No tak mě přesně kolem toho desátého týdne začal malý bojkotovat kojení, tak jsem to hodně řešila. Někde se říká, že se tou dobou mění složení mléka a někde, že se vyrovnává nabídka s poptávkou. U mě teda opravdu skončila nadprodukce, což jsem na tom, jak se prsa nalívala, poznala mnohem později, než miminko. Protože v té nejhorší krizi nepil spousty hodin a potom pil jen hodně málo, už jsem z toho neměla dobrý pocit, půjčila jsem si radši váhu a vážila. A zjistila jsem, že mi vypil třeba jen 50 ml na jedno kojení a to pak ani 8 kojení denně nestačí. Jestli se miminko napije málo, nebo míň než zrovna potřebuje, tak si prostě říká častěji a vůbec to neznamená, že není šťastné nebo hodné. Nejčastější rada na laktační krize, bojkoty a spurty je kojit, kojit, kojit, případně kojit často v noci a zlepšit techniku. Takže na nějaký časový rozestupy bych se vykašlala, jestli je jinak chlapeček v pořádku.
My jsme stopro měli spurt ve 3. týdnu a to byl fakt teror, nakojila jsem, přebalila a mohla kojit znovu, protože jedno kojení bylo minimálně půl hodiny. Ven se nechodilo, protože byly hrozný mrazy, takže jenom zavření spolu doma ![]()