Renusatko si to nemaluj(te)![]()
Vše o těhotenství a dětech
ziginka Tam už se nevejde
Nechala bych ho na zápraží u Klokánku.
mozna ze po kouskach by to slo ![]()
už som dva týždne na materskej, a vôbec nič nestíham, tak dočítavam aspoň toto vlákno a ako, fakt sa bavím ![]()
ps: zatiaľ mám napoly zbalený kufor do pôrodnice, je plný a to mi tam ešte dosť vecí chýba, to snáď nie je možné, čo všetko si mám zobrať
Dnes jsem si 2x pripadala jako ta nejhorsi matka na svete. Poprve kdyz jsem skvrne prebalovala na strese, na kterou jde dobre videt z vedlejsiho objektu, jecela jak na lesy, vsichni misto aby makali tak cumeli z oken
pak teda prisel spravce, vytlemeny jak leco, a rika: tak me volal kolega, prej mame na strese psa :D a podruhy kdyz jsem mluvila s mou drahou mati, ze ktere se narozenim vnucky stala osoba jakou spatne snasim. Ptala se jak se mame, tak rikam jako vzdycky, z prace do prace, mezitim jak urvem kus volna tak na skaly a podobne, a ze miminu je jedno kde jsme hlavne ze je s nama. A ona hned ze to si nemysli, ze bych mela s malou sedet doma, ze nebude mit pocit jistoty a uz vubec abych pracovala a dite mezitim hlidal nekdo jiny. Mela jsem chut ponekud jedovate poznamenat ze az bude chtit at za nema prijedem na chatu nebo k nim domu ze ani omylem, ze by to mohlo decko rozhodit...
rasaNori no já bych doporučila se nežinýrovat a vysypat to hned. jinak si zvykne, že tě může buzerovat po libosti.
viktorka_od splavu kdyz jsem si postezovala muzi, tak poznamenal ze se z tchyne stala plnotucna babka a bude jen hur...mas pravdu. Asi s ni budu muset hodit rec.
rasaNori Ta první historka je vtipná (i když chápu, že člověk se v té situaci moc nesměje), ale ty radící mámy, tety, báby a tchýně, to je mor. To je třeba utnout, nebo ignorovat, pokud jsou to teda jen řeči (aktuálně dělám, že neslyším narážky na pleny a nočník).
rasaNori To mě mrzí, s tou mámou...Ta moje sice občas utrousí, jestli jako musíme furt lízt, ale kvůli mojí práci hlídá naprosto spolehlivě.
Jinak mi to připomnělo to "dítě musí mít pravidelný režim" - no já jsem připravena ho poskytnout, dokonce by mi to i vyhovovalo, ale neposlucha nedbá a spi kdy chce, budí se kdy chce, clovek hlavně přes den neví dne ani hodiny. Stoličky na půl cesty a když jsem ji nachladila kousátko, pokusila se ho vrazit do tlamy kocourovi
Pinot Noir Nočník - tedy řeči o něm - probíhají už i u nás. Ignoruju to.
Pinot Noir Ať jsem se snažila, jak chtěla, oba kusy se odplenkovali přesně v 2,5 letech. Nejspíš má každý načasování jiné a moc se to přechytračit nedá - to jen ti šťastní, jejichž děti měli to načasování brzo, si myslí, že to bylo jejich skvělými pedagogickými schopnostmi....![]()
Stará Stanová Kůže no, tak nějak:-) a vzhledem k tomu, že kolem sebe nevidím žádné zdravé dospělé, kteří by chodili s plenama, zachovala bych klid:P ony ty pokroky našich máti a pramáti byly co si osobně pamatuju zejména dané tím, čemu se dnes říká "bezplenková metoda" a přednášet by to mohla žluťásek - vytrénuje se akorát tak matka, která prostě pozná, když dítě "něco dělá" a šupem ho posadí na nočník. popřípadě si ještě pamatuju na verzi 2.0, kdy dítě trávilo prakticky půl dne vsedě na nočníku, a to by v tom byl čert, aby aspoň něco do něj nepadlo![]()
Já se přiznávám, že nočník a pleny jsem u vnuků taky asi hrotila. Když jim byl rok a půl tak imho měli být bez plen.
No myslím, že se na mě dcera ani snacha nenaštvala.
Aspoň to nedaly najevo.![]()
Kdybych četla Parfumánii před 12lety, tak bych se zdržela připomínek.
Stará Stanová Kůže Ja si spis obcas myslim, ze ty babicky maji proste kratkou pamet. Treba muj manzel byl ve vsem sikovny, nezlobil, nevztekal se, v noci spal, proste ucineny andilek. Ovsem tomu se mi nechce verit, vzhledem k tomu, co z nej vyrostlo. Nektere deti zase v roce chodi, jsou bez plen, umi si namazat chleba, ovladaji dva cizi jazyky a hrajou na klavir...tak mi to tedy pripada.
Ovsem nemluvim ze sve zkusenosti, jen co tak obcas zaslechnu.
Já se přiznávám, že nočník a pleny jsem u vnuků taky asi hrotila. Když jim byl rok a půl tak imho měli být bez plen.
no a máš nějaký konkrétní důvod, proč myslíš že měli?
rasaNori K tem uvaham o dalsim potomkovi ctrnact mesicu po dceri me napadla jeste jedna vec, kterou by si mela zvazit. Je teda ovlivnena tim, ze ted jsem v nemocnici s mimodeloznim tehotenstvim a cekam, co bude, jestli to odejde samo, nebo me ceka operace.
Protoze ono to druhe tehotenstvi nemusi byt bez potizi (coz samozrejme nikomu nepreju), ale co kdyz budes muset do nemocnice a doma pritom bude nekolikamesicni mimino, nebo se druhe muze treba narodit o dva mesice driv, opet doma rocni, druhe dva mesice v inkubatoru.
At uz ses ale rozhodla jakkoliv, preju hodne stesti a zdrave dite :)
Tak Betty U nás se to taky hrotilo a moje matka tvrdila, že já, ve věku mých dětí, už dáááávno... (jenže já jsem holka, že...). Nočník chápali, tak chodili bez plíny, aby se kdyžtak jako počurali do kalhot a studilo je to, takže se budou snažit nečurat... No, nesnažili a vesele pořád čůrali do kalhot, tak jsme to vzdali a za pár měsíců zopakovali. A pak zase. Nejspíš neměli zralý mozek nebo svěrače, kdo ví, oni toho moc o sobě v tomhle věku nenakecaj...
no a máš nějaký konkrétní důvod, proč myslíš že měli?
No jasně, že mám důvod. Moje děti od roku bez. Zpětně si myslím, že byla blbost to hrotit.
Taková byla doba.
Stará Stanová Kůže Hele, to samé jsem měla u staršího, vůbec mu nevadilo, že je v mokrém. Na záchod začal asi ve dvou a čtvrt. Mladší nemohl nočník ani vidět, natož aby si na něj sednul. Měsíc před druhýma narozeninama prohlásil, že plínku ne (v noci jsem mu ji tajně dávala pro jistotu), do týdne byl bez. Do té doby jsem nevěřila, že fakt je možné zvládnout odplínkování během několika dnů.
rasaNori mám v tomto podobnú svokru, už teraz najlepšie vie, čo mám robiť keď mi je ťažko, páli ma záha alebo koľko pohybu si môžem dovoliť, predpokladám, že po pôrode sa to preklopí na vnúča. Mamu mám ďalej, síce spolu voláme takmer denne, ale je to iné, ako keď príde osobne. Mama sa mi zas snaží silou mocou nakvartýrovať po pôrode domov, pričom neberie ohľad na moje námietky, že jednoducho chcem byť po návrate z pôrodnice doma sama, pretože som jednoducho typ, ktorému bude najviac vyhovovať, ak si nájde systém sám a pomôže mu manžel, ktorý vie, kedy na mňa nemá hovoriť a ktorý sa postará o psa a domácnosť (s príchodom mami ku mne domov by s najväčšou pravdepodobnosťou muž šiel po pár dňoch zas ku nim domov - ani sa mu nečudujem...), mama si to navyše začína brať soobne - že ja vlastne nechcem doma ju a núka mi domov sestru (bezdetnú, žijúcu v zahraničí, ktorá vie, že nechcem aby u nás niekto doma bol).
Už teraz vidím, že po pôrode sa to zvrtne na veľkú hádku s mamou aj svokrou, pretože nie som typ, čo nevyžiaané rady odignoruje, ale vyletím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.