DrowRanger Nojo, tak nějak. A byla to ta elektrická Medela, jak píše sweet potato.
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka Sweet Potato a ktorá medela konkrétne?
DrowRanger To už bohužel nevím a jistě jsou dnes zase jiné a lepší.
DrowRanger Byla to Medela swing dvoufazova.
DrowRanger Mám manuální, na nic jsem ji ovšem nepotřebovala. Ale třeba kamarádka odsává furt, aby mohla dát dítě na hlídání, taky se s tatínkem střídají v nočním vstávání, takže některé noci nerušeně spí a táta krmí. Má taky ruční a prý je to raz dva.
Jestli chceš odsávačku kupovat novou, fakt ji kup, až ji budeš opravdu potřebovat. U nás se prodávají v obchoďácích, takže možnost zakoupit ji v postatě denně. Já ji využila až při bojkotu ve dvou měsících dítěte. Po porodu jsem zaťala zuby a vydržela, právě kvůli tomu, abych si tu nadprodukci ještě nezhoršila. Měla jsem půjčenou putovní od kamarádky, většina se dá vyvařit a moje dítě odsátý mlíko stejně nepilo... Takže mně by se krásná nová odsávačka vůbec nevyplatila.
viktorka_od splavu to je pravda, ja to cetla na preskacku, tak mozna jsem prehlidla, ze se diskuze uz posunula.
Lilly_Ku to ani ne, spos se ni to nezda jako hlavni problem ten jazyk, kdyz se to tyka i jinych predmetu. kdyz si vzpomenu na svy detstvi tak hodne zly znamky na prvnim stupni mely akorat deti s problemem, dle zkusenosti s myma detma sla uroven jeste o hodne dolu, ty pozadavky jsou daleko nizsi (na obyc zakladkach)
DrowRanger No to tak uplne neni. Pokud bude hodne mleka, neni dobre odsavat, protoze cim vic odsavas, tim vic se mleko tvori. Odsavat je vhodne prave pri nedostatku mleka.
na to som sa spoliehala kedze mlieka bolo vzdy malo. u mna nezabralo vobec. boze tolko mesiacov nervov a stresov a kadejakeho skusania podpory laktacie kym som pochopila ze zo seba fakt viac nedostanem. ![]()
continuity jasné, chápem. No, ak sa to len trochu dá zariadiť, tak ja teda "rozvoz" vrele odporúčam, ono je to stratený čas len naoko, lebo jednak si s tým dieťaťom v kľude a v pohode pokecáš ( = je pripútané a nemá kam zdrhnúť) a jednak, keď si zrátaš ušetrený čas denne nad úlohami + čas riešením detských stresov + čas strávený riešením čo s tou poondiatou školou, tak si časovo v brutálnom pluse. My máme školu tak, že ani cestu by nemuseli z domu prejsť, ale vozíme na opačný koniec mesta a máme s tým menej starostí ako rodičia v susedstve - lebo zo dve hoďky nad úlohami denne len to tak lupne + plače + bruchobolenia included.
Držím palce.
DrowRanger ak vieš, že odsávať budeš musieť, tak je to odsávačkou nepomerne jednoduchšie, ako ručne, zas ale sú mamy, ktoré hovorili, že inak ako ručne im to nešlo. Ja mám skúsenosti s ručnou aj elektrickou, no nedám dopustiť na elektrickú, zo mňa sa to len lialo. Ručnou som potom už len dokončila. Ale myslím, že dnes to už nie je taký problém zohnať a že to bude v každej väčšej lekárni. Ale môžeš si napríklad v pôrodnici vyskúšať a uvidíš a na základe toho kúpiš - teda pokiaľ ti už v pôrodnici nabehne normálne mlieko po kolostre.
slniecko to prevazeni deti je presny! vozim je i kdyz to neni potreba, jen kvuli tomu pokecu (no dobre jeste v zime za ocisteny auto;-)
slniecko Potvrzuju. Nikdy se toho nedozvím tolik, jako v autě. (Nicméně dojíždění přes půl Prahy bych stejně nechtěla.)
My se teda taky řadíme k dovážečům do soukromé školy, i když státní máme za rohem... Je to pokušení, mít tu možnost jít do školy jen tak, pěšky, ale názory rodičů na výuku se tam hrozně různí, nevím, co si z toho mám vybrat - asi že je to loterie, koho zrovna přidělí.
Zatímco na té soukromé je skoro jistota, že učitelka bude dobrá a že se bude snažit zaujmout dítě apod.
Stará Stanová Kůže To skoro bych dvakrát podtrhla.
Sweet Potato Na druhý konec města bych taky nejezdila, i když jsem uvažovala o PORGu v Modřanech, optimisticky jsem si říkala, že to nějak zvládneme, ze severu Prahy... naštěstí jsem tenkrát zapomněla na termín přijímaček. (jo, vím, že by nás stejně s největší pravděpodobností nevzali... :)
Stará Stanová Kůže To dojíždění řeší hodně lidí šoférem, jenže to dítě ten čas v tom autě prostě ztratí i tak. A ty čerstvé zážitky svěří tomu šoférovi.
Sweet Potato Tak tohle není kategorie naší školy. My si šoférujeme sami, případě se domluvíme s ostatními rodiči, třeba dneska odpo vezu syna a 2 spolužáky na sportovní kroužek, který je od školy jen asi 10 minut autem, ale MHD nešikovně.
DrowRanger Mela jsem manualni Medelu a byla plne dostacuji. Mam ji tu a pokud bys mela zajem,rada Ti ji prenecham.
Prosím, nemáte někdo tip na aktovku pro maličkou drobnou holčičku? Neteř jde do školy a všechno je na ní obří :-).
999 mrkni na hama.cz - osobní zkušenost nemám, ale v aktovkách pro prvňáčky mají aktovky vážící třeba jen 1 kg, např. tato
Jinak tuším continuity má hubeňourky a řešila v jiném vlákně před časem tašky :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.