Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:43

Jinak jesličkový update: posledních několik dní, když vejdeme do dvora u jeslí, začne chlapeček brebentit, když vejdeme do šatny, začne vykřikovat a když se objeví teta, odrazí se ode mě a skočí jí do náruče. Jak říkala kolegyně, "...a teď začne plakávat maminka." 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:54

Sairon cena za lego: ne kazda krabice ma dobry pomer cena-vykon, ale vetsina kdyz se to poridi za trzni ceny, ktere jsou o cca 20% nize nez katalogove, tak je to za me v pohode, protoze je to hracka, co vydrzi leta a roste s ditetem. a kdyz zrovna nejsou penize, lze koupit i mensi krabicku za par kacek doslova a porad to ma smysl.

nehorazna cena je za vselijake little pet shops, poniky, plastove domecky a podobne kraviny, ktere si cenove s tim legem kolikrat nezadaji. ve vysledku to zabira misto a nikdo si s tim poradne nehraje (nebo hraje a pak se to rozpadne). a nejvic se prodrazi vselijaka kindervajicka, hracky z automatu a podobne ptakoviny, za to bych zavirala. clovek nema silu to tolik resit, protoze to stoji par kacek, ale ve vysledku jsou to docela penize a hlavne hromady kramu.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 11. června 2018 21:55

Pinot Noir super! 

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 11. června 2018 22:09

continuity Kupodivu naše dětičky, spíš tedy to mladší, občas krabici s kinderhračkama vysype a nějak si s tím pak hraje.

Jinak s Tebou souhlasím, že poníci a podobná verbež jsou mor, velmi drahý mor. Nám se to naštěstí vyhne, protože kluci.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 11. června 2018 22:32

brrr hraji, pamatuji nekolik zabavnych veceru, kdy jsme cela rodina (teda muz a ja) zoufale hledali zakotoulanou pandu z kinderka bez ktere dite odmitalo jit do postele.

popravde lego jsem zatim nevyhodila zadne (ted o vikendu jsem uklidila posledni duplo, bud to prodam, nebo daruji nebo schovam, jak se mi bude chtit), ale kinderbordelu uz nekolik (hodne) igelitek. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. června 2018 22:57

Jak to, že je protiva protivná už od půl šesté a jen co o půl 8, chtělo se mi vraždit, přišel z práce tatínek, bylo z ní obvyklé sladké batolátko?? A ještě jsem se dozvěděla "Vždyť je úplně zlatá..."  to je od toho mimina nečestné a nesportovní...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. června 2018 06:58

Mohučanka to delaji vsechny

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. června 2018 08:20

Candance já vím...Ale fňuknout jsem si potřebovala.

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 12. června 2018 09:02

continuity Tak to my máme těch kinder hraček naštěstí stále jen JEDNU krabici od varné konvice.

Duplo mám uložené ve sklepě na horší časy Lego asi nikdy nebudeme moct prodat, protože ho máme sesypané všechno na jednu hromadu. Což je na jednu stranu škoda, protože se nám už asi neporaří postavit nic podle plánku, na druhou stranu se zabaví tím, že si staví podle svého.

Jediný lego přešlap u nás bylo kráčedlo ze Star Wars, dítko se těšilo, jak si bude hrát, ale jakmile se s tím hne, tak něco upadne

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:24

vyjela jsem rano na dite. vcera preskakala nejake priklady v pololetni pisemce z matiky a nedopsala to, protoze se potrebovala jit prevlikat na telak, aby nedostala poznamku. zustala jsem uplne konsternovana, tak to slizla. (maji ty pisemky prikladu na 2xA4, co se neda stihat za 45 minut, takze to dopisuji o prestavce. kdyz je v tom cela trida tak to daji, ale v patek to psali a mela zanet spojivek, tak to mela v pondeli sama jeste s jednim spoluzakem.)

chudak, sla do skoly brecici. ach jo, je mi to tak lito. 

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 12. června 2018 13:43

continuity to snáď nie je pravda...nemáte v dosahu nejakú rozumnejšiu školu?

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 12. června 2018 13:47

continuity prosim te, ty mas ty deti v nejake vyberove skole nebo jak? fakt bych se na to...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. června 2018 14:05

continuity Já to úplně chápu. Jako i to, že to člověka naštve i to, že to potom mrzí, když se ti to rozleží v hlavě. Dlouho mi trvalo, než jsem dokázala říct, že o známky mi nejde. Strašně s tím bojuju dodnes, abych v klidu ustála známky staršího na střední škole. U mladšího mi pomohlo to, že známky nemá. Je to strašně zvláštní, když člověk nemá srovnání, ale nakonec zjistí, že to jde i bez toho. A to je přesně ono, ty známky o ničem nevypovídají...jen srovnávají děti mezi sebou. Ty nejlíp víš, jestli dcera matiku umí nebo ne a jestli ji někdo ve třídě umí líp nebo rychleji není důležité. Dobrý je si o tom promluvit a i dospělý by se měl umět omluvit, když něco přežene....nebo alespoň  vysvětlit. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 12. června 2018 14:17

Renusatko Ja jsem minuly tyden potkala nasi sousedku s detma. Holka ve treti tride a vypravrla, ze ma nejakou prezentaci, ze je to hrozny, ze jen ta prezentace ji muze zachranit od spatny znamky na vysvedceni. Uplne z toho cisel takovej te typ stresu, ze kteryho se chce cloveku zvracet. Hruza no. Ony to treba nejake deti prehravaji nebo to na nektere dolehne vic, ale stejne I z pulky by mi to stacilo.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 12. června 2018 14:28

Mohučanka tebe to jeste prekvapuje?:D me na hlasky ale ona je tsk hodna se otevira kudla v kapse...

continuity dupla bych se klidne ujala hele fakt neni moznost zmenit skolu? Trochu mi to pripomina moji zakladku a na tu fakt nevzpominam rada...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. června 2018 20:12

Karja  nás to byl důvod přestupu na soukromou školu. Ty stresy dítěte jsem nedávala ani já a věřím, že v těch školách se nic nemění, jsou stále stejné metody a spousta dětí ten tlak nezvládá. Ono to bylo i za nás, ale možná nebyl takový tlak právě ze strany rodičů. Nevzpomínám si, že by se naši starali, co máme za známky, referáty nebo úkoly. Taky ovšem si nevzpomínám, že bych někdy měla doma trest za špatné známky.

U staršího jsem referáty do školy, lepení obrázků do sešitů a prezentace, stejně dělala minimálně z poloviny já . Vidím to i u spousty mých kamarádek.  Naopak na škole u mladšího jsou k tomu vedeni. A každý dostane téma, které nějak zpracuje a v rámci projektového dne, přednese spolužákům. Jenže to vše připravují ve škole, žádná práce navíc doma. Mají vždycky téma, kterému se věnují 2 dny v týdnu celý den  a 4 týdny. Na závěr projektový den, kdy vlastně prezentují před celou školou...je jich kolem 80. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 12. června 2018 20:24

Renusatko No ja byla na malotridce a prave jsme tam zadny takovyhle chujoviny nedelali, ukol byl treba procvicit si vyjmenovana slova, spocitat pet prikladu. Nasi znamky taky neresili nikdy, jak rikal tata, propadal jsem uz ve treti tride, co bych tem detem mel asi povidat. Pritel teda nejaky tresty dostaval, I na gymplu jeho znamky resili, na propadnuti nikdy nebyl, byl chytrej, fakt na to nevzpomina rad, ze mel fakt starosti a nervy. Takze je to asi rodic od rodice, skola od skoly I dneska, tezko posoudit. Ale takove ty stresy deti fakt nesnesu taky ani pomyslet, to boleni brisek a tak...no a to nejsou moje, to teprve bude!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. června 2018 20:36

Karja Jasné. Vše je o lidech. Ať už o učitelích nebo rodičích. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 12. června 2018 20:44

Karja u nás si to zobla dcerka, právě na maloměstě, učitelka která už měla být v důchodu, nervák, na děti ječela, zírala jsem jak byla drzá na rodiče (tu v městě by si to nikdo nedovolil, tu je mi naopak učitelek až líto občas), přitom s učením problémy neměla, nedávala tu atmosféru - jedno dítě se tam sesypalo přímo v hodině po jekotu za to, že úkoly mu dělala matka právě. takže bolení bříška atp... 

pak už pohoda, opakovaně jsem se ptala učitelek jestli opravdu, fakticky nemusí psát doma žádný úkoly??? ne, proč? (jako jo, občas něco měli, ale žádný hrůzy) no a známky dle možností. já to beru tak, že drtit se už vodmalinka nemá smysl, protože buď je dítě trochu chytrý, tak stačí se tomu normálně věnovat, dávat pozor, doma kdyžtak něco dovysvětlit a je to v pohodě, když chytrý není, tak se může nadrtit a mít hezký vysvědčení, jenže střední školu už pak buď nedá nebo za cenu hrozných obětí a proč? lepší dělat něco co ho baví, třeba rukama

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. června 2018 21:41

viktorka_od splavu Ježiš to napsala češtinářka mladýmu do PPP v 9 třídě, že za něj píšu úkoly. Přitom to vzniklo úplně jinak. Dostali úkol, který se dal najít i svýsledky na netu. Zatímco ostatní to opsali a udělali v tom pár chyb, tak já to syna nechala celý projít, všech 30 otázek. No tak když se dali veřejně najít výsledky, tak jsem myslela, že učitelka není blbá. No dostal za 5 a vysvětlit si to nenechala. Tak jsem mu podruhé řekla, ať to udělá jak ostatní.