Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 09. června 2017 22:48

Já jsem si skoro celý těhotenství mazala břicho olejem dost vydatně, protože mě strašně svedilo. Strii na něm nemám jedinou, tak třeba tě to taky donutí samo :-) nejspíš tu ještě mám skoro celou lahvičku oleje proti striim od weledy, kdybys ho chtěla.

Bohužel mě teda ani nenapadlo mazat i prsa a tam se mi nadělaly mraky strii doslova přes noc! Snad ještě v prvním trimestru štve mě to dost.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 12. června 2017 16:13

Taky jsem si mazala břicho olejem od weledy, obvykle po sprchování, ale ne nijak pravidelně.  Na péči tohoto typu jsem uplne nemozna. Strie se mi neudělaly, ale taky si myslím, že je to kombinace genetiky, náhody a štěstí. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 12. června 2017 20:21
Reakce na Mohučanka:

Díky všem, včera jsem ze skříňky vyhrábla mlíko po opalování, mám suché ruce (předloktí), tak jsem se skusmo mázla i na břiše, a asi jsem vážně chcíplá ale tohle dělat každej večer tak mi asi hrábne :D takže žluťásku děkuji za nabídku, ale asi ho nechci :D nechej si ho až budeš čekat druhé

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. června 2017 02:32

ja som obcas mazla b-oil ale bolo to tak mastne ze som sa bala po kupani cokolvek na to obliect takze som to dost flakala. strie sa mi nejake spravili v puberte a ku koncu tehotenstva na bokoch ktore su este aj teraz dost vyrazne. mam trochu aj pod pupkom ale tie sa objavili az po porode pretoze predtym ich vidno nebolo. mam aj jazvu po sekcii. nic z tychto veci ma nejak netankuje a zmierila som sa s tzm. horsi je ten rosol na bruchu co mi ostal

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. června 2017 06:00

Jako by nebylo dost, že vstáváme​ v pět. Fakt je nutný muset ve čtvrt na šest ještě prevlikat postel? Bezplenkova komunikační metoda forever

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. června 2017 06:06
Reakce na rasaNori:

Mě k tomu mazání taky donutilo jen to svědění, jinak bych se určitě nedokopala. Mám ale kamarádku, která ze strachu ze strii to břicho mazala nejmíň 3-4 denně! Mně doktorka říkala, že je to spíš beztak geneticky dane a pokud mazes, tak je skoro jedno čím, že jde vlastně spíš o tu masáž napjatté kuze než promaštění.

Offline Pinot Noir
29638 příspěvků moje polička 13. června 2017 09:06

Mazala jsem se poctivě dvakrát denně, břicho, záda i prsa, na noc různými oleji a másly, ráno nemastnými krémy a emulzemi. Strie nemám, půl roku po porodu není na břichu poznat, že bylo těhotné. Až na jizvu. Moje maminka se při prvním těhotenství nemazala ničím a strie má opravdu rozsáhlé, viditelné, i když už uběhlo 46 let ;)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:25
Reakce na Pinot Noir:

Jsem se ptala mamky, pry ani babicka ani ona nemely jedinou strii jak v puberte tak ve dvou tehotenstvich :) budu doufat :D 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:42

Ja som sa mazala o život, brucho, prsia a jedného dňa sa mi povyhadzovali na stehnách . A to som vtedy ani extra nepribrala. Tak pri druhom som už vedela, že trup nestačí, ale zas pri druhom som už prakticky nestíhala, takže s tým natieraním to bolo také skôr občasné a nakoniec mám sa mi vyhodili len dve pomenšie na bruchu.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:42
Reakce na eless:

Over si, či je to rôsol, alebo diastáza.

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:14
Reakce na žluťásek:

preco si vymyslas take blbosti?

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:26
Reakce na continuity:

Blbosti, jako tu BKM? To bylo náhodou jedno z nejlepších rozhodnutí, pomohlo na bolavé bříško a ušetří mi významné množsví plen papírových i práci s předepíráním látkových. Rozhodně mi to za to stojí.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:30
Reakce na slniecko:

Já si toto chtěla ověřit u svého gynekologa a jeho reakce byla příšerná. Vlastně mi řekl, ať neřeším kraviny. Diastázu má prý po porodu každá a když se budu válet na gauči, tak tam ten špek holt zůstane. Že jsem tehdy tu pusu vůbec otevírala...

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:32
Reakce na žluťásek:

Já tu BKM taky nějak nechápu, ale asi to bude tím, že nejsem moc alternativně zaměřená...

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:47
Reakce na tina:

Já to nepraktikuju nijak fanaticky, prostě ho po každém kojení v klubíčku strčím nad kyblík a on se na zvuk, který u toho vydávám, naučil zatlačit a vykakat se. Občas se i vyčůrá, ale nesleduju ho celý den, abych zachytila všechno čůrání a občas se mi pokaká třeba u kojení i mimo kyblík. Není to žádná věda a neberu to nijak striktně. Ale je to fajn, často ani třeba nekaká, jen se "vyprdí" a asi ho už tolik netrápí bolesti bříška jako dřív. Začali jsme s tím ještě během šestinedělí a ráno třeba piští do té doby, než ho nad ten kyblík posadím, on se vykaká a je klid. Takže věřím, že už fakt chvilku dokáže počkat, než ho rozbalím a nad kyblík strčím.

To ranní převlékání postele byla ryze moje chyba, natahovala jsem se pro papírový kapesníčky, abych ho otřela a přitom jsem ten kyblík převrhla.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:56
Reakce na žluťásek:

Kamarádka o BKM taky uvažovala. Od středy má malou, tak jsem zvědavá, zda uvede v praxi. Jinak já to nijak neodsuzuju. Sama jsem chtěla látkovat a nakonec na to nebyla po porodu energie a teď už vítězí pohodlnost. Holt představy jsou jedna věc a realita věc druhá.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. června 2017 12:02
Reakce na tina:

Já jsem s látkovýma plenama taky začala až o dost později, první týdny i měsíce na to naprosto nebyla energie ani čas. Teď je používám doma pořád a ven když jdeme jen na chviličku - tak do hodiny maximálně, abych s sebou nemusela vozit náhradní látkové a převážet špinavé. Na procházky a na noc dávám jednorázovky a nejspíš na tom už nebudu nic měnit.

Spousta miminek tu BKM bere v pohodě už od narození. Synovi se to zpočátku nelíbilo a nechtěla jsem ho trápit, tak jsme to vyzkoušeli znovu až asi v měsíci a najednou to šlo v pohodě. Nijak bych se tím nestresovala a netrápila - když to půjde, tak super, když ne, tak se nic neděje.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 13. června 2017 12:20
Reakce na tina:

Já si toto chtěla ověřit u svého gynekologa a jeho reakce byla příšerná. Vlastně mi řekl, ať neřeším kraviny. Diastázu má prý po porodu každá a když se budu válet na gauči, tak tam ten špek holt zůstane. Že jsem tehdy tu pusu vůbec otevírala...

Blbec.

Odporúčam navštíviť chirurga a dať si to zmerať na USG. Malá diastáza sa dá korigovať cvičením (pozor, musí byť špecializované, lebo klasické cviky na brucho ju zväčšujú!!!), väčšia chirurgicky. A odporúčam riešiť, lebo môže spôsobovať kopu ďalších zdravotných problémov.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. června 2017 14:32
Reakce na slniecko:

Over si, či je to rôsol, alebo diastáza.

este som sa na kontrolu k lekarke po sestonedeli nedostala. nedokazem sa tam dovolat na objednanie a dovolenku maju az o mesiac

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 13. června 2017 14:42
Reakce na eless:

Tak ale zas tak skoro po pôrode je ešte normálne, že brucho sa ešte nedostalo do pôvodného stavu.