Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. května 2017 21:07
Reakce na žluťásek:

No tak mě přesně kolem toho desátého týdne začal malý bojkotovat kojení, tak jsem to hodně řešila. Někde se říká, že se tou dobou mění složení mléka a někde, že se vyrovnává nabídka s poptávkou. U mě teda opravdu skončila nadprodukce, což jsem na tom, jak se prsa nalívala, poznala mnohem později, než miminko. Protože v té nejhorší krizi nepil spousty hodin a potom pil jen hodně málo, už jsem z toho neměla dobrý pocit, půjčila jsem si radši váhu a vážila. A zjistila jsem, že mi vypil třeba jen 50 ml na jedno kojení a to pak ani 8 kojení denně nestačí. Jestli se miminko napije málo, nebo míň než zrovna potřebuje, tak si prostě říká častěji a vůbec to neznamená, že není šťastné nebo hodné. Nejčastější rada na laktační krize, bojkoty a spurty je kojit, kojit, kojit, případně kojit často v noci a zlepšit techniku. Takže na nějaký časový rozestupy bych se vykašlala, jestli je jinak chlapeček v pořádku.

My jsme stopro měli spurt ve 3. týdnu a to byl fakt teror, nakojila jsem, přebalila a mohla kojit znovu, protože jedno kojení bylo minimálně půl hodiny. Ven se nechodilo, protože byly hrozný mrazy, takže jenom zavření spolu doma 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. května 2017 07:29

Potřebuju se poradit. Co už máte děti, barvily jste si vlasy v době těhotenství?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. května 2017 08:05
Reakce na rasaNori:

Ha, já někde myslím četla, že po 12. týdnu je to OK. Dala jsem si jednou hennu.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:02
Reakce na rasaNori:

Jasně, že jo. Taky jsem si lakovala nehty a dýchala pražský vzduch :)) Jednou Koucký od Apolináře psal, že barvení je nejmenší zlo v porovnání se znečištěním ovzduší. 

Online 999
19625 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:03
Reakce na rasaNori:

Moje sestra po celou dobu...

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:06
Reakce na Lamicka:

Jasný, spíš jsem kdysi četla nějakou studii o souvislosti barvení vlasů v těhotenství a výskytem dětského autismu. On i ostravský vzduch nic moc, deodorant taky používám :D

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:16
Reakce na rasaNori:

Už si nepamatuju, jestli jsem si tenkrát dávala přeliv nebo i klasickou barvu.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:18
Reakce na rasaNori:

Problém dnešní doby je, že různých (protichůdných) studií jsou mraky. Co si z nich vzít, že? Člověk na to nesmí moc myslet. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:47
Reakce na Lamicka:

Asi tak :) Ale děkuju.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 10. května 2017 09:56
Reakce na rasaNori:

uplne staci kdyz se vyvarujes chytit nejakou "virozku" to je hlavne v prvnim trimestru rizikovy. zbytek bud neovlivnis nebo to zadnej vliv nema:-)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. května 2017 10:12

Stát se může cokoliv:) jen že tohle jsem tak nějak vedla v podvědomí, takže je vlastně vše v pohodě :D

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. května 2017 13:51
Reakce na rasaNori:

Nefarbila.

Šedivieť som totiž začala, až keď boli tie tornádka na svete .

49114 příspěvků moje polička 10. května 2017 13:56
Reakce na rasaNori:

já si pamatuju spíš takový pověry jako že se nemá dávat trvalá/barvit protože to na vlasy "nechytne" asi blbost, ale nepotřebovala jsem to takže nevim

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 10. května 2017 14:00

Pravda. V druhém těhotenství mi přestala chytat černá na vlasy. Stejně jsem v ní vypadala blbě. Asi to dítě chtělo, abych se vrátila k hnědému přelivu :))

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 10. května 2017 14:26

Dovolím si posunout téma k jídlu a vaření, protože potřebuji inspiraci. Vařím pro malé batole a zjišťuji, že jsem se poněkud zasekla asi tak na pěti jídlech. A jelikož jíme spolu, už mám ryb s brkaší a variací na červenou omáčku plné zuby. Velké plus sice je, že jíme opravdu zdravě a pravidelně, na to je rodičovství skutečně dobré:) Jen bych potřebovala rozšířit repertoár. Je to ale docela omezující, dítěti sice zatím chutná skoro všechno, ale je háklivé na konzistenci - nejvíc bodují omáčky a polévky. Já už ty vývary ale nemůžu ani vidět:) No, tak kdybyste se chtěly podělit o oblíbená jídla, tak tady to jedna unuděná kuchařka uvítá. 

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 10. května 2017 14:36
Reakce na Gatita:

jak velke je to batole a umi uz kousat? jo uz vidim, ze chce spis tekutou stravu

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 10. května 2017 15:15
Reakce na continuity:

19 měsíců a kousat umí, zubů má plnou pusu, ale holduje spíš "mokrým" pokrmům, čím víc to vypadá jako polévka, tím líp:-)  Posledni dobou se hodně omezujeme na eintopfy všeho druhu. Zjišťuji, že není zas až taková legrace připravovat jídlo, které je vhodné i pro děti (a hlavně aby mu to chutnalo, že), a současně netočit těch pět "hitovek" pořád dokola. 

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. května 2017 15:21
Reakce na Gatita:

No, ak mu chutí čokoľvek, tak proste uvar čokoľvek a jemu to rozmixuj.

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 10. května 2017 15:39
Reakce na Gatita:

ja tu mela rozepsanej dlouhej prispevek a on zmizel  tak alespon strucne. moje deti hlavne byly bud anebo - teda bud dohladka pyre anebo pak kousky. mezistupen pyre s hrudkama bojkotovaly.

ja zapekala treba cuketu nebo lilek s masem, pokud ma rad polevky, tak jemu rozmixuj - vsechny zeleninove a ty si tam dej bramboru nebo nejakou zavarku - syrove noky, opeceny chleba - jinak ten se moje deti naucily jist docela brzo a jsou s nim schopne snist temer cokoliv. dulezite je to nabizet, aby videl, ze ty mas jine jidlo a pripadne si od tebe mohl ochutnavat. to same jde udelat s lusteninama - v CR se to moc nenosi, ale na Slovensku se ji privarky, co je takova hustejsi omacka/kase treba cockova, zelene fazolky na kyselo, brambory na kyselo, fazole, hrachova bud s masem nebo vajickem a to se da taky dobre rozmixovat.

stridej taky druhy masa, je kazdopadne super, ze ji ryby. jinak fakt mu nabizej co nejpestrejsi stravu, moje deti jedi i ted to, co akceptovaly do tech dvou tri let. s novyma vecma je to boj. takto jsme presvihla u starsi lusteniny, kdyz byla v tomto veku, tak jsem kojila mladsi a nevarila jsem je. ted me to mrzi, protoze je miluju, ale vari se to blbe, kdyz je jedno dite temer neji.

49114 příspěvků moje polička 10. května 2017 15:49
Reakce na Gatita:

no hlavne deti nerady takovy ty "suchy" jidla typu brambory+maso coz se da snadno obejit tim ze pridas treba dusenou zeleninu. jak pisou ostatni-ted je doba kdy se nauci jist to co bude jist pak cely detstvi a dospivani. mam stravniky kteri odmitaji cokoliv "netradicniho" a je to dost peklo