Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:13

Pavlena tak rizikove pro prenos meningokoka u adolescentu a mladych dospelych je prostredi kde je hodne lidi najednou v malem prostoru, navic jeste ve spojeni s fyzickym ci psychickym vycerpanim - internaty, diskoteky, parby, kasarny... To asi jeste nejakou dobu nebude uplne tak k dispozici. Takze jak chces, klidne pockej do 13- lete preventivky (tam zas budete resit ockovani proti HPV)

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:17

continuity Aha, spatne jsem to pochopila. To jsem az tak nezkoumala, kdyz jsme se nakonec vlezli do tech podminek, ze nam to uhradi cele. U me pojistovny je tam nejaky mensi prispevek na ockovani obecne, pokryl by cca polovinu ceny jedne davky. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:17

viktorka_od splavu uff, to je taky pristup

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:19

Myrtila u nas se to ustalilo kolem 6.mesice, kdy mel stabilni 3 spanky denne. Do ty doby jsem jela na to, jak dlouho vydrzel vzhuru. Ale pak uz to slo snadno. A uplne nejlip mi rezim jde ted, kdy uz spi jen jednou denne. Proste delame furt to samy, vsechno prizpusobuju spani, aby spal vzdycky doma v posteli.

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:21

711990 Tyjo, chudak malej. Tak aspon uz to ma splnene. 
edit: Docitam pozadu, to myslim to Bexsero. 

No, tak to mame na nejaky rezim jeste chvilku cas, je mu necelych 5 mesicu. Zatim si rikam, ze se tak strasne rychle rozviji, kazdou chvilku umi neco noveho, ze by bylo az divny, kdyby mu vyhovoval nejaky hodne ustaleny rezim. Jak je jedine dite, a zvlast ted pri covidu se neda nic moc delat nekde venku, kam by bylo treba nutne prijit na cas, tak to moc neresim a jedem podle jeho potreb. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:23

Myrtila jo, ted ma ockovaci pauzu s nez nastoupi do skolky, musi dostat jeste nestovice, aby me neohrozil:D a rada bych teda dala zloutenku A, nechapu proc se nedava plosne vsem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:30

Myrtila naše pojišťovna taky hradí něco za všechna očkování dohromady, myslím že tisícovku.

K tomu režimu. Já mám děti poměrně režimové, takže ber moje rady s rezervou. Nějak jsem vysledovala, kdy bývá unavený (u malého mimina spíš minuty od posledního probuzení, později podle času - třeba v deset) a v tom čase dávala spát, i když mi nepřišel úplně unavený. Naopak když mi přišel unavený dřív, vydržela jsem to do té doby. V autě spolehlivě usnuli, takže cestu jsem vždycky plánovala na dobu spánku. Snažila jsem se +- dodržovat i časy kojení, alespoň tak, aby se to srovnalo během dne. Když se vzbudili extrémně brzo, snažila jsem se je ještě uspat, naopak nenechávala spát výrazně déle. Každopádně z okolí vím, že i ty děti, co spí, jak popisuješ, se ten režim nechají nastavit nejpozději v té době, kdy začnou stabilně spát jednou nebo dvakrát denně. Což je podle mě ta doba, kdy nastavuješ ty pravidla, jako že po obědě se spí, ne u tří měsíčního mimina:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:33

711990 u prvního se režim ustálil ve dvou měsících, ale on byl jak hodinky, i v noci se budil přesně skoro na minuty. U druhého jsem režim nastavila hned, protože to jinak nešlo, musel zapadnout do režimu staršího;) A on se naštěstí nechal.

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:34

711990 Jeste jsem doplnila ten prispevek vyse, nestiham to klepat do mobilu

Ja jeste uvazuju o ockovani proti encefalitide, ale tam asi vyckam, jestli bude po mne (celkem 2 klistata za cely zivot), nebo po manzelovi (hodne klistat kazdy rok). Podle toho bych mu ji dala bud driv, nebo nekdy pak az bude starsi. 
Nestovice kdyztak dam, kdyz je nechytne do nejake rozumne doby, moje mamka je mela asi ve 13 a mela hodne tezky prubeh, byla i v nemocnici. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:36

mnum úplně ti rozumím! já jsem pořád ještě úzkostná z každý jiný choroby, než je rýma. Jako doktorský děti, už měly naše cácorky taky leccos- malá pyelonefritidu v 8měs (nefrolog se dost divil, že jí nehospitalizovali) do následujících 3 měsíců pak měla 2x cystitidu, kterou jsem stihla zjistit ještě než z toho zas byly ty ledviny, měla zajišťovací atb léčbu do 2 let, od té doby dobrý. Pak měla flegmónu nohy v roce a půl. 11 dní po odřeném, ošetřeném a prakticky zhojeném koleni se zbytkem suchého stroupku spadla z postele na všechny čtyři, zhmoždila si to koleno znovu a z pod toho stroupku si vmasírovala nejspíš auráše do podkoží... druhý den ráno febrilní, dopoledne zarůžovělý flek pod kolenem, ambulantně ošetřená dostala augmentin, odpoledne profialovělá kůže podél safény ke kotníku a nahoru až do třísla... to už nás nechali ve špitále. 3 dny na tu nožku nešlápla... velká zas dostala zásah proudem ze špatně zapojené zásuvce, o čemž jsme do té doby neměli tucha. Bylo jí 3,5 roku, strašně plakala a volala "čert na mě vyletěl z elektriky". Jo a tý jsem taky "vlastnoručně" našla šelest na srdci (den po 18měsíční prevenci o děckařky!!!) - jen proto, že si chtěla doma po té prohlídce hrát na doktora. Všechno jsem to strachy obrečela...

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:36

Starsi dnes ve vane zlila malou tak, ze jsem musela zasahnout, ale kdyz se mela prevlect z županu do pyzama, tak ji desne zacala bolet rucicka po ockovaniherecka je to moje:D

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:38
Online Aranel
6666 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:38
Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:40

Myrtila jj, ohledne rezimu mate cas, ono i to, ze se mu prizpusobujes, je super. 

S ockovanim, ja nestovice prave nemela a fakt nechci riskovat ze je ted chytnu, takze se nechame ockovat oba:) 

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:42

Evaeva No tak to je asi nedostizny sen, mit takhle rezimove dite  Zrovna dneska vypadal unavene, manzel ho zkusil jit uspat houpanim na mici, po nejake dobe jsem prisla, manzel porad houpal, dite rozmrzele kopalo nozkou a melo vyraz "tak se ukaz, co jeste vymyslis, abys me uspal"  Proste kdyz se mu nechce spat, je z toho obvykle akorat rev, a stejne tak snaha udrzet ho bdeleho akorat rozpouta peklo. Ono se to urcite casem nejak utrepe, nocni spanek si bez jakehokoli naseho zasahu nastavil na cca 19-6 h, probere se akorat nekolikrat na kojeni, napije se a hned zase usne, v noci je uplne zlaty

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:42

marieu jeminky  tak snad mate vybrano a holky uz budou jako rybicky. U nas nastesti zatim nic extra, jen nekomplikovane febrilni krece (zato vcetne odvezeni zachrankou z hudebniho festivalu)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:43

711990 nemusí se to pak přeočkovávat? Teď vlastně nevím, jestli jsou v dospělosti rizikovější pro kluky nebo pro holky. Já chci taky počkat do vyššího věku, třeba do deseti, ale my neštovice měli.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:45

marieu no to je slušný výčet :( chuděrky, snad už mají vybráno..  auráš je zlatý stafylokok? :)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:45

Myrtila já jsem taky nic nenastavovala, jako malá se kojila furt, ale někdy kolem 5 měsíců spolehlive tuhla v 10, to je tutovka dodnes a odpoledne teď usina kolem 3.  Já to jenom vysledovala a nesnazim se do toho zasahovat, ale podporuju to, co muzu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:46

Myrtila určitě se to utřepe! Moje děti byly divné;), v životě jsem je neuspala v náručí, vždycky v postýlce/kočárku. Houpání na míči jsem naopak používala na udržení vzhůru, houpala jsem a zpívala. Já v rámci režimu řešila třeba i 20 minut, když jsem měla možnost - byli jsme doma.