Renusatko strašný. no, taknějak ty zkušenosti máme koukám podobný. nejvíc mě šokuje že jim přitom do puntíku zkopírovaný věci vůbec nevadí.
Vše o těhotenství a dětech
Nejlepší zábava - bahnění ![]()

Pinot Noir Jojo, výborná zábava. Naši včera málem vtrhli do řeky mezi kachny.
Kde prosím kupuješ pláštěnky? Nemůžu sehnat NIC, prolezla jsem všechny kšefty...![]()
A když jsme u těch dárků, tak syn si k svátku byl vybrat prodlužovací kabel...![]()
Luna Plástěnku nemáme, tohle je nepromokavá bunda z Tchiba. Bráchův syn měl taky prodlužkové období. Kabely, rozdvojky, dnes už je mu patnáct, ale brácha z jeho zásob doteď těží ![]()
Pláštěnky jsem kupovala ve sportisimu.
Renusatko ja srovnani nepotřebuji, je mi to více méně jedno. co moje díte umí a co naopak neumí je mi dost jasné. na to známky nepotřebuji. co mi spíš k něčemu je slovní hodnocení na ctvrtletí, ale píše ho třídní učitelka, která je učí tři nebo čtyři predměty, matiku a angličtinu někdo jiný.
pro mě je problém v tom, že je takhle hodnotí - možná i objektivně, ale neprijde mi v pořádku, aby si dítě ve třetí třídě - navíc oba rodiče cizinci, takže má s češtinou docela problémy - opravovalo pětku z prvouky na čtyřku. takže kluk o sobé říká, že je blbec a stejně to bude mít špatně. chce se mi brečet i za něj, jen to píšu.
důvod proč známky řeším je a proč se (s oběma) dětma učím je jednak ten, že to ta učitelka očekává (na rodičácích vykládá něco o studijních návycích a tomu je to celé podřízené). kdybych se s ní neučila, tak má z čestiny s přehledem trojku a já nechci, aby někdo o pár let na základě toho usoudil, (mimochodem přesně ve smyslu Viktorčina vyjádření), že nemá cenu jít na střední, protože to s trojkama z prvního stupně základky nedá.
continuity no ale to je úplne choré, prečo ju nedáte inam?
continuity no tak to snad nezáleží na známkách, ale na tom, co umí. a o tom jak říkáš, máme přece představu celkem jasnou. a jak píše slniecko z takové školy bych ty děti vzala pryč, to je strašný
studijní návyky![]()
continuity Já tě právě chápu, protože jseme jedno základkou prošli s ADHD, takže každodenní učení a i přesto blbé známky...to znám dokonale. A podruhé, když jsem právě viděla prvouku (takový pitomý předmět) a jak to mladej nezvládá, tak jsem si řekla, že to nemáme zapotřebí. Je jasné, že učitelka to očekává, ale prostě je dokázané, že děti mnohem lépe vstřebavají učivo a víc je to baví, když nejsou pod tlakem a to dokonce bez jakýchkoliv studijních návyků. To vidím i doma. Jenže na klasické základce na tohle není prostor ani chuť učitelů a bude to ještě hodně dlouho trvat.
Ono teda nikdy neodhadneš co bude v budoucnu. Ten náš starší syn prolízal češtinou se 4, pořád celý roky. Sice má nějaké poruchy, ale nikdy na to nikdo nebral ohled. Já se s ním učila celé roky i v 9 na přijímačky, protože fakt byl mimo v dost předmětech. Končil základku a mimo toho měl ještě 4 z chemie a ještě čehosi. Průměr strašný. Jenže přijímačky napsal na 45 bodů z 50 češtinu a matiku se kterou nikdy neměl problém o něco hůř. Na obor, který chtěl se dostal, dostal se dokonce na obě školy, co si napsal a to nám samozřejmě celé roky říkali, že v žádném případě střední škola. No a letos otočení o 180 stupňů a to jen proto, že je to obor, co ho baví. Po prváku má známky celkem v pohodě, vše opravil. Z ČJ má jedničku, z chemie 2. Jinak mu vychází jedna trojka, žádná 4 a teda propadá z optiky, kde naopak fyziku na základce měl za 1. Jenže tady mají málo známek a od března neopravené písemky už 6. Dnes měl referát a opět nedostal žádnou známku. Prý už všichni nadávají. Tak se asi výsledek dozvím až po vysvědčení.
Taky při těch přijímačkách se ukázalo, že ty známky na základce o ničem moc nevypovídají. Jedničkářka se hlásila na gympl a z češtiny udělala přijímačky otřesně a z matiky neudělala. Byl tuším nutný počet 5 bodů...a byly dvě kola, takže to nebyl špatný den. Syn, jako skoro nejhorší ze třídy napsal tu češtinu naprosto výborně. A co děti ze škol, jako je ta naše? Tam se napíšou asi jedničky na závěr všem, takže půrůměr budou mít bezvadný a pokud budou v té době ještě přijímačky, tak mají hned vstupní body zadarmo. Prostě ten systém známek je strašně nespravedlivý.
continuity Fakt hrůza tohle to, mě úplně bolí vždycky když ty tvoje historky čtu. A já se včera rozčílila, když chtěla učitelka odevzdat písemně přihlášku do jídelny, přestože jsem dceru přihlásila přes internet. Taková blbina!!! Fakt vděk nekonečný za naši školu!
Úkoly minimální, v pátek nikdy. Už od první třídy vůbec nevím, co ve škole berou, ani kdy a jak se dítě učí, občas donese úkol ke kontrole. Teď se teda občas pozeptám, ale to jen proto, že jsem ji učila toho půl roku doma, tak mě to zajímá. Zatím hrozí nejhorší známka z tělocviku ![]()
Garfie my se trochu doma báli páč nám letos/loni nastoupili oba chlapečkové na střední.. baví je to a celkem jim to i jde, akorát, co by člověk nečekal, oba měli na pololetí dvojku z těláku![]()
Mládě má v první třídě fakt dobrou paní učitelku, ale má jednu nevýhodu. Má spoustu jiných aktivit (působí jako mentorka), takže bývá docela často pryč (školení, atd.) Třeba vůbec nedošlo na plánované konzultace, protože nebyl čas. Třídní schůzku budeme mít teprve teď, druhou za celý rok. Na druho stranu s náma komunikuje přes jednu aplikaci a případné problémy řeší rychle.
viktorka_od splavu Já měla na gymplu spolužáka, který měl samé jedničky (teď je z něho právník) a trojku z těláku! Třídní se to snažila nějak ukecat, ale tělocvikář se nedal, prý "hoch neuběhne ani tisíc metrů, kotoul mu dělá problém..."
brrr Naše zase píše, které rodiče nechce vidět, ti mohou přijít, jen když sami chtějí...
Garfie Jo, kdybych s ní chtěla nějak zásadně mluvit, tak samozřejmě to jde v pohodě. Akorát já se děsím, co bych se mohla dozvědět za hrůzy, tak radši čekám, až mi bude chtít sama něco povídat
Předpokládám, že kdyby byl nějaký problém, tak si nás předvolá. To tak bylo v lednu, přišla zpráva, že rodičům, o jejichž dětech by si chtěla promluvit, to pošle ofiko cestou Tak jsem šla najisto ![]()
Garfie to chápu, ale oni jsou průměrně, až lehce nadprůměně tělesně zdatní, takže z této strany jsem nečekala žádný problém![]()
slniecko inam sme ju zatial nedali, pretoze 1-2 triedu mali vybornu ucitelku. fakt to bolo super. toto je tohtorocny sok, prvykrat to zacal byt problem tak v novembri do januara, potom som mala pocit, ze si to nejak sadlo a ucitelka je nestandardna, ale vie, co robi. dcera nie je moc zdielna a vlastne je dost splachovacia a rozhodne neriesi ake znamky ma niekdo iny. ma z cestiny za polroka asi 60 znamok, ale drvivu vacsinu jedniciek, tak som to prilis neriesila a ucitelka mi na rodicakoch tvrdila, ze nema problem (ale to hovorili aj tomu chlapcovi so stvorkou, ze je sikovny
).
to su takto vyeskalovane zalezitosti poslednych dvoch tyzdnov, kedy mi ten rezim pride az stredoskolsky. a vlastne az na rodicaku pred dvoma tyzdnami som zistila, ze mame problem. skolu by som menila hned, aj asi viem za aku, ale znamena do denne skoro polhodinove vozenie tam a spat takze cakam, ako si to sadne v novej praci, pretoze v tej, co teraz opustam by som na to absolutne nemala kapacitu.
continuity já si teda vzpomínám, že o tom šíleném množství učení už jsi tu psala mnohem dřív než před dvěma týdny
Renusatko podobne to mel taky muz na zs a stredni, na zakladce styrky a zmaturovala s vyznamenanim. taky mu rikali, ze neni studijni typ. no je olepeny certifikacema, kazda znamena mesicni skoleni nekde v tramtarii v anglictine, v prubehu toho tam pisou tak pet testu + zaverecny, uci se na to po vecerech. a jeho to bavi jeste i ve 40!
dlouho mu ta maturita stacila, ale ted je v situaci, ze alespon bakalar by mu jeho pozici naramne vylepsil. ale na to uz ted nema moral.
viktorka_od splavu no to byl ten listopad-leden a presvedcili jste me tady, ze je to normalni, co po nich chteji. zrovna ty si tusim psala, ze tyden na jedno vyjmenovane pismeno staci, ze tam neni o cem. tehdy jsem to vyhodnotila, ze divne je dite a ne skola.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.