Mrakoplas No já měla včera takovou volbu. Malamala seděla sama na vysoké klouzačce a vedle velkámala vylezla po takove horolezecké stěně a najednou nemohla ani dolů ani nahoru a začala kvicet.....no vybrala jsem si:-D. A klasickým velkým hristim, kde jsou i atrakce pro větší se vyhýbal, právě to by nešlo no, úplně vidím, jak mi malamala zaleze do nějakýho tobogánu a já se tam za ní budu za pohledu ostatních drabat nahoru.
Vše o těhotenství a dětech
Karja my jsme dneska byli na skvělým hřišti s velikýma provazovýma prolejzačkama, na který by si syn dřív nikdy v životě netroufnul. A dneska ho to nějak zlákalo a lezl tam v těch dvou metrech a já se celou dobu jen modlila, ať se někde nesekne a nezačne kvičet, abych tam pro něj nemusela
ale byl úplně mega moc statečnej, ani nepípnul a když se bál dál, vrátil se kudy přišel a viděla jsem, jak je na sebe pyšnej, že to zvládnul ![]()
Karja tak môj malý bude mať už dva roky, je to s ním ľahšie. Dokáže na veľkú šmýkačku vyliezť a spustiť sa ale aj tak musim stať pri ňom lebo občas ho na schodoch preváži dozadu. Najradšej mám keď sa chcú obaja hupat. Mala aj veľká hupacka sú hneď vedľa seba tak tam pobehujem jak sibnuta aby som stihla oboch
. Tak a teraz už viem prečo nepriberam, pohybu fakt nedostatok nemám :)
A ešte sa priznám, čo ma vlastne tak rozladilo. Včera šiel sambo po dlhej dobe behať a uspavala som mladšieho (inokedy to robí večer on a ja mám na starosti staršieho). Mladší mal hodinový hysak, to isté dnes poobede (aj keď poobede ho uspavam vždy ja) a neustále chce len jeho a kričí "Ajii" (tak samba teraz volá). No, je mi z toho trochu smutno ![]()
Mrakoplas já taky nepřibírám, už jsem si naordinovala povinně sladkost ke každému kafi, tj. dvakrát denně buchtu, nanuka, čokoládu... Takže věci, kterých jsem se léta nedotkla ani klackem (kromě domácích buchet). Protože bez víkendových akcí, návštěv a jídla venku nejsem schopná tu energii, kterou vydám na ty dva ďáblíky, normálně spotřebovat. Oni se nikdy nezastaví, Viktor poslední dobou bohužel ani v noci, jsou snad nezničitelní ![]()
Pinot Noir no ja si to bohužiaľ ordinovať nemusím, do mňa to ide samo
. Po návrate do práce očakávam minimálne plus 10 kíl. Jedine, že by som začala robiť v škôlke ![]()
Mrakoplas ježiš, to mě nenapadlo
. Tak že bych šla ve stopách sestry, která se ze strojírenství přesunula k péči o děti v Klokánku? Protože s váhou budu mít problém určitě. Můžu teď totiž sežrat prakticky cokoliv. Ale mě by asi brzo propustili ![]()
Pinot Noir o teba sa nebojím, ty máš pevnú vôľu. Zato ja vôbec. Preto som pred deťmi každú zimu pribrala kľudne aj 5 kíl a na jar ich úplne bez snahy schudla. Ja proste potrebujem aktivitu a vtedy nejak nemám hlad a čas žrať :) To sa s prácou v kancli moc nezlučuje, no. ![]()
Karja Mrakoplas já se na těch hřištích snažím, aby byli maximálně samostatní. A docela se mi to daří, starší je úplně v pohodě, mladšího hlídat musím, ale spíš, aby něco nejedl než aby nespadl, to už se docela naučil. A klouže se zásadně, když se nekoukám, a už se mu to párkrát vymstilo, ale prostě nechce, abych ho chytala. Mami, koukej slyším spíš doma:)
Evaeva staršieho tiež len občas očkom sledujem či je prítomný ale hupat sa odmieta naučiť sám, tam musím asistovať :) Tvoj mladší ma koľko? Sa už strácam v parfumaniackych deťoch.
Mrakoplas rok a půl. Houpání je jasné, to musím:) buď se houpou hned vedle sebe nebo musí počkat, sám se taky houpat nechce. U houpaček se spíš bojím, aby mladšího někdo nekopl, fakt nechodí obloukem:)
letfenixa jo, to je horší, to já neznám
Mrakoplas ja jsem po navratu do prace vzdycky zhubla. Doma jsem snedla kazdou chvili neco, v praci na to nebyl cas. Rano jsem snidani vetsinou nestihla, tak pak az obed, pak tryskem domu, nakoupit, neco podniknout s detma, udelat veceri a to uz jsem byla tak utahana, ze jsem ani nemela moc chut.
Kokoska já to budu mít spíš naopak. Najíst se nestíhám teď, doma s dětmi.
Pinot Noir nojo, ja vyfasovala takovy celkem klidny medvedy, navic co mala zacala trochu komunikovat, tak si i hrali obcas spolu. Ale byl mezi nima vetsi odstup, tak starsi uz sel treba sam s kamaradama, kdyz mala spala. Ja jsem toho na matersky stihala docela dost precist, sila jsem, pletla, kdyz byl kluk predskolak ve skolce, tak to byla uplna pohoda.
Ja doma zeru strasne. Tady svacina, tamhle susenka, vecer v deset pulka cokolady
. Ale je to tak strasne, ten neustaly krik, chaos, konflikty a zachranne akce, ze bud bych musela zacit pit, nebo tohle. Tak ty sladkosti mi vychazi min skodlive. Ale jak furt uklizim, taham kyble s vodou a vysavac sem a tam, shyby a podrepy hdoz denne do stovek, a travim x hodin denne venku, tak jsem zatim nepribrala.
Pinot Noir já si neumím představit nestihnout se najíst. Mě hlad donutí. Samozřejmě se mi stalo, že jsem obědvala ve tři, to zas jo. Ale pak toho naopak sním víc/horší věci. Bez jídla je mi špatně a jsem dost protivná.
Já úplně nemám pocit, že bych se okolo dětí až tak naběhala, postávání na hřišti nebo ploužení po parku není moc pohyb. Asi budu mít trochu větší výdej než v práci, ale žádné terno to není. Nepřibírám teda, ale ty tři čtyři kila, co mi zbyly po každém těhotenství se mě drží.
Já úplně nemám pocit, že bych se okolo dětí až tak naběhala, postávání na hřišti nebo ploužení po parku není moc pohyb.
To bude těma klidnýma dětma.
Můj starší spal jen v jedoucím kočáru, byla zima, tak jsem chodila hodně svižně. Co začal chodit, byl pořád na útěku. Ve dvou letech začal jezdit na odrazedle, tak jsem behala za ním, napřed s břichem, pak s kočárem. Na hřišti, pokud zrovna neběžel někam pryč, tak lezl po výškách a já za ním, protože se mu nedalo věřit, že neskocí dolů z dvou metrů. Pak začala jezdit na odrážedle mladší, pak ona na kole, on na bruslích, já za nima v poklusu. Na hřišti jsem si sedla prvně loni, když jim bylo 5 a 3. ![]()
Tabea což o to, on leze do výšek taky, ale sám. Právě jak jsem byla těhotná, tak jsem ho naučila zvládat to sám. Na odrážedle mi taky ujíždí, ale ví, kde čekat a hlavně ujede kus a pak se dvacet minut hrabe v louži. Chodím za ním rychle, ale neběžím. Akorát to spaní v kočárku u nás míč nefunguje od šesti měsíců.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí