Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43481 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:31

Mulen no ty kvalitní aktovky stojí celkem dost. Jenže my měli tu Hamu 4,5 roku, pak z ní dítě vyrostlo a ještě jsem ji věnovala kamosce.

Druhé dítě má Samsonite, taky kolem 3 tisíc a furt je hezká. ( Tu nedoporučuji, protože je docela těžká). 

Kdyz občas vidím ty tašky dceřiných spolužáků, bortí se jim to na zádech, blbě se to nosí. Já mám kabelky určitě drazsi a denní nošení by čtyři roky nevydržela žádná.

Offline Mulen
5042 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:36

continuity já právě nemám přehled, dívala jsem se v jednom papírnictví. Tam byla nejdražší asi za dva litry, asi 0.8 kg. Ale značka mi nic neříkala a nezapamatovala jsem si ji :( Já znám asi jen ten Topgal.

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:40

mirajo tak to nezní tak strašně. Děkuju, budeme intenzivně čistit, teď ho to bolívá, když se tam nacpe jídlo, takže pořádně čistit zatím pomáhá, no a doufat, že se to takhle vydrží co nejdéle. Dítě do narkózy, to se mi kvůli opravě čtyřky, moc nechce, když má navíc kaz i v druhé dolní čtyřce, takže se to může brzo opakovat.

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:42

A pro odlehčení: z ordinace vyšel pán, celý zelený a sotva se držel na nohou, takže naštěstí nevnímal a neslyšel, jak se Ríša uchechtl a prý, ten má ale pupajs!

Online Emi
1116 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:45

Mulen Dcera byla taky drobeček. Kamarádka mi pro ni doporučila aktovku Lego. Koupila jsem podobnou jako je tahle s koníčky, ale motiv Lego Friends. Váží 885 gramů, spodní kapsa je termo, ten malý batůžek se k aktovce dá připnout, ale nosit i samostatně. Anebo jiný typ, bez termokapsy a batůžku, ale váží jen 790 gramů, třeba s koťátkem. Držím palce, ať najdete tu pravou.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:47

Mulen Pokud je draha, doporucuju zamyslet se nad obrazkem. Do prvni tridy udelas velkou radost jednorozcem /u nas to byla Kitty/, ve druhe to jeste bude ok, ve treti uz pravdepodobne ne. Moje zkusenost je prvni dva roky jedna taska/batoh a pak vymena za o neco vetsi a uz s jinym motivem nebo spis uz bez obrazku. Ta pak muze vydrzet dlouho. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:53

Pinot Noir Plna narkoza urcite nebude, neboj. Mam pocit, ze dceri tenkrat dali neco vypit, byla pak vlacna, vsechno ji bylo jedno, ale nespala. Hledat nekoho, kdo dava dychnout rajcak muzes, otazka je, kdo by svolil k takove jednorazove akci jinde nez v detske nemocnici, kdyz chodite jinam...to nevim. 

Offline Mulen
5042 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:56

Emi to nezní špatně a díky

mirajo počítám s tím, že by ji vydržela 4 roky, pak přestoupí na jinou školu a asi koupíme ten školní batoh. Už mě napadlo, že je nebezpečí, že by se obrázek okoukal

Online Emi
1116 příspěvků moje polička 03. května 2021 18:58

Mulen Souhlasím s mirajo, ten design pro prvňáčky většinou nevydrží na celý první stupeň. Ve 3. třídě jsme kupovali novou aktovku, tmavě modrou s jemným vzorem kytiček. A nelituju toho, dcera šla do školy s aktovkou, která se jí v té době moc líbila a byla lehoučká a funkční. Tu tmavou používá i teď na 2. stupni. 

Online continuity
43481 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:02

Emi moje obe deti mely prvni aktovku do čtvrté třídy ( teda starší do konce páté, ale trochu díky Covidu, už v půlce páté byla dost mimo). Teď si mladší ( ve čtvrté třídě) vytáhla ze skříně batoh od topgalu, který jsme kdysi dávno dostali k nákupu. Tak jsem ji nechala, ať si to zkusí, jinak ma novou tašku slíbenou za vysvědčení. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:02

Mulen Ja se bojim, ze ve ctvrty uz na obrazek pro prvnaka muze rict budu trapna. Nebo uz ve treti. Pokrok nezastavis a zase proc neudelat do prvni radost necim vysnenymAle zalezi na financnich moznostech, nase na dva roky byla cca do 1500, ale uz je to par let, pro nekoho nebude problem vic. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:05

continuity Mozna holky preskocily tu fazi obrazek a hodne ruzove

Offline Mulen
5042 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:07

Emi syn měl do páté třídy aktovku s rytířema, vydržela to krásně. Už ale nevím co na zač. No jako v té páté třídě už byla asi hodně dětská
No uvidíme uvidíme, chtěla bych, aby si ji i zkusila, ale nevím jestli to u všech těch značek půjde..

Offline Mulen
5042 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:08

obrázek a růžová, max fialová je drtivá nabídka pro holčičky

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:13

Mulen Nekdy to uplne krouti palcema, jak je to sweet and fluffy

Online continuity
43481 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:13

mirajo no ja jsem to malinko zkorigovala. Ale starší jsem výměnu nabízela i dřív, ona nechtěla, protože ji ta aktovka sama stala, zatímco batohy většinou padají a ji to štvalo. 

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:19

Mulen Ono to taky záleží na dítěti, mým byly tyhle věci totálně ukradené, syn chodí ve třetí s takovou hodně "prvňáckou" aktovkou, s dinosaurem, ale takovým dost naivním. :-) A dceři jsem musela aktovku vysloveně vyhodit, to už přišlo trapné i mně, šetřivé matce, ale tvrdila, že jí aktovka z první třídy furt vyhovuje a je zbytečné (!) vyhazovat peníze za novou!!! Nevím, jestli to s tou výchovou ke skromnosti nepřeháním!  My máme školu za rohem, takže nějakou konstrukční stránku jsem moc neřešila, ale jinak Topgal je určitě fajn a občas se dá sehnat ve slušných slevách, hlavně v té podnikové prodejně ve Šternberku, to máš kousek, ne? 

Tak za mě jen, kromě obrázku, aby byla lehká a pak není moc dobré mít takové to "tvrdé" otevírání nahoře, to má syn a furt to padá a špatně se v tom pak hledají věci.

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:25

Já měla fialovou aktovku se Sport Billym. 

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:27

Evaeva 711990

Dala jsem si kafe, seriál a odpoledne jsme si zašli na zmrzlinu, na skvělou jahodovou. A byli jsme venku tři a půl hodiny a bylo to nakonec vážně hezké odpoledne. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 19:30

Garfie Ty klucici motivy mi pripadaj takovy...ze bych je nosila snaz. Ja zase Kitty po dvou letech u prvni zrecyklovala do prvni tridy u druhe, aneb nevadi, ze nebude nova?, pak se zacala rozpadat a bylo vyreseno.