Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19821 příspěvků moje polička 14. června 2018 12:48

Zu Díky :-)

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 14. června 2018 12:57

Sweet Potato no ono to vaše mesto je predsa len väčšie, ako to naše:)...ale tak vozili sme aj medzimesto - ale to sme nakoniec vyriešili sťahovaním.

999 je dobré vopred zistiť, čo vlastne budú musieť nosiť, ak dohromady nič, len peračník a desiatu, tak stačí pasentný tenký ruksačik. Ale zas je dobré vedieť, či by to stačilo budúcej školáčke, náš malý gentleman napríklad začal (presne z tých dôvodov) len s ruksačikom a potom sme dokupovali normálnu tašku, lebo mu bolo ľúto, že jediný nemá "ozajstnú".

Inak našej slečne bola aj Hama veľká, ale zas ona bola spokojná s ruksačikom. A ak si dobre pamätám, kedysi mal Herlitz takú o číslo menšiu kolekciu špeci pre menších prváčikov, ale či ešte má, tak to netuším.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:15

slniecko Díky. Ono ani nejde o to, jak to bude mít těžké, má školu 5 minut, ale taky o tu velikost. Všechno je na ní hrozně velké. Tak možná taky dostane baťůžek :-).

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:18

999 Co tohle? Jestli je drobná a bude nosit jen svačinu a nějaký sešit, mohlo by jí to stačit a je to ergonomické (Ergolino).

Máme většího bráchu (Ergobag) a po třech letech pořád jako nový.

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:22

999 Ja mam drobonkou hubenourku a od zari nosi tuhle aktovku a je perfketni. 

https://www.topgal.cz/skolni-batohy-pro-prvnacky/chi-880/b---white/

Bala jsem se, aby nebyla mala, ale vejde se tam vse, i kdyz ma treba dvoje velke desky na uceni. Nevejdou se ji tam veci na tanecky, ale ty stejne davam zvlast do tasky, kterou nosim ja. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:24

999 Dcera je taky malá a drobná, aktovku měla od Lega. Stejný typ jsem teď neviděla, ale třeba tahle je docela malá a má jen 640 g. K té naší byl malý batůžek třeba na věci na tělocvik, který se může nosit samostatně nebo připnout k aktovce. Přední kapsa na svačinu byla s termo vrstvou, dobrá polstrovaná záda i popruhy, ergonomická. Ukázali jsme ji tehdy kamarádce a pak koupili pro dceru stejnou s jiným motivem. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:45

Stará Stanová Kůže Lamicka Emi  Moc děkuju za tipy:-). Tady je to fakt CML...

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:53

999 Taky zkontroluj, že se tam vejde A4, určitě nějaké pracovní listy bude nosit, i kdyby nic jiného z pomůcek.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:00

999 taky můžu doporučit topgal, vel pro prvňáky. vydržela jak nová celý první stupeň, vč. každoročního praní v pračce, a kdyby mladý pán nechtěl už něco "pro velký" tak by ji snad nosil doteď:-)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. června 2018 15:32

Zatímco na té soukromé je skoro jistota, že učitelka bude dobrá a že se bude snažit zaujmout dítě apod.

Sweet Potato 

Tohle mě zaujalo, opravdu se (předpokládám) v Praze v soukromé škole nedá šáhnout vedle?

Na ty asi 2 soukromé školy v Brně jsem slyšela dost negativ, částečně ovlivněno asi i tím, že tu na venkově je soukromá škola něco "spešl" a tak přitahuje rodiče, kteří se cítí velmi "spešl", případně rodiče, kteří tuší, že jejich dítě bude všude jinde "problém". Pokud pak pedagog není polobůh, tak to nemusí dělat dobrotu.

My jsme teda se školou navýsost spokojeni, ale největší část spokojenosti je díky třídní učitelce, tj.vše o lidech, asi ne všechny učitelky ani na naší škole nemusí být tak skvělé.

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 14. června 2018 15:47

Pavlena Samozřejmě, že dá. Jednak při výběru školy, to by bylo na dlouhé povídání, ale stručně řečeno, jsou damozřejmě i takové, kde platí, že dokud rodič platí, dítě studuje. (Malá perlička: dítě ppřišlo z přijímaček na jedno osmileté gymnázium s očima navrch hlavy: mami, oni nám tam říkali správné odpovědi!)  A i na sebelepší škole mohou sáhnout vedle při výběru učitele - tam pak záleží na vedení, jak si s tím poradí. A samozřejmě zde už je k diskuzi, který učitel komu vyhovuje - je pan X opravdu moc přísný? Paní Y příliš benevolentní? Nikdo se nezavděčí všem. 

Když nám nová paní učitelka v prvním mailu napsala, že by jsme se měli setkat, nic dobrého to nevěstilo, ale utěšovala jsem se, že bude třeba dobrá na matematiku. Nebyla.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. června 2018 15:54

Sweet Potato Já psala spíš o základkách (jsem nezdůraznila).. Soukr.gymplů je tu taky dost, ale (odhaduji) že většina v tomto stylu - student je klient a o toho nemůžeme přijít i kdyby byl blbej jak tágo..

Trochu se děsím příjimaček, dcera je sice velmi chytrá a studijní typ, ale maxi stresař pod tlakem a spolu s faktem, že je narozená na vrcholu baby boomu se bojím, aby v případě neúspěchu nemusela přechodně zakotvit v některém z těchto "ústavů".

Doufám nespustím flame na téma "raději spokojená kuchařka než nezaměstnatelná uměnovědkyně", prostě v případě krize bych raději volila soukromý ústav než učňák..

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:02

Pavlena Je pravda, že tohle “ kdo maže, ten jede” asi platí tím víc, čím vyšší stupeň. Ostatně, řekl mi před pár (sakra, už osmi) lety i ředitel jedné soukromé ZŠ, že na soukromou střední by své děti nikdy nedal. (Teď už tam mají i SŠ a on už tam myslím nepracuje.) Ale i mezi soukromými školkami jsou výrazné rozdíly.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:07

Sweet Potato mám kámoše učitele střední školy, vystřídal několik soukromých (za výrazně vyšší plat), ale jak on je takový Mirek Dušín, tak se s tím přístupem nebyl schopný srovnat a učí na státní..

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:09

Pavlena Určitě se dá sáhnout vedle, i co se týče soukromé školy - známí po 2 měsících přesunuli syna z nějaké soukromé zš s vyučováním částečně v angličtě, někde u Strossmayeráku. Maminka je sama učitelka angličtiny a tam prý vyučovali nějakým prapodivným způsobem, že ty děti vůbec nevěděly, o čem je řeč, ze školy si nic neodnášely a škola stížnosti bagatelizovala.

My si tu naši školu vybrali kromě určité výběrovosti žáků i hodně kvůli naší učitelce, učitel určitě dělá 90 % dojmu - měla jsem možnost ji zažít ještě před tím, než jsem se definitivně rozhodla syna tam přihlásit, naprosto mě okouzlila. A nemýlila jsem se, je úžasná.

Přešla ze státní zš, i tam byla velmi oblíbená, a vlastně i proto si ji ředitelka vybrala na tu naši soukromou. Ta naše škola jí naopak poskytuje lepší podmínky na výuku, jak říká - menší počet žáků a všichni se snaží a nejsou tam žádní rodiče, kteří by nespolupracovali. To prý ještě nezažila.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:15

Trochu přeruším školní diskusi .. nemáte někdo tyhle kalhoty z HM? Mají je jen online a váhám s velikostí ...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:15

Pavlena ja s tebou souhlasim, chytre devce bych k ucnicim nedala, ale u nas byla treba volna mista na odvolani i na dobrych gymnaziich. a na mene atraktivni prumyslovce uplne volna. to bych volila spis. nic neboj:-)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:17

viktorka_od splavu Určitě máš pravdu. Akorát já jsem zase napřed, dcera ve 3. třídě zatím.. A přesně jsi klepla hřebík na hlavičku, nejde o nekvalitu učňáku, ale o ty studenty tam...

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:17

viktorka_od splavu V Praze byl na některé průmyslovky mnohem vyšší převis než na celkem solidní čtyřleté gymply.

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 14. června 2018 16:18

Pavlena No napřed, pátá třída za rohem