhodnut. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:27

DrowRanger rozhodne nechaj  nakup az po porode ak a ci vobec bude treba. manualnu a elektricku zvol podla toho ci treba odsavat vela/casto alebo nie. alebo aj pre pohodlnost. ja som mala elektricku na sebe takmer furt. rucnou by som to nedala.

mala som tuto. je elektricka do zasuvky ale da sa pouzivat aj na 4 tuzkove baterky. (predava sa aj manualna verzia) nadobka je zaroven flasa. dodava sa k tomu cumel kryt a tak. ma to aj maly kruhovy stojan. ma 2 fazy a rozne intenzity sania. simuluje to sanie novorodenca.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:35

continuity eless ok, píšem si nechať po pôrode :) Ak som dobre pochopila, dosávačku bude treba v prípade veľkého nadbytku mlieka alebo komplikácií, čiže ak dieťa bude stíhať piť dostatočne, odsávať nebude treba.

Online continuity
43136 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:37

DrowRanger ja som ju pouzivala na rozkojenie. v pripade nadbytku to lahko odstriekas, to potom ide dobre a skoro samo. je to problem sestonedelia, potom sa to obvykle ustali. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:38

continuity hm, tak to ozaj uvidim, ako bude treba a či vôbec.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:38

DrowRanger No to tak uplne neni. Pokud bude hodne mleka, neni dobre odsavat, protoze cim vic odsavas, tim vic se mleko tvori. Odsavat je vhodne prave pri nedostatku mleka.

Proste to ted neres.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:41

viktorka_od splavu Tak to pak jo, ve školství asi fakt nikdy nevíš 

brrr No ty máš mládě v první třídě, to je vlastně asi něco jiného, to byly třídní schůzky super, člověk se dozvěděl jak se dítě chová v kolektivu a tak, chodila jsem tam ráda (a nikdy nezapomenu, jak mě na první schůzce vítala paní učitelka záchvatem smíchu a slovy "teda ta vaše JE ale číslo") Teď už je to fakt víc o prospěchu a jsem ráda, že se tomu můžu vyhnout :-)

DrowRanger Odsávačka je určitě nadbytečnost a v případě potřeby se dá snadno koupit. Já ji používala při druhém dítěti, které neumělo sát, byla to nutnost a nerada na to vzpomínám, tak snad ji nebudeš potřebovat :-)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:41

DrowRanger mám svou manuální, měla jsem půjčenou i elektrickou. Kupodivu víc a lépe se mi odsavalo tou manuální. Té bych se nebála ani z druhé ruky, můžeš ji úplně celou rozebrat a vyvařit úplně všechny části. 

Asi nejsi z Prahy, že? Kdyby náhodou jo, ráda ti svou půjčím jen tak pro jistotu, pokud bys o to stala. 

Online continuity
43136 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:43

tv jenomze to, co pises plati az po sestinedeli. v sestinedeli je tvorba mleka rizena hormonalne, pokud je ho moc, odsat se to musi, jinak hrozi zanet. podle poptavky se to rozjizdi az pozdeji. 

49356 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:45

continuity musí nemusí, já se to v životě nenaučila

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. června 2018 20:57

DrowRanger Já jsem měla elektrickou (Medela nebo tak nejak), ale já předem věděla, že budou chvíle, kdy nebudu "po ruce", tak aby mělo miminko co pít. Jestli víš, že nebudeš muset odcházet, taky bych nechala úvahu zda pořídit nebo nepořídit až po porodu. Mně ji chtěli v porodnici i půjčit ze zdravotních důvodů domů, ale protože už jsem ji měla, tak jsem to nevyužila.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. června 2018 21:07

viktorka_od splavu já jsem se na gymplu pokoušela o vrcholový sport, který ale neměl nic společného s volejbalem a gymnastikou, na kterých ujížděla telocvikarka, a protože jsem nepodala vrchem a ke kotoulu na kladině ani nenastoupila, taky mi chtěla dát dvojku. Nakonec mě zachránilo, že "aspoň umím lyžovat". Telocvikari umějí být divní...Naši taky hodně řešili známky, tak jsem o tu jedničku dost stála. Tolik zbytečného stresu...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. června 2018 21:08

continuity Přesně tak. V začáku se často odsávat musí, pokud je mléka moc. Já celé šestinedělí vozila litr mlíka do kojeňáku. . I potom ještě nějakou dobu. 

Elektrická mi nedělala dobře, musela jsem tou manuální, alešlo to dobře. 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 13. června 2018 21:11

continuity Aha, tak to se omlouvam. Tohle jsem resit nemusela a v okoli jsem mela jen zeny, co naopak mely mleka malo.

Kazdopadne bych odsavacku resila az podle situace.

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 13. června 2018 21:15

DrowRanger Ručni byly strašné. Elektrická Medela se mi osvědčila k nezaplacení.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2018 21:16

Mohučanka hm, toto ma nenapadlo a pritom viem, že budem už cca mesiac - dva po pôrode určite chodiť do práce, resp. budem musieť ísť aj mimo dom . Čiže odsávačku tým pádom potrebovať budem, práca sa mi nedá nastaviť tak, aby som bola určite v určité časy podľa kojenia doma.