Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 10. června 2018 14:36

Sairon Už to tady proběhlo, takové to "mluvící pero" a k němu příslušné knihy?

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 15:07

A co se vykašlat na vzdělávání? Kluci ocení spíš nějakou pistoli na kuličky, vodní dělo, pálky na líný tenis...

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 10. června 2018 16:09

brrr neviem, či som to písala sem, ale môj syn považoval za ohrozenie už len to, že by mu to niekto kúpiť mohol a ohradzoval sa vopred.

Ale tak pravdepodobne budú aj deti, ktoré také niečo baví.

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:00

Sairon magnetická stavebnice Magformers je skvělá. Ale hodně drahá teda, za tři tis. Bude nějaká menší sada asi

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 10. června 2018 21:41

Sairon Mě žádná takhle drahá hračka nenapadá (dítě mám ještě malé a celkem skromné), ale co nějaké sportovní vybavení? Skateboard, pennyboard? Vybavení na kolo? 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 10. června 2018 22:34

Dnes sme s malym absolvovali prvu cestu vlakom. Najviac sa mu.pacil prichadzajuci vlak :)

Neviete o nejakej knihe/pamatniku, kde by som mu mohla tieto "prve" udalosti zdokumentovat? Dennik dietata bol len do roka.

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 11. června 2018 06:27

Sairon merkur?

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 11. června 2018 07:13

baltik Na to je možná ještě hodně malý. Sami jsme na nátlak po návštěvě Technického muzea (je tam merkurová herna) koupili velkou stavebnici, ale 5letý syn si s tím ještě moc neví rady, je to už hodně náročné na prostorové uvažování i na jemno ruční práci, tak se spíš kouká, jak stavíme my. :)

Starší si asi tak v 6-7 letech hodně vyhrál s tímhletím:

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. června 2018 07:37

Děkuji moc za tipy, byla jsem celkem bezradná, když jsem hledala na netu, tak mi přišlo, že je toho spoustu pro školkové děti a pak super věci pro už trochu starší děti (právě ten merkur a různé ty vědecké laboratoře) ale nedokázala jsem najít nic pro brzy 6ti letého předškoláka ( mimo jiné i proto, že nemám vůbec představu, co děti v tomto věku umí a baví).

Asi skončím u stavebnice Magformers, i když se mi moc líbí ta elektronická tužka, tak si myslím, že chlapec více ocení tu stavebnici :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. června 2018 08:24

brrr Sairon Tak nevím, tu elektronickou tužku má naše neteř asi od 3 let. Celkem si myslím, že v 5 nebo 6 už ji to nebude zajímat, ale možná mám podle našich dětí a neteří zkreslené představy. Oni jsou hodně napřed. 

Stará Stanová Kůže Tuhle stavebnici máme doma taky. Jeden čas byla hodně vytížená a pořád někde rozdělaná. Je dobrá i později na vysvětlení. Taky máme robotickou ruku, nějakého robota a lego Mindstorm. 

Sairon Co nějaké deskové hry? Třeba dvě.  Magformers mi přišlo takové nic moc. Dostal to jednou od babičky, takovou menší a nijak to nezaujalo, nešlo z toho nic extra postavit. Chvíli ho bavila funkce magnetů, ale za tu cenu to bylo hodně nevyužité. Bude to možná na povaze a šikovnosti. Syn byl hodně kreativní a co nemělo velkou variabilitu, to ho nebavilo. 

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:16

Renusatko My jsme tu tužku měli vždycky jen na chvíli půjčenou, tak je to bavilo. A taky jdou k ní sehnat  ty knihy, které mají různý věkový rozptyl.

Ten Boffin je dobrý, tu máme doma taky.

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:21

Sairon Deskové hry jsou dobrý nápad.

Věk na hračkách bych brala hodně orientačně, oni i ti malí zvládnou docela dost věcí. Naši kluci mají 7 a 5 a pro staršího kupujeme lego klidně i od 12, 14.

Ještě máme takového robota od Clementoni, ale myslím, že lego je the best.

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. června 2018 14:16

Renusatko Magformers je senzační, ale je potřeba velká hromada dílků. V knihovně jsme měli ten největší box a s tím bych si vydržela hrát celý odpoledne :-D Ale je to teda pálka, ta tehdy největší sada stála kolem šesti tisíc...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. června 2018 16:09

Sairon kdyz s nim budete laborovat, tak ta prvni laborator je fajn. Dcera to ma urcite od 6 a starsne ji to bavi. Vzdycky jim dam do zkumavek ocet, rozpustim sul, cukr, potravinarske barvivo a uz jedou i s kamaradkami.

Jinak z techto sad je pekne i to akvarium nebo dalsi - mslim, ze sklenik, nebo nejaci mravenci ci vykopavky, podrobne jsem to nezkoumala.

Synovcovi jsem jednou kupovala dalekohled a pak mikroskop. Nebo pokud nema mobil, tak detsky fotak?

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 11. června 2018 20:03

Candance kdyz to jsou presne ty darky (fotak, mikroskop), ze je na to jeste trosku maly. ne moc, jenom trosicku, za rok za dva to treba bude sam chtit. ale ja nejsmep priznivcem toho kupovat darky napred, ona je pak otazka, co tomu diteti kupovat dal (jako vzdy se neco najde, ale stale nevim proc. darek ma potesit, byt to treba neco, po cem hodne touzi a toto nakupovani predem prave ty touhy uplne likviduje. 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 11. června 2018 20:05

Sairon Magformers je super, nase deti si s podobnou stavebnici docela vyhraly. 

Merkur ucite ne, mam doma technicky zalozenou dceru, je ji ted cerstve devet, nejak to umi, ale je to pro ni tak slozite, ze ji to nebavi.

nebo pak me jeste ze stavebnic napadla seva. je to tezce pod vas financni limit, ale je to presne pro tento vek. a hraji si s tim jeste ted.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:06

Děkuji, vybrala jsem magformers designer 62 ks, tak snad to bude dostatek kousků, aby si s tím mohl pořádně vyhrát.

Je to dárek pro známé, od kterých jsme dostali spoustu věcí na miminko a oni za to nic nechtějí. A protože to pojali tak, že malej s mámou třídil svoje věci a vybíral, co všechno pošle miminku, tak jsem si říkala, že by mu miminko mohlo něco poslat zpátky jako poděkování. Proto ani nechci něco, na co by na něj samotného mohlo být moc složité, abych v konečným důsledku nepřidělala rodičům práci tím, že u nějaké té laboratoře budou muset sedět s ním, aby se tím vůbec dokázal zabavit.

Ta stavebnice je fajn, že by se s tím mohl zabavit i sám a jak znám jeho tatínka,tak si myslím že by to mohlo mít úspěch i na společné hraní si :). Jen teda ta cena za pár plastových trojúhelníčků je skoro stejně nehorázná jako za lego.....

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:07

Sairon to je moc hezký. doufám, že dárek bude mít úspěch

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:32

Sairon To je od tebe hezké 

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:34

Sairon Bez ohledu na to, že jsem to poradila já, myslím, žes vybrala od miminka krásný dárek! :)

A třeba si jednou budou děti hrát spolu, mého syna baví magformers už v roce. Samozřejmě ještě nic nestaví, ale má rád magnety. Stavím já, on ničí :)