Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:33
Reakce na letfenixa:

Karja aha, tak ja za večeru považujem akékoľvek jedlo zjedene večer

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:34

Karja syn je skoro rovnaký, prijala by som viac aktivít, ktoré chce robiť sám, teda v zmysle samoobslužných, iné chce robiť všetko sám. Dnes si u babky sám zobral nožnice zo spálne, rozstrihol obal od Toffika v obývačke, odhryzol, zistil, že mu to nechutí, vybral v kuchyni z linky krabičku a vrchnák a dal to do nej. Babka o ničom nevedela, len zrazu našla nožnice v košíku so sladkosťami. A krabičku na linke. 

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:34

letfenixa Je no kamarádka má chlapečka, co nevyhledava ostatní děti. Fakt takovej badatel, spokojenej doma. Jenže ona je naopak strašně extrovertní, furt by se s někým vídala (no teď má smůlu), ale fakt třeba přes leto měla každej den něco, nějakou návštěvu nebo plán a toho svýho kluka tahala po těch návštěvách s sebou. A jako neotrkava se vůbec, je to s ním stejný. Ale aspoň mu nevadí tolik dospělí, spíš ty děti.

Online Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:34

mnum jo, blbost, ale úplně proti mé nátuře, já jsem zrychlená, všechno musí být hned, nesnáším prostoje, zbytečné zdržování, čekání. Takže mi trvalo na to přijít, přitom jsem to samozřejmě způsobovala a zhoršovala tím, že jsem problém vždycky chtěla co nejrychleji odstranit a udělat za něj. No, děti člověka naučí nevídané věci

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:38

letfenixa ano, když něco chce, dokáže lecos:)

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:38

letfenixa Jo, tak dcera je na svůj věk fakt šikovná a jako sama udělá dost (ne, ale příborem fakt nejí:-D). Ale pak dělá i takový kraviny sama, co pridelaji hrozně práce, navíc jsou ještě časově náročné, třeba taková ta klasika výpravy ven, když jdeme i s malou, ta už brečí a do toho ta velká se musí sama obléct, pejska sama uložit do kočárku, přesně dát peřinou (Ježis to mě tak dere) tak to by se z toho člověk někdy podelal už. A nebo často teď pečeme perníčky a ona je zvyklá těsto prikrejt fólií a uložit do lednice. Jednou někam odbehla a tuto fázi jsem udělala já....No tak to byl konec. No to znáte, prostě ty klasiky;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:40

Karja podle mě to otrkávání až tolik nefunguje. Jasně, že se školkou a školou se to zlepšuje, ale nějaké nucení, to vůbec. 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:42

Karja a keď ideme na kolobežke, tak musí mať aj chrániče, fakt ráno skvelé

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:43

Evaeva Jj, ale tak já ji chápu. Ona to dělá kvůli sobě ne kvůli tomu, ať se klucik učí. No tak teď si přišel na sve, teď je teda spokojený 

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:43

letfenixa No jasný, prostě ty jejich zvyky!

Edit: i když ty mu ty chrániče asi dávas kvůli bezpečnosti, ne proto, že je chce:-D. Tak to jo:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:44

Karja ježiš, to přikrývání úplně vidím. Syn zase večer přesně umisťuje hračky v postýlce, to taky rostu, už chci klid, že jo. To jsou hasiči napravo k boku, nalevo vedle hlavy zvukové knížky, které ani neotevře, na to takový zbytek z bublifuku, to nesmí ani trošku ležet na polštáři, nalevo méďa, ten musí ležet přesně jako syn, což se ne vždycky daří, oba musí být správně přikrytí,...

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:54

Evaeva Jj, jako tomu pejskovi už my rodiče říkáme ,,čokl,,. Je zdrojem mnoha různých půtek. Ale jako vyhraje si s ním zas a taky ji tím pěkně odlákám pozornost, tak to je taky fajn. Ona na něj kopíruje veškeré chování, co já mám k menší dceři. Takže je uložíme, já doprikryvam, ona taky, teď mě pobavila když mu říká ,,Hmm pejsi nebyla ti zima? Nebyla, ručičky máš teplý,,. Prrbaluje ho, utírá ubrouskem, čistí mu zuby. No za chvíli se ten pes rozsype.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:56

Karja to je moc hezký. Ale vidím ty možné problémy, to zas jo;)

Online Karja
44805 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:56

Evaeva Jj, sambo pro něj kolikrát běžel v deset večer na hřiště, je to stres:-D

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 17. března 2021 00:00

Karja kvôli bezpečnosti ich chce

Online Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 17. března 2021 00:01

Evaeva ježiš, to rozmisťování hraček v posteli, to máme taky! Teď navíc i imaginární motýlí mláďátka, která samozřejmě vždycky zalehnu, takže má důvod mi vynadat

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 17. března 2021 00:03

Karja to isté sa robí nášmu tucniakovi, a prekvapivo, keď ho občas zabudneme u babky, tak sa dozviem, že to nevadí, veď má ešte kopec iných plysakov

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. března 2021 00:05

Pinot Noir 

Já si pamatuju, že jsi o tom opakování správně psala. U nás se teď opakuje frustrace už u druhého dítěte, když nerozumíme, co říká. Tři pokusy a totálně se vytočí a my stále nevíme, co říká. Dneska mi až u večeře došlo, co říkala dcera u oběda. Ale ona se učí hodně rychle, tak snad už to brzy přejde.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2021 00:14

Pinot Noir motýlí mláďatau nás největší problém byl, když mezi plyšáky do postýlky byl i krtek. Ti plyšáci musí ležet stejně jako syn a ten leží na břiše a krtek má dlouhý nos... Nebylo to úplně proveditelné.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:12

Pinot Noir jezis ted jak uz treba mesic uspavam obe v pokojiku ja, tak vecery jsou stejne, starsi musi mit spravne plysaky, musi mit ponozky, zaves musi byt napul shrnuty aby mela v pokoji svetlo atd atd. Zatimco mala dostane akorat pyzamo, fusak a ovecku na spani. No a nedavno tim jak starsi nespi pres den uz, a vecer byva vyzivna, tak mi sel pomoct muz a to nebylo dobre. Skoncilo to desnym hysterakem starsi, mala uz taky mrcela, muz nad nema stal a snazil se ji klidnym hlasem presvedcit ze by si mela oblect to pyzamo. A ja jak uz byla vytocena, protoze rvaly obe cely den tak jsem ji popadla a to pyzamo na ni navliklazpetne to hodnotim jako ne uplne stastny napad. Decko zfialovelo, zmodralo, rvala tak ze nemohla dychat a rvala to pyzamo ze sebe ze chce sama se oblect. To bylo asi poprve kdy me napadlo ze koncim a odchazim, ze na tohle nemam nervy... Pak jsme tu tak sedeli na gauci kdyz uz spali a muz se nadechl asi ze to nejak okomentuje a ja nej jen mlc, nic nerikej. Tak mi sel nalit vino a zase bylo dobre...

A to rvani z hladu ma taky. Rano vstava pokazde s jekotem, ktery trva nez se naji. Zabte me nekdo...