Děkuju! Naštěstí je to všechno vození jen dobrovolný, muhehe... toť jedna z výhod pouze půjčovanejch harantů ![]()
Vše o těhotenství a dětech
barbucha Jojo taky si rikam, proc jsem neukecala nekoho ze sourozencu at mi daji svoje deti, uz vetsi! A v pristim zivote si hledam chlapa jedine vdovce s detmi. Uplne vidim ten inzerat na seznamce. Mlada krasna perspektivni hleda vdovce s detmi od 2-10 let:-D.
Karja Jo, ja teda az tak od 4 let bych zacala hledat, 2 roky je za me nejhorsi vek, zlaty mimino.
Jen takova rada zkusenejsi![]()
Sweet Potato Karja Tabea 999 ja som po porode bola v nemocnici este tyzden takze na stahovanie maternice mi nieco davali rovno s oblbovakmi proti bolesti. vtedy to bolo otravne asi ako velmi silne krce pri menstruacii.
co sa tyka kojenia tak mne mlieko neslo velmi dlho (sekcia). kolostrum sa mi spustilo tak 4-5 den po porode a furt som mala na sebe dieta alebo odsavacku. aj v porodnici aj doma. moje telo odmietalo otesankovi robit nadprodukciu takze nutrilon uz od narodenia. v mojom pripade to vyzeralo nakoniec tak ze mal viac um ako mm. a len by som kladla doraz na to ze ak sa cokolvek stane a mlieko nebude alebo ho bude velmi malo tak sa z toho nezosypte ako ja a mnohe ine z neschopnosti a bohviecoho na co som si pod vplyvom hormonov spolenula ![]()
inak v porodnici bola sestra/laktacna poradkyna uplne super. domov som si uz ziadnu volat nemusela.
eless Cela ja, az na to, ze v porodnici sme boli nekonecnych 10 dni, dva dni som nesmela kojit kvoli vedlajsim ucinkom lieku na vysoky tlak. Nepochopim, ze v porodnici dokazu dat iba jeden liek vhodny pri kojeni! A ten nestacil. Takze UM od zaciatku. Ale nakoniec som kojila rok.
999 Tak aspon jednu věc z toho se mi snad podaří odbourat. Návštěvy mám v plánu zatrhnout ![]()
rasaNori Dočítám se zpožděním, ale něco k věku dětí bych měla - první a trochu nepřesně plánované dítě se mi narodilo o prvních prázdninách na VŠ, druhé velmi plánované se narodilo po 15 měsících, Bc. státnice jsem dělala s miminem a trochu větším miminem. U Mgr. státnic jsem měla děti ve věku 5, 4, dva a půl, a jako bonus ještě 18 měsíců. Prostě to tak vyšlo. A plánovaná byla jen ta druhá.
A šlo to, v úplné mlze nic nemám. Ale jako bez svého úžasného muže bych minimálně nedostudovala.
I když, teď je nejmladšímu 6, jsou děsná smečka a já si někdy tajně přeju jedináčka
Jo, a studovala jsem dálkově a nebyla to jaderná fyzika
MP Meri Jak zmínila 999, jako ta fáze přikládání, kdy ještě nebylo mlíko, mě docela zmáhala. Protože to dítě fakt nechtělo a sestry se tvářily, že já se nikdy nerozkojim, plus mi nikdo neřekl aspon nějaký obecný úzuz (kdy se chodí s dítětem domů, jestli musí/nemusí přibrat, jak je to s těma dokrmama..) prostě aspoň něco abych se orientovala, jaký jsou možnosti toho co bude.).
Já si o kojení něco předtím prolítla, ale spíš ty techniky, ne ten start bohužel:-/. Takže se trochu informuj a je to. Plus bych doporučila, pokud se budeš cítit dobře si nechat to miminko co nejdříve donést, vyhlídnout si někoho sympatickýho a poprosit o radu, ta technika je důležitá, bradavka se dá zmasakrovat za půl dne:-D :-D A neokoukávat ty začátky od zkušených matek, ty jednak většinou kojí hned a člověka to rozhodí a kojí už tou technikou pro větší děti. Tak tfuj tfuj, ty už budeš moudřejší;-).
Karja Také teprve dočítám. Moc gratuluji a přeji hlavně štěstí a zdraví. Všechno ostatní nějak půjde.
Když tak čtu ty zážitky z porodnic, jsem nesmírně vděčná "své" malé mimopražské porodnici za skvělý přístup a ten nejpříjemnější možný průběh. Jediné, co bych zpětně udělala jinak, je, že bych fakt zatrhla návštěvy. Měla jsem sice jen jednu, ale bylo to tak nepříjemných několik desítek minut, že jsem to doteď nevytěsnila z hlavy.
Pinot Noir No já byla ve velké pražské nemocnici, a taky jsem za ní vděčná. Jinak si možná trochu kacířsky myslím, že kdyby se kolem toho kojení nestrašilo předem, tak by to mnohým z nás prospělo. Nebo jsem prostě jen ignorant, který si o různých technikách kojení pro novorozence a odrostlé mimino poprvé přečetl tady a teď...Jakože něco takového vůbec existuje ![]()
No a já měla z návštěv radost.
Mohučanka To jsem taky teda netušila
A nebudu po tom pátrat, pokud bude nějaké podruhé, nehodlám se učit něco nového.
Mohučanka Pinot Noir Já jsem v porodnici 3 roky dělala. Je to teda už dlouho, ale nevím nic o tom, že mezi kojením novorozence první a 5 den nebo později je nějaký rozdíl v technice kojení. Slyším to teda poprvé.
Renusatko no spis je rozdíl v tom, ze starší dítě (několik měsíců, ne dni) to už umí a přisaje se správně téměř v jakékoliv poloze. Navíc to trvá chvilku takže hledání dobrého místa, kde člověku neupadnou ruce, není tak zásadní.
Mohučanka Ja to asi napsala moc komplikovane, proste pro mala miminka ucili hlavne toho ,,tanecnika,, drzet za hlavu a tak. A pak prisla druhorodicka capla to klasicky do naruce nebo vleze a clovek mel tendence to napodobovat a to moc nejde nebo spis to udela blbe takhle z fleku bez vysvetleni. Renusatko Viz predchozi;-) Nemyslela jsem rozdil v technice kojeni jako drzeni, ale spis rozdil toho prikladani, kdyz dite nepije jeste a pak za par dni toho skutecneho kojeni. No proste mi z toho sla hlava kolem, ze jsem ani nepoznala, ze uz kojim!:-D.
Pinot Noir Mne navstevy vyhovovaly, jen blby, ze byly na.chodbe, rada bych si schrupla a tatinek at kouka na miminko, ja to tak teda delala, ze jsem mu ho vyvezla ven a sla si na pul hodky delat svoje, ale na cely odpoledne by to bylo lepsi. To mne by zase bylo lito, kdyby miminko treba pet dni vubec nevidel.
Karja tak otec imho není žádná návštěva, ale babičky, švagři apod, o to jsem taky ani trochu nestála. a hlavně jsem vůbec nestála o návštěvy té druhé paní!!!
viktorka_od splavu Tak v tom pripade jsem zadnou navstevu taky nemela:-D. No hlavne kdyz byla v porodnici moje segra, tak tam nestastne byla na.pokoji s pani, co ji miminko odvezli 150 km do jine porodnice, nemela moc.informace, co se deje a za.moji segrou furt nekdo cochtal divat se na to jeji zdrave sviste. No hrozny.
continuity Kajla psala o matkách v porodnici, předopkládíám, že tam několik měsíců nejsou.
Karja Třeba osobně jsem od prvního dne kojila jak vleže, tak v sedě...nepřišlo mi, že by v tom byl rozdíl. Později si v tom člověk spíš najde polohu, která vyhovuje dítěti, matce, třeba i vzhledem k velikosti prsou a tak, ale v technice držení nebo kojení rozdíl není. Sestry drží dítě za hlavičku nebo i matka, kvůli tomu, že sací reflex je sice vrozený, ale dítě nemá svaly a pokud je třeba jen centimetr od prsu, tak neumí tu hlavu pořádně zvednout a přisát se. Později se naučíš ho položit na ruku nebo lůžko tak, že tohle držení hlavy není potřeba. Tak je to jen o zručnosti. To přijde. Za pár dnů o tom nebudeš muset vůbec přemýšlet.
Renusatko No, mne prave sestra v porodnici po porodu druheho ditete rekla, ze je videt, ze jsem uz mela v ruce kojence, ze ho drzim blbe. Polozila jsem si dite na predlokti - hlavou k lokti a druhou rukou mu chtela podat prso do pusy (napr. levou rukou prave prso). Ze pry tam to prso takhle spravne nedam, takze jsem musela chytnout dite zezadu za hlavu a krk, polozit ho na polstar, prisunout k prsu (tj. levou rukou drzim dite u praveho prsa) a tou volnou pravou rukou pry teprve muzu spravne dat (prave) prso do pusy. No je to blbost, stejne jsem si to delala po svym.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.