Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:07

bram díky, představa komplikátora tatínka mě po 8 kilové holčičce DrowRanger dostala už úplně do kolen, tohle je dneska rozhodně nejvtipnější vlákno 

Ale s tím zajímavým zážitkem, to zní zajímavě? Bolest atd. - všechno bylo únosné? Já třeba docela bojuju se stydlivostí, takže pro mě je adrenalin i návštěva gynekologa...

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:08

DrowRanger :-DTak super, ten predporodni kurz se hodi, ja toho taky hodne vyuzila. To kojeni se mi proste hrozne zamotalo v hlave v porodnici, ale je to podle me o personalu. Ja dva dny cumela jak tele, fakt jsem nevedela o co jde, vzdycky nekdo prilitl s nejakym rychlopokynem (jeste lepsi nez rychlopokyn byly poznamky ve stylu ,,kojici polstar se takhle nepouziva,, a odchod dverma:-D). No a treti den prisla jina sestra, uplne jasne mi rekla co a jak a najednou to slo. Hlavne ty poznamky me furt hrozne plasily, to bylo furt ,,hmm, to bude dokrm,, nebo ,,aaa stoupa zloutenka, to bude odber,, a hotovo ticho, nic zadnej nebyl, ja tri.hodiny v napeti, zda pujdeme domu. Tohle me tam tak stvalo, ze jsem se v kojeni zlepsila z 0 na 100 jak lamborgini, abychom sli domu. Mozna kdybych tam chodila jak spraskanej pes do sesterny co pul hodiny, tak by se mi treba jinak venovali, ale jako nebyla na to moc nalada. Laktacni poradkyni mam dneska a u pediatra mi to taky uz normalne vysvetlili. Tak drzim pesti

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:15

Karja Jak tady čtu tu zdravotní péči, tak mi normálně stoupá adrenalin..! Jako kolik generací sester je jestě potřeba, aby se ty slepice nechovaly takhle..?  

A nebo je to cílený, aby matky pochopily, že nejvíc zlo je pobyt v porodnici a pak proskotačily šestinedělím s úsměvem na líci. (tak jsem to měla já a vlastně to je teda od těch zdravotních harpyjí dobrý nápad, si teď tak říkám..!)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:15

Karja u nás v pôrodnici je laktačná poradkyňa myslím zároveň vrchná sestra, sprevádzala nás aj pri prehliadke pôrodnice v miestnosti, kde s bábätká a bola veľmi príjemnáa vtipná, keď sme odtiaľ odchádzali, 20 si nás ako jedna povzdychlo, že táto by mohla mať službu, keď budem rodiť práve ja :-D.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:41

Karja Jo, to si presne pamatuju. Po druhym dnu v porodnici me sestra sjela, jak to, ze nezapisuju vahu. Muj papir byl prazdnej, nikdo mi o nem nerekl. Co ja vim, ze mam vazit decko po kojeni? A po druhy si me nevsimly vubec, pac uz mam druhy dite, zejo a vsechno vim, ale byla jsem rada, ze me nikdo neotravuje.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. června 2018 14:47

Zu no jako co Ti budu nalhávat, bolelo to jako prase. Ale díky tomu, jak všechno postupovalo rychle a hladce, to bylo únosné. No a pak se přivalí ta nálož endorfinů. Právě bylo docela zajímavé to všechno pozorovat :)

Stydlivá jsem taky dost, ale nějak se mi povedlo to před porodem všechno odblokovat a říct si, že všichni chceme, aby se malá dostala ven, že tam zůstat nemůže a tak si to nebudu zbytečně komplikovat stresem a nervama. A nějak to zafungovalo.   

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 22. června 2018 15:09

Mně z předporodních kurzů hodně pomohly dvě celkem okrajové onformace:

1.počítejte s tím, že ani porodní personál není ještě úplně okoralý, takže u okamžiku O chce být kde kdo. Díky tomu jsem nešílela a nepanikařila, proč se tam najednou sešlo tolik doktorů a sester.

2.zavíjení dělohy může dost bolet, nevyděste se, že znovu rodíte. Potvrzuju.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 22. června 2018 15:17

Sweet Potato Mne  lidi vubec nevadili, spis me bavilo jak pred tim nez votevirali dvere se tak bedlive rozhlizeli jestli nekdo nejde. Podle me je to v tom obdobi lidem uplne jedno, I po porodu clovek tak chodi vecne vykozenej nekde a je mu to jedno. Treba posledni den prisel doktor, jak mi je a ze to mam dobry od druheho dne a jestli mi to ma skontrolovat, tak mu rikam ,,no jasne, kdyz uz jste tady,, tam nejaky praktikanti... pritom bezne se neobnazuji nejak rada.

Bod 2) me trochu desi

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. června 2018 15:58

Karja Hele a v cem byla jako ta hlavni zrada u kojeni? Je mi jasny, ze nemas uplne cas ani naladu se rozepisovat, ale jestli muzes jenom tak naznacit, jakym smerem mam soustredit zjistovaci pruzkum?  Jak znamo, ceka me pravdepodobne stejny ustav, tak abych pak taky necumela jak tele na novy vrata (v moji hlave zatim kojeni = dam mu proste napit a ono kdyz bude mit hlad, tak se napije) 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. června 2018 16:54

žluťásek a vyžaduje se aktivita? To by byl dost problém 

bram jsem bohužel od Brna, ale díky.

Zatím jediný zájemce na mimibazaru chtěl český návod k použití, doklad, že je to opravdová Manduca a slevu 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:09

Mulen Jezis ja to snad neprodam jak vidim! Ja jsem mela v inzeratu napsano Vhodne OD 3 MESICU. Prvni dotaz: Od kolika mesicu ditete to mam nosit? Ten prodej je drina!!!

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:12

MP Meri Moc bych ti přála, abys to měla tak snadné, ale není to samozřejmé. Už jsme se od přírody hodně vzdálili.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:21

Luna  no právě,  hrozně se mi nechce se s tím fotit a pak odpovídat na takové dotazy. Aspoň na tu Manducu jsem spoléhala, že se prodá prakticky sama a navíc za rozumnou cenu myslím.. 

Offline Tabea
8124 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:45

Karja ad bod 2) Jestli už jsi z porodnice doma, tak tě už žádná zavíjecí bolest nepřepadne. U prvního dítěte si nic nepamatuju, u druhého to bylo celkem maso, hlavně při kojení, trvalo to skoro týden. Dle sestry v nemocnici bolí každé další dítě víc. Tak příště si možná všimneš.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:12

Karja 

To je dobrá zpráva, blahopřeju! Tak ať se daří!

(jen mě mrzí, že sem nikdo nedává jména nových přírůstků, jsem prostě zvědavá)

Sweet Potato 

Z předporodních kurzů si pamatuju jedno jediný - na porod tě nedokáže připravit NIC  Ale jako jo, to mimino prostě jednou nějak ven musí, a všechny eště dejcháme...

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:46

MP Meri Můj zážitek s kojením je hodně letitej, ale asi to je všude podobné. Nejdřív nemáš mléko a dítě řve. Pak se ti nalijí prsa (u mě tak, že i primář se šel podívat na ty snad šestky) a zase to neteče. Mně dávali dokonce něco do nosu, aby se to spustilo... Pak to teče, ale dítě je líný tahat, takže řve a vzteká se. Pak u toho dítě spí a má to místo dudlíku. Kolem chodí sestry a ptají se, kolik dítě vypilo...Do toho chodí návštěvy, většinou přesně v tu chvíli, kdy se dítě konečně chytne. Nevíš, jestli máš v mezičase odsávat, nebo ne. Návśtěvy se ptají, po kolika hodinách kojíš. Je ti blbý říct, že furt...

Ale až tě pustí domů, zavolej si laktační poradkyni, ona tě naučí správnou techniku, přidá pár triků a bude to podstatně lepší :-).

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 22. června 2018 19:30

Karja Ty jsi taky u porodu zvracela? Jsem ráda, že v tom nejsem sama Já jsem byla jak po hodně bujarém večírku.

Offline rasaNori
8847 příspěvků moje polička 23. června 2018 00:22

999 :D husty popis, ale do puntiku sedi... 

Me teda dost stvalo ze mi tam furt nekdo lezl, imrvere triskaly dvere a tak. Hlavne ve chvili kdy to mimino konecne uslo. 

Sweet Potato ja to tak celkem mela:) treba to s nama jeste neni tak spatny :D

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 23. června 2018 00:32

A já mám velkou radost, protože se dceři mojí (už bohužel zvěčnělý) kamarádky, prakticky mojí "neteři", narodila včera moc krásná holčička, vypadá (stejně jako její matka) jak malá Indiánka a jmenuje se Maya. To jméno se k ní neskutečně hodí 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. června 2018 01:40

barbucha To je krasny! Grstuluji taky. Ty budes ted na roztrhani! Co chodit vozit driv:-D.