Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. června 2018 12:46

dynda jaj, ja som to pochopila tak, že občas odnesiem svišťa niekomu inému 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 24. června 2018 13:26

Renusatko já byla celkem v pohodě, poprvé jsem se chvíli trápila když se prsa nalila a malá se nemohla chytit, ale pak už dobrý. podruhé to moc dobrý nebylo, ale aspoň si mě sestry nevšímaly. druhou matku vyprudily úplně šíleně. ono je přeci první den po porodu normální, že dítě spí a nepije a mlíko ještě není. "první den" mi tudíž daly pokoj, protože dítě se narodilo chvíli po půlnoci, na vážení a pruzení kolik musí vypít bylo tudíž dost času. jenže druhá paní porodila těsně před půlnocí. tudíž když se ráno vyměnily směny, dítě už mělo "druhý den" a hned jí začly vyhrožovat dokrmováním. ježto to byla biomatka tak to odmítala a ony byly fakt hodně nepříjemný... pak bradavky do krve atd. no skoro mi jí bylo líto. jinak mě strašně štvala (byla naprosto bezohledná), ale tohle jsem jí fakt nepřála.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. června 2018 13:52

viktorka_od splavu čo tu čítam tie hororvé story z nemocníc ohľadom kojenia, to je všetko zo súčasnosti? Nemyslím teda len Vás, ale aj ostatné prispievateľky. Keď sme boli na prehliadke pôrodnice, vrchná sestra novorodeneckého nám hneď hovorila, nech nepanikárime, ak bábätko sa neprisaje na 1x a už vôbec nie, aks a neprisaje po pôrode, že rpedsa len pôrod je stresujúci pre mamičku aj dieťa a teda to posledné na čo malé myslí je sa najesť. Tiež nás výslovne upozorňovala na to, že ak sa po pôrode budeme cítiť slabé a nebudeme si isté, či sa vieme o bábätko postarať, že im to treba povedať a donesú nám dieťa až keď sa dáme dokopy, že medzitým ho prinesú na kojenie a zas odnesú alebo ak sa nebude vedieť prisať, tak ho jednoducho nakŕmia oni (buď umelou výživou alebo normálne odstriekaným materským mliekom ak bude) s tým, že keď si už mamička oddýchne, tak potom začnú chodiť ukazovať ako kojiť, kúpať, vážiť a pod. Mala som z toho dobrý dojem, tak dúfam, že všetky sestry na oddelení fungujú podobne a nielen táto jedna ;).

49356 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:11

DrowRanger no právěže to úplně ze současnosti není (cca 16 let zpět), ale jak to tu čtu "ze současnosti", třeba od Karji, tak mám dojem že se nic moc nezměnilo. každopádně to bude různé v různých porodnicích, takže pokud z té "svojí" máš dobrý pocit, bude to určitě v pohodě, neboj

ono jestli se vám, co jste těhotné, zdá že jste přecitlivělé, tak po porodu to bude ještě tak 3x víc:-) tak se pak ne úplně příjemné chování okolí snáší hůř, a mně třeba stejně jako Karji hodně vadilo, když jsem nevěděla co se po mně chce a co se bude dít dál. zvlášť když se personál střídá jak na orloji a každý koutkem úst utrousí úplně jinou kusou informaci, je to dost nepříjemný. ale nakonec to vždycky dobře dopadne:-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:14

viktorka_od splavu hm, tá precitlivenosť platí aj na na podráždenosť? lebo ja ani tak nie som tehotná (to som mala asi 2x záchvat plaču pre nič za celé tehotenstvo), ale ja som tak samonasieracia, až to pekné nie je. Čiže ak sa aj toto bpo pôrode zhorší, tak miesto palču sa tam s niekým pohádam . Preto nechcem po pôrode okrem muža žiadne návštevy a ani mamu, aby mi prišla pomáhať, viem, že by som stropila scénu...

49356 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:16

DrowRanger tak to nevím, já vzteklá nebyla. ale asi jo:-)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:35

DrowRanger asi jak kde. V naší okresní porodnici nedaleko Prahy byly všechny sestry moc milé, neprudily s vážením dítěte, vážilo se jen jednou denně, na požádání asistovaly u kojení i koupání. Ale není to samozřejmost všude. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:49

DrowRanger Já si myslím, že největší problém v tom kojení ze strany personálu je ten, že hlavně dřív tam dělalo spoustu sester hned po škole. Takže o kojení mají většinou jen teoretické znalosti. Vůbec neumí posoudit, jak složité to ve skutečnosti je. Sama jsem tam dělala po škole, kdy se mi o dětech ani nezdálo. Já jsem teda kliďas a dělala jsem na nedonošených dětech, kde i tak měly matky milión dalších problémů, takže jsem rozhodně nikdy po nikom neřvala a nestresovala je. Když jsem potom šla na oddělení, tak jsem prostě problémy s kojením čekala u každého dítěte, stejně jako u těch nedonošených. Kolikrát jsem strávila půlku noci s nějakou maminkou na pokoji a pomáhala jí. A když jsem potom měla vlastní dítě, tak jsem ležela na oddělení, kde jsem pracovala. Viděla jsem to z druhé strany a vypadalo to úplně jinak. Rozhodně to nebylo tak jednoduché, jak se mi z pohledu sestry v 18 letech zdálo a to jsem to měla vše zmáklé. 

49356 příspěvků moje polička 24. června 2018 14:59

Renusatko já jsem třeba přesvědčená, že ty sestry to myslely dobře, ale v tom chvatu a množství.. (v bohunicích) prostě nepřemýšlely nad tím, že "už jeden den staré" dítě podle kalendáře je ve skutečnosti jen pár hodin na světě. atp.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 24. června 2018 16:13

DrowRanger ja som na prehliadke porodnice nebola ale sestricky na oddeleni pred porodom a aj na sestonedeli boli super. chodili a pytali sa ci nieco nepotrebujeme a snazili sa vsetko vysvetlit s kludom a nestresovat. v noci ich bolo samozrejme menej takze chvilku trvalo nez som nasla na ktorej izbe zrovna jedna je. neflakali sa a ozaj pomahali v noci maminkam s nakrmenim deti a tak. rodila som minuly rok ale sestonedelie uz stihli prerobit a zmodernizovat. nove som to tam nevidela. iba jednu fotku z chodby kam chodia navstevy ku sklu pozerat novorodencov.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 24. června 2018 17:23

barbucha Gratulujem!!!

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 24. června 2018 18:30

slniecko 

Díky. Mimina nám přibejvaj 

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 26. června 2018 09:28

Já jsem si říkala, kam se ztratila naše kronikářka, a pak mne napadlo se jít mrknout sem. Tak sice se zpožděním, ale srdečně blahopřeji Karja !

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 26. června 2018 10:16

dzizisketa Diky, vubec nevim, kdo to za me tady vezme! Jako stihat to nebudu urcite, zatim jsem zvladla jen v jednom vlaknu chytit opar, to bylo znameni k navraceni na emimino! Ale spoliham, ze se nejaky muj nastupce sam vyprofiluje a podzimni ulovky a kolektivni kusy uz dam!

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 26. června 2018 12:40

Mladej mel zachvat vzteku, pac nechtel z hriste. Tahla jsem ho pres pul mesta jeste s miminem v nositku! Berou v baby boxech 2-lety deti?

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 26. června 2018 12:43

ziginka Tam už se nevejde  Nechala bych ho na zápraží u Klokánku.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 26. června 2018 12:57

Pinot Noir Dobrej tip! Jdu googlit nejblizsi Klokanek.

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 26. června 2018 13:02

ziginka Kdyby nevyšel Klokánek, tak děcák.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 26. června 2018 13:05

brrr Tam ho bez dokladů nevezmou, hrozná byrokracie. V Klokánku se nejdřív ujmou a pak řeší 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. června 2018 13:24

ziginka Občas bych do baby boxu nacpala i sedmnáctiletýho. Takhle mu popřeju k narozeninám vše nej a už jen jeden rok (jak nám pořád vyhrožuje).