Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:41

betsey máme celý týždeň doma tata, tak chodíme kade tade

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 19:57

MP Meri No, ano, já si myslím,že na to ráda žádná není a pokud ano, budeš ty ji vědět jako první. My jsme si ten režim hodně upravili, ale jakoby my můžeme no. Takže ted chodíme brzo domu, to je v 5 se odněkud už pakovat, o půl 6 doma max, v 6 koupání. Po obědě pouštím pohádku, ale musí být nějaká odpočinková, když dcera s televizí začínala, zjistila jsem, že ji některé pohádky dost unavuji, že je paradoxně do toho hrozně zazrana a moc to vnímá. 

No, ale já jsem teď ráda, že dcera nespi, ona je sice někdy hrozně protivná, takže do mě všichni hučí, že potřebuje polední spánek, ale tuhle si schrupla na hodinku o půl 2. A šla spát až v 10 a to je na mě pozdě. 

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:19

Evaeva No tak to je pech, koukala jsem, kolik by to stalo, kdybychom to nestihli zacit ockovat, a ted jsou ty tri davky zhruba za sedmicku. Ale ja bych to teda kdyztak zaplatila, z meningokoku mam fakt respekt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:21

Myrtila staršímu jsme to zaplatili už dřív. Zaplatíme i mladšímu, ale asi až po těch druhých narozeninách, pak je to o dávku míň, má je už za půl roku. Nejde jen o peníze, méně dávek znamená i méně zátěže na organismus, aspoň doufám:)

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:30

Evaeva Jo, to uplne chapu. Taky jsem k tomu hledala, jak je to s tema davkama, a nejdriv jsem nasla nejaky zdroj, kde to bylo divne napsane, a vyplyvalo z toho, ze dávky jsou dokonce ctyri, kdyz se zacne pred 6. mesicem, to jsem si taky rikala, ze mu to snad radsi zaplatim a naockujem o davku min. Nastesti jsou teda "jenom" tri - i to mi teda prijde dost jako trapeni, ale to uz nejak zvladnem. Oba. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:32

Myrtila kluci neměli nikdy ani teplotu, bolest při injekci vůbec neřeším. Ale co když zrovna na tohle reagovat budou, že jo.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:33

marieu To je hrozná historka!

Evaeva  Přesně tak, mně ten režim nakonec hrozně pomohl mít čas pro sebe, večery s vínem a správný přístup líného rodiče! :-) 

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:41

Evaeva No, maly ma ted poprve reakci na ockovani prave na to Bexsero, ale jenom mirnou - lehce zvysenou teplotu, hodne spi a chce casteji kojit. Pred uplne prvnim ockovanim, hexou, jsem z toho byla vynervovana, co kdyz mu neco bude, ale nastesti jenom vic spal, a ted, hlavne jak uz povyrostl a neni to to mini miminko, jsem vic v klidu, i kdyz ta reakce prisla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:46

Myrtila to je dobře, že to dobře snáší. Staršímu byly dva, když dostal bexero, po druhé ho akorát bolela ruka, asi jí zatnul, jak se bál. 

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:53

Myrtila podívej se jestli ti na ty meningokoky nepřispívá pojišťovna. U VZP staly ty vakcíny ( 3 dávky) na dvě děti asi pětikilo. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:54

Garfie mrazí mě, kdykoliv si na ně vzpomenu i po těch pár letech. Nenavštěvujeme se (znají se hlavně moji rodiče s prarodiči toho chlapečka), ale na oba rodiče pravidelně narážím. Je to vždycky nesmírně skličující.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:54

Myrtila naše měla nejhorší reakci na 2.hexu, to ji vylitlo během par hodin skoro na 40, to byla fakt nepříjemný, po bexseru dostala pokazdy Nurofen a měla jen mírně zvýšenou teplotu  

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:55

marieu to je strasny

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 20:57

Garfie já jsem taky zastánce rezimu, je to totiž hrozne jednoduchý jet vyjetou koleji 

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:04

continuity Ono je to ted plne hrazene, pokud se da prvni davka do 6 mesicu veku. Kdyz se to nestihne, tak si to myslim cele musi clovek zaplatit sam. 

Potrefenáhusa Jo, to jsem uz nekde slysela, ze druha hexa muze potrapit. Nas maly akorat prospal cely den. Tohle ma nastesti asi po mne, o ockovani obvykle ani nevim. 

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:06

Myrtila no a já ti píšu, že některé pojišťovny přispívají, bez ohledu na to, že mimina to mají hrazené. 

Online mnum
2141 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:06
Reakce na marieu:

Poznámka k očkování- konkrétně Bexsero- my jsme bohužek zažili u blízkých známých v rodině případ se špatným koncem u meningokoka v podstatě v přímém přenosu. Celé se do odehrálo ani ne za 24hodin, chlapeček měl druhé narozeniny- doma ho čekal dort a dárky. Pak se navíc zjistilo, že byl tatínek bezpříznakový přenašeč. Doteď je tím strašně moc zasažený, mají už dvě další děti. Byli jsme tím opravdu otřesení, naše velká byla o 2 měsíce mladší...

​v byvale praci jsem zazila neco obdobneho, akorat se jednalo ne o meningokoka, ale o opar na rtu u maminky a naslednou herpetickou encefalitidu ditete, ktera ho dozivotne zavazne poskodila kdyz jsem mela pak opar poprve v zivote (takze jeste zadne protilatky) a dceri byl asi rok, byla jsem nekolik dnu hodne vystrasena a porad ji sledovala ... 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:07

Myrtila my jsme to Bexsero museli platit, zacinalo se pred 1.narozeninama a uz ma za sebou treti davku. Dsli jsme za to asi 8 tisic, neco proplatila i pojistovna. Ovsem reakce mel brutalni. Pokazdy horecky, ted potreti jeste silena boule na ruce. Ale stoji to za to, fakt se toho bojim. 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:11

mnum mno mně se vyrazil opar po porodu, jako hned ještě do rána, trpím na to hodně.. tak jsem prosila jestli by mi dali mastičku nebo něco, neměla jsem nic sebou a bez zásahu se mi to často hrozně rozjede... no tak prej nic nemají pokrčila dr. na vizitě rameny.. pak mě vzala na sesternu jedna sestřička a vymáčkla mi trochu do papírku z vlastní tubičky herpesinu. až doma jsem zjistila, jak nebezpečný to může být, vůbec nic mi neřekli natož aby nějak pomohli, vyjma té hodné holčiny

Online Myrtila
5376 příspěvků moje polička 15. dubna 2021 21:12

A k tomu rezimu, spis takova recnicka otazka, jak se to da nastavit?  Sama jsem docela rezimova, ale dite mi do toho nejak hodilo vidle  Kazdy den je jiny, nekdy usne po skoro kazdem kojeni na 20 minut, nekdy jednou na 1,5 h dopoledne a to same odpoledne, nekdy ma 3 ruzne dlouhe spanky behem dne... Brzo jsem teda prisla na to, ze nejjednodussi je se mu prizpusobit, v noci spi pekne, takze den neresim. Ale fascinuje me, kdyz vidim, jak nekdo vi, co kdy behem toho dne asi nastane