Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43432 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:17

DrowRanger klid, no gynekolog je na facku, ale takto zkraje fakt nemusí být nic vidět. Je možné, že jsi tam byla brzo. Me teda říkal, že klidně až v osmém tydnu - teda měsíc po vynechání menzes. 

Stejně s tím člověk nic neudělá, v moci to má příroda, tak se příliš netrap. Drzim palce.   

Online Aranel
6667 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:18

Evaeva 711990 Neštovice jsou stejný pro kluky a holky, to problematický jsou zarděnky (v těhotenství) nebo příušnice (pro chlapy).

Offline JankaM
3117 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:18

DrowRanger vše dobře dopadne. Tedy ale dobu jsem přemýšlela co je to mimomaternica

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:20

JankaM Je to celkem časté, horní dvojka je zrovna typická. Častější už je jen nezaložení osmiček. Není to nic hrozného, jsou dva základní přístupy, jak se to řeší - buď se nechává v zubním oblouku místo pro dvojku a po ukončení růstu se implantuje, nebo se naopak místo pro dvojku uzavře (ať spontánně, nebo se napomáhá ortodonticky) a špičák se domodeluje do tvaru dvojky. Záleží na více faktorech, ale osobně dávám přednost druhému řešení (implantát v estetické oblasti takhle brzy rozhodně nevydrží celý život a otázka je, jaké budou možnosti, až toto řešení jednou selže). 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:22

JankaM já mám širokou čelist a malé zuby, mezery mám tak jako tak, ten implantát byl nutný, aby se zuby ještě víc nerozjely. Jinak se to asi může porovnat samo. Tak ať dceři vydrži zoubek

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:23

Vůbec to tu nestíhám číst, nejsem tu den a přibylo zase tolik stránek. Dneska to budu mít místo knížky před spaním.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:24

Len aha, to je zajímavé, naštěstí ta moje pětka je "schovaná". Můj zubař mi žádné jiné řešení nenabízel. 

Online continuity
43432 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:25

Aranel neštovice jsou velký problém těsně na konci těhotenství,když matka ještě nemá protilátky, které by předáka novorozenci. Pak se musí od dítěte oddělit, aby ho nenakazila, protože pro novorozence je to nebezpečné hodně.  a je to takové smutné. 

Offline JankaM
3117 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:25

Len děkuju! No uvidíme. Mě nevyrostla jedna osmička, sambo má zuby všechny. Takže je možné že se ty zuby prostě samy srovnaji a nebude tam velká díra? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:27

JankaMstava se ze se nejake zuby proste nezalozi a prave nejcasteji se jedna o horni druhe rezaky anebo zuby moudrosti. Zubarka to urcite bude hlidat a kdyby neco, posle vas na ortodoncii 

edit: nez jsem docetla, uz je tady erudovanejsi vyjadreni

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:28

DrowRanger ach jaj, tlapkam a drzim palce, nech to zajtra dobre dopadne gynekolog velmi empaticky teda...

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:36

JankaM Takhle se to říct nedá, musela bych vidět konkrétní případ. Je dost pravděpodobné, že bude dcera potřebovat rovnátka, ne vždy se tak velká mezera stáhne sama. 

Mimochodem, je to typická dědičná vada, bývá to v rodinách často. Někdy jen v podobě výrazně malých dvojek.

Offline JankaM
3117 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:40

mnum Len děkuju. Při nejbližší příležitosti nenápadně prozkoumám zuby celé široké rodiny

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:42

JankaM Hlavně nenápadně.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:43

continuity nestovice muzou byt problem u tehotne i ve 2. trimestru kdy muze dojit k vrozene varicele u plodu a pak ve 3. trimestru zase muze docela zavazne onemocnet matka ( pneumonie). A kdyz onemocni kolem porodu (5 dni pred az 2 dny po) se objevi pupinky), je to obrovske riziko pro novorozence, protoze uz se pravdepodobne stihl od matky nakazit ale matka nestihla vytvorit protilatky ktere by mu poslala.

Online continuity
43432 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 22:58

mnum diky za doplneni. 

No ja jsem nakonec ráda, že je holky měly, to jsem se nějak domluvila se všemi známými dětskými lékaři, že holky je snad lepší neockovat.

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 23:07

Len můžu mít taky dotaz? Šestiletá dcera má dole srostlé dva zoubky. Tuším dvojku a trojku. Nebude to dělat neplechu při vypadávání? Naše zubařka se na to tvářila že je to normální. A na opačné straně dole jeden mléčný zoubek vůbec nevyrostl..

Rentgen zatím nedělala.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 23:28

Mulen Ty srostlé se zas tak často nevidí, sama jsem to v mléčném chrupu viděla jen jednou, ale stává se to. Při eliminaci zubu by to ničemu vadit nemělo, chová se to jako jeden zub, prostě se kořeny resorbují současně. Nepřítomnost jednoho zubu by mě ale zarazila. U šestiletého dítěte si obvykle právě v tomhle věku zhotovuju první panoramatický rtg (ale není to nutnost, stačí později), a pokud není nějaký zub prořezaný, tak i dřív. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 23:35

marieu to jsou příšerný historky s těmi nemocemi! Hned jsem si vypracovala teorii, že se to může stát jen doktorským dětem, protože tam rodiče hned vědí, co a jak...

Já mám takový iracionální strach o dceru - ona nebyla ještě nikdy nemocná. Tfuj tfuj tfuj. Jednou teda měla z nevysvetlitelne příčiny půl dne teplotu, a pak měla 2x rýmu jednou ze školky, a podruhé vlastně taky, když si tam máchala ruce v ledové vodě. Tak mám prostě pocit, že ta "ne-nemocnost" se musí někde vykompenzovat tchyně ovšem tvrdí, že manžel jako dítě nikdy nebyl nemocný a že poprvé měl teplotu v 15 letech a myslel si, že umře, protože to do té doby neznal. Tak snad je dcera po něm. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 23:53
Reakce na Myrtila:

Evaeva No tak to je pech, koukala jsem, kolik by to stalo, kdybychom to nestihli zacit ockovat, a ted jsou ty tri davky zhruba za sedmicku. Ale ja bych to teda kdyztak zaplatila, z meningokoku mam fakt respekt.

​My zatím bohužel očkovat ze zdravotních důvodů nemůžem a dost mě to štve. Hlavně teda proto, že se bojím infekčních nemocí (aspoň mi ten covid přišel do správnýho období, stejně nikam nemůžem) a na ty platby se taky netěším.