brrr Oni to zvládli oba v těch 2,5 letech, kdy k tomu nazráli, snad okamžitě - počurali se jednou nebo dvakrát, žádný výcvik už nebyl potřeba. Naopak do té doby výcvik nepomáhal.
Vše o těhotenství a dětech
Stará Stanová Kůže Ja si spis obcas myslim, ze ty babicky maji proste kratkou pamet.
Jak který. Já ještě nejsem senilní, pročež budu ráda, když se naše dvojčata naučej používat nočník/WC do doby, než půjdou do školy ![]()
Když si vzpomenu na jejich otce, kterej se dokázal (v noci) s odpuštěním zechcat ještě těsně před školkou
I k psychologům jsem ho tahala, chudáka malýho. Nakonec to dopadlo přesně jak se štěnětem, který o dvacet let později přitáh domů. Taky to byl podle mě takovej retard (to štěně
)... rvala jsem si vlasy že nedokáže dodržet hygienu - oproti ostatním vychvalovaným vzorným souputníkům. No, a najednou, ze dne na den, byl klid. Ono to jednou prostě jít musí ![]()
barbucha no, přesně. žádnej ještě nechodil na vejšku s plinkou![]()
Tak Betty jojo, doba, vždyť já si to pamatuju, sice ne jako matka, ale dcera, sestra... ten důvod jsem myslela nějaký reálný, ne ve smyslu "moje děti v roce uměly číst tak musí i vnoučata", ale spíš "není to zdravé, nevezmou je do školky, zabrzdí se jim vývoj...atp", takové ty argumenty co se dávaly dřív. dnes dítě do školky nemusí umět nic:P
DrowRanger udělej si pořádek zavčasu.. dokud máš na to čas a sílu. pak třeba budeš muset řešit jiné věci a bude tě to zbytečně vysilovat
Podobný "problém" se řešil i s dudlíkem - jakože dokdy je to normální, jestli to nekřiví zuby, jak nebožátko proboha oddudlíkovat, že někdo údajně viděl nějakýho pětiletýho s dudlíkem atd... Hrozný společenský tlaky, přitom taková blbost... ![]()
Zuzuli to je mi moc lito.Drz se.
Jo vidiš to. Měla jsem napsat rovnou: než půjdou na vysokou ![]()
Stará Stanová Kůže A když šli do schodů střídali nohy?
Jedna z těch antiplenkových pouček přece je, že dítě je na nočník připravené, až začne při chůzi do schodů střídat nohy (to jsem si jen tak vzpomněla při té tvojí zmínce, že do toho děti dozrály). Jinak to je nejlepší varianta, že to pak jde šup, šup, u našeho staršího to přechodné období trvalo 2-3 měsíce a to utírání loužiček byl pěkný opruz.
brrr Fakt? Tak mladej začal střídat nohy, no pokoušet se o to, zrovna teď. To se nesmí tchýně dovědět, jinak nedá pokoj vůbec.
Pinot Noir Tak rychle na nočník!![]()
Mu je tak rok a půl ne? Obvyklá doba. Ostatně prázdniny, teplo, možnost pobíhat nahatý, to se to děcko musí naučit (taky to nefunguje stopro, ale to znám z doslechu, my to odplenkování zažívali v zimě
).
brrr Jestli střídali nohy, netuším, ale asi to zvládli před tabulkovou deadline, protože od doktorky jsem to považovala za legrační otázku, proč se jako na takovou samozřejmost ptá.
brrr Zkoušíme to, chodí bez plenky, když je teplo, ale podle mě si ještě vůbec neuvědomuje, co se mu tam děje ![]()
Zarinya Diky
Zuzuli To je mi líto.
To, co píšeš, je třeba taky brát v úvahu. Sestřenice porodila o dva měsíce dřív, miminko bylo v inkubátoru a ona jezdila denně 30 km za ním a odevzdávat mléko. Má další dvě děti, už větší, školkové a školní. S batoletem by to bylo ještě náročnější, i tak si prožili svoje.
Zuzuli To mě mrzí...A s tím odstupem děti máš pravdu, v širší rodině máme taky takový případ, starší dítě tříleté, mladší tři měsíce v porodnici, 50 km tam, 50 zpět, každý den. A i když už byli doma, tak to miminko vyžadovalo zvýšenou péči. Uz je dobře, ale muselo to být hrozný.
Nojo, plínky jsou oblíbené téma snad všech babiček. ![]()
Četla jsem na to téma dost zajímavý článek, v podstatě popisoval to, co shrnula Stará Stanová Kůže, až je děcko připravené, odplenkuje se během pár dnů. U nás to taky fungovalo. Prý moc nemá cenu zkoušet to před 18. měsícem, ideálně až po 20. m. Do té doby je to ztráta času (a nervů), protože děti neumí vědomě ovládat svěrače. Pak tam byly i nějaké ukazatele, které pomůžou zjistit, kdy už to dítě zvládne, třeba že čurá míň často a ve větších dávkách (neucvrkává průběžné celý den), nebo když potřebuje čurat, tak popojde bokem a dřepne si.
No jasně, že mám důvod. Moje děti od roku bez. Zpětně si myslím, že byla blbost to hrotit.
Taková byla doba.
doba bola hlavne o tom neprat latkove plienky kedze jednorazovky este nejak neboli. ja fakt neviem kedy moje dieta vykonava potrebu. nedokazem to odsledovat. nepomaha ani varianta po zobudeni alebo pri prebalovani. niekedy sa mi podari vsimnut si ako do plienky tlaci ale ked ho posadim na nocnik tak uz je vacsinou po akcii a vsetko vylozi do plienky.
DrowRanger u nás si tchýně naštěstí moc nedovolí mi podsouvat nevyžádané rady, ale je pravdou, že toho s ní tolik neřeším, takže nemá moc představu, jaké hrůzy chceme páchat na jejím vnoučeti.Možná kdyby to veděla, tak by se taky chovala jinak :D
Mám ale po víkendu za sebou menší výstup s mámou a babičkou kvůli hacce a křivení zad, kdy jsem si myslela jak nejsem milá a asertivní a po sednutí do auta mi muž řekl, že jsem byla celkem drsná. Tak doufám, že to nezanechá nějaké nechtěné následky. Tu debatu jsem končila se slovy, že já jsem se vypořádala s výchovnými chybami a omyly, kterých se dopustila máma a žiji celkem štastný život, takže věřím tomu, že i moje dítě nějak zvládne, pokud budu něco dělat špatně....
Stará Stanová Kůže A když šli do schodů střídali nohy?
Jedna z těch antiplenkových pouček přece je, že dítě je na nočník připravené, až začne při chůzi do schodů střídat nohy (to jsem si jen tak vzpomněla při té tvojí zmínce, že do toho děti dozrály). Jinak to je nejlepší varianta, že to pak jde šup, šup, u našeho staršího to přechodné období trvalo 2-3 měsíce a to utírání loužiček byl pěkný opruz.
Mam tu jeden odolny exemplar, co strida na schodech nohy, sverace bez problemu ovlada, ale na do nocniku ani do zachoda se zaboha nevycura. Beha bez pleny a kdyz je "pred akci", donese si plinu, at mu ji nasadim
brrr tiez som niekede citala ze dieta by malo byt schopne nejak komunikovat ze chce ist nanocnik. obvykle okolo 18m ale to je hruby odhad a je to individualne. no a potom ovladat tie svaly. ja skusim zatial iba ucit na nocnik lebo cerstvych 14m je podla mna na chlapca este skoro. a moja mama mi zas tvrdi ze ked bude v mokrom tak sa nauci aj sam bez toho aby sa pytal. tato teroria ma nieco do seba ale neplati na kazde dieta. najma si myslim ze nebude fungovat ani u nas lebo ked si s prepacenim nas..e do plienky tak je mu najlepsie a nic mu nevadi. a planujem zaobstarat tzv. trenovacie nohavicky co vnutri udrzia mokro ale von neprepustia nic. chcem tak minimalizovat utieranie bordelu. a najma koberec by bol rovno na vyhodenie
viktorka_od splavu ja si poriadok urobím kľudne aj po pôrode, mama aj svokra sú bohužiaľ typy, ktorým človek môže naznačovať 100x, že ak bude chcieť radu, tak si o ňu požiada a nepomáha to, zrejme nebude stačiť ani to, keď im to poviem natvrdo do očí (a to už veľmi pekné nebude, ako som písala, ak už veci prekročia mieru, dokážem riadne vybuchnúť). Sama som zvedavá, ako to bude, možno nakoniec po pôrode budem rada, ak sa ku mne na týždeň nasťahujú obe...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.