No, nez jsem to sepsala, tak uz se to vysvetlilo.
Vše o těhotenství a dětech
Jj, jen upřesňuju, že jsem taky nemyslela otce dítěte, ten samozřejmě at je tam nejlépe každý den. Ale ostatním si myslím by měla stačit fotka.
Mi ta návštevnická kultura trochu vadí, párkrát jsem takhle za někým byla, víceméně z donucení (teď už dlouho nechodím) a nikdy jsem se necejtila dobře, ani jako ta návštěva. Unavená, zvalchovaná, rozespalá matka a miniaturní novorozenec, na kterého se stejně člověk bojí šáhnout. Konverzovat tam taky není moc o čem, poslední drby v tu chvíli nikoho zrovna nezajímaj a ptát se na porod "tak co, jaký to bylo" taky není zrovna top ... tak vlastně člověk jen pochválí a už kouká aby šel, prostě zbytečný trápení pro všechny strany.
Což je možná ještě ten lepší případ, pak jsou takové ty tchýně, co tam jsou schopné vysedávat celý odpoledne a popíjet jedno kafe z automatu za druhým ![]()
Navíc to má pak za následek přesně tohle - že jsou pak v nemocnici zakázané návštevy na pokoji, což je taky dost nepříjemné. Kdyby chodili jen tatínci, tak by to možná nebylo potřeba takhle hrotit.
Renusatko Prave prave, tem maminkam to uz vleze treba slo (mne ne, musela mi to vysvetlit ta laktacni) nebo uz kojily ,,na madonnu,z, ze se tomu tak rika vim od vcera:-D. Proste to jen chtelo vic pozornosti tem nezkusenym a nejistym a nechat kyselej ksicht doma, to je cele. S tou poradkyni to slo hned, nestalo to ani 30 minut casu, ted jen dolecit napachane skody:-/.
Karja tak otec imho není žádná návštěva, ale babičky, švagři apod, o to jsem taky ani trochu nestála. a hlavně jsem vůbec nestála o návštěvy té druhé paní!!!
Presne, ma spolunocleznice mela navstevy porad, to bylo strasny. Nerada na to vzpominam.![]()
Karja Tak tatínka jsem nemyslela
Ten tam ty čtyři dny s námi bydlel, i v noci. První den se musel postarat on, na "školení", jak koupat, byl dřív než já. Myslela jsem další příbuzenstvo.
Já hrozně těžko vzpomínám, jak jsem to vlastně dělala, a to jsem před rokem ještě kojila... No každopádně si dobře pamatuju, že mi teda rozhodně nešlo někam dávat prso. Nešlo s ním hýbat, mám malá prsa a jak se nalila mlíkem, byly to prostě nepohyblivý boule, já musela hýbat miminem.
Pinot Noir Moje vlastni uzka rodina by mi nevadila, z druhe strany asi jo;-).
My jsme meli situaci, kdy se naopak nam nejak nechtelo podivat se nan synovce, ze nas tam bude moc, no nakonec jsme se v nemocnici taky stejne sesli cela rodina. My s pritelem teda spinavi a smradlavi, protoze nas postipaly vcely a muselo jsme na pohotovost (s hadrama namacenyma v rece a politi octem), no ale to uz nam rodicka psala at nechodime, ze nepotrebuje aby se ji potrhaly stehy smichy)
dynda Presne, vsechny ilustrativni obrazky se fotej na dost velkejch prsou! Je to pak zkreslujici:-D:-D
dynda Já si to kojení taky moc nepamatuju, ale teď jsem si vzpomněla, že mi taky říkali, že se zásadně polohuje mimino k prsu a ne naopak. Sranda je, že teď když vidím malé miminko, tak už ani nevím, jak ho popadnout - a přitom je to jenom rok, co jsem to zvládala levou zadní.
Skvelé čítať tu tieto veci o kojení, ja som bola v tom, že dieťa dáko priložím aono sa dáko prisaje, veď hádam chce prežiť...Ale utešuje ma aspoň to, že mám veľké prsia, tak nimi môžem manipulovať do aleluja podľa priania sestričiek
.
Mohučanka Už bych taky nevěděla, jak novorozence vlastně vzít do rukou, zdá se to tak dávno!
Navíc jsem miminko nosila převážně na výšku na rameni, tj. přesně tak, jak se to dělat nemá, takže brát do rukou cizí bych si vůbec netroufla.
DrowRanger Hele, taky jsem si to takhle myslela, a vlastně to nebylo tak daleko od pravdy. Syn se přisával ukázkově, kojit jsem začala hned v porodnici, a to jsem byla na císaři. Pomoc jsem si v porodnici musela zavolat jen jednou, a to aby mi ukázali, jak to dítě od prsu odpojit
Teď se tomu směju, ale tehdy jsem byla fakt zoufalá.
Pinot Noir odpojiť
. Teraz som k tomu pozerala dáke články vrátane ilustračných fotografií (desím sa, ako budú moje prisa vyzerať po naliatí, asi som amal kúpiť väčšie podprsenky...) a teda...neviem si predstaviť ako s tým pár hodinovým drobcom budem manipulovať, najmä v tej "správnej" polohe na kojenie, ale to ma desí od začiatku tehotenstva, vdy som si brávala malé deti len výnimočne, ak tak až keď boli staršie a držali hlavičku alebo boli napevno v zavinovačke...
Neboj, moje zkušenosti s novorozenci byly úplně stejné, já ani kočár nikomu nevozila... A dneska už tu běhá a svitoří malý chlapeček.
Jo, taaakovýhle prsa s taaakovou bradavkou, pro mě jak od jinýho živočišnýho druhu. Naštěstí někde i psali, že některé polohy jsou vhodné pro větší prsa, tak jsem se uklidnila, že to nemusím ani zkoušet se do toho trefit.
dynda ja kočiar voziť isto budem, ale len kvôli zachovaniu duševného zdravia a možnosti mať nejaký voľný čas, aj otecka mienim zapojiť do celého procesu :)
Návštěvy v nemocnici
Já jsem to všem zakázala, i s úcty k druhé mamince na pokoji a stejně se mi tam jednou propašovala tchýně. Tak jsem souhlasila a ona s sebou vzala i švagrovou s manželem. Přišli těsně před kojením a když jsem řekla, že potřebuju nakojit, všichni si způsobně posedali kolem mě a čekali, co bude. Vyhodila jsem je. :)
DrowRanger Nalití prsou se předem nebojte. Já mám také větší velikost a ačkoli mléko se očividně objevilo, prsa se mi vůbec nezvětšila :o)
Svůj kočár jsem vozila, ale žádný cizí předtím :-)
DrowRanger Presne ako pise Drul, mam vacsie prsia, pocit naliatia/napatia som mala za celu dobu kojenia 2-x. Aspon kojenie poleziacky islo dobre :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.