Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 10. května 2017 16:04
Reakce na Gatita:

zkus se podívat na tu tabulku "tří skupin jídel" tady https://www.kucharkaprodceru.cz/co-k-veceri/

to by mohlo pomoct plus teda bych to přizpůsobila pro dítě, některé věci jsou tam vyloženě pro dospělé (celozrnná rýže, bílé maso..). prostě bych si udělala takový vlastní co nejdelší seznam potravin z každé té skupiny a pak to vzájemně kombinovala

edit: ještě teda, nevím jak to máš vymyšlené, ale pro dítě není vůbec potřeba vařit oběd typu polívka+hlavní jídlo, takže klidně hustou zeleninovou/luštěninovou polívku jako hlavní chod, nemusí jen vývary

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 10. května 2017 17:32

Kolem nás je naopak dost dětí, které "suchá" jídla vyžadují, potřebují vědět a vidět, co jí.  Hlavně ne žádnou omáčku, směs, patlanici. Některé to drží i na 2.stupni ZŠ. Takže malý milovník omáček a eintopfů mi proti tomu přijde docela výhra.

49114 příspěvků moje polička 10. května 2017 18:00
Reakce na Sweet Potato:

je fakt ze parkrat se me maminka snazila, zrejme podle moudrych rad pediatru, naucit jist neco co jsem odmitala zamichanim s necim dobrym. na synka jsem to zkusila jednou-nechtel pak ani tu chutnou cast, jak jsem mu do ni vpasovala jednou neco nedobryho a trvalo nejmin tyden presvedcit ho ze uz se v bilym jogurtu opravdu nic neskryva:-)

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 10. května 2017 18:40

viktorka_od splavu continuity  a ostatním děkuji za tipy. Snažím se vařit pestře, myslím na to, aby se během týdne prostřídaly brambory, nudle, luštěniny (ty teda moc nechce), různé druhy masa a zeleniny. Ale jak jedu ve vyjetých kolejích, tak je to vlastně i tak dost omezené a nerada bych si vypěstovala strávníka, co vyžaduje svá tři jídla a víc ani ťuk. Jinak díky za tip na ty slovenské přílohy, ty jsou moc fajn, to určitě vyzkoušíme.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 10. května 2017 19:05
Reakce na Gatita:

Souhlas s ostatními. To sice není Váš případ, ale já sklouzla do stereotypu, když se narodilo druhé, nebyl čas, tak jsem točila 5 jídel. Pak mi přišla náhodou pod ruku knížka Francouzské děti jedí vše, přišla mi zábavná a zajímavá, začala jsem podle ní zase zavádět pomalu nová jídla. S úspěchem. Jsou tam dobré některé recepty. Jídla, která by mě nenapadla, přitom děti je milují. Zapečený květák, polévka z červené čočky a sušených meruněk, pokrmy z červené řepy... 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 16. května 2017 20:02
Reakce na rasaNori:

Všimla jsem si ve vlákně někde vedle trablí s rostoucíma prsama a správnou podprsenkou. Už od těhotna řeším to samý a minulý týden jsem konečně vyřešila, tak přidávám jeden tip na skvělou podprsenku, která mi konečně padne tak, že o ní ani nevím a nejradši bych ji nosila furt. Musím si pořídit ještě minimálně jednu stejnou a zřejmě už nebudu nosit žádné jiné.

Značka Carriwell, bezešvá elastická kojící podprsenka (jestli doteď nejradši nosíš sportovní, tak to nebude taková změna, teď ještě můžeš koupit správnej obvod - což se s rostoucím břichem už těžko odhaduje - a na těhotenství a širší hrudník je součástí takové to prodlužovátko v barvě podprsenky. Měla jsem si ji koupit už za těhotna, vyzkoušela jsem spousty různých levnějších a ve výsledku utratila víc peněz než za tuhle jednu dražší.)

Jak je teda jen z jedné vrstvy a není vyztužená, tak se pod ní pod upnutým trikem dost rýsují jednorázové i látkové vložky do podprsenky, ale mně teda mlíko mezi kojením nikdy neteklo a vložky vůbec nepoužívám, takže v tomhle ohledu OK.

A jinak teda soucítím, protože mně prsa narostla jen tak o jedno číslo asi, ale už takhle mě hrozně otravujou a musím nosit podprsenku i na noc, je mi to hrozně nepříjemné.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 18. května 2017 21:34

Musím si postěžovat...mimino dopoledne spalo, tak jsem si vynesla ze sklepa všechny letní šatičky a vyměnila je za zimní kabáty. Moc jsem se těšila, že je teplo a jak je unosím na procházkách s kočárkem. A pak jsem si při kojení uvědomila, že v 90% mých letních šatů se nedá kojit. Fňuk. 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 24. května 2017 08:40
Reakce na Mohučanka:

Ha, zjistila jsem to samé! Mám jedny rozepínací na ramínka, ale zas z nich čouhá podprsenka. Pak jsem měla dvoje košilové, ale při proměně zimní za letní jsem je nikde nenašla, zřejmě jsem je loni vyřadila

Už pár dní oblejzám různý háemka a céáčka a nemůžu nikde natrefit na jediné slušné letní šaty vhodné na kojení. Chci jak nějaké lehké tenké bavlněné, tak i nějaké trošku slušnější vhodné na křtiny, které bych ale zároveň využila jen tak na ven.

Ze zoufalství jsem už byla i ve speciálkách na těhotenské a mateřské oblečení, ale šaty tam mají z děsných látek s tak bizarními vzory, že bych si to neoblíkla ani ve snu. Navíc většina kojících šatů je zároveň v těhotenském střihu a já další velké břicho neplánuju

Nakonec mě teda zachránil jeden secondhand, kde jsem na první dobrou našla asi šestery šaty a dvoje mi díkybohu padly.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2017 11:42
Reakce na Mohučanka:

@žluťásek

Šaty jsem zrovna řešila taky, jsem hodně šatová, ale teď mám těžký nároky - musí to být pružný, aby se v tom dal dělat tělocvik s dítětem, věčně lezu po zemi, zvedám části kočáru, žongluju s miminkem, takže košilový šaty ne, nesmí to jít jednoduše stáhnout, takže všechno bez ramínek je mimo hru a v ostatním se nedá kojit. Takže jsem skončila se třemi kusy, což jsou šaty na tělo z bavlny / jersey s cca dvoucentimetrovými ramínky, když potřebuju kojit, sundám ramínko.  Když je chladněji, přidám kardigan a legíny, punčocháče se neosvědčily, mají životnost do prvního vyndavání kočáru z auta nebo první interakce se suchým zipem. Prostě vrchol elegance, no... U oblečení na kojení mi nevyhovují ty průzory na prsa, ani systém s odepínacím ramínkem. Když odepnu podprsenku, je tam najednou tolik nahrnutýho materiálu, že už je špatně přístupný prso pro kojení. A to jsem si myslela, jak v dnešní době je výběr všeho a bude to celkem sranda se vybavit. No není, narazila jsem už při výběru podprsenky, v malých číslech se hodně modelů vůbec nedělá.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 24. května 2017 18:13
Reakce na dynda:

Jen tak v rychlosti (zrovna kojím ) - taky mi stačí male číslo podprsenky a docela mi vyhovují kojící tílka z lindexu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2017 19:22
Reakce na Mohučanka:

Díky, omrknu to.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 24. května 2017 21:20

Já dnes našla první zub, bude na šaty

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 25. května 2017 15:34
Reakce na tina:

Gratulujem!!!

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:08

Copak vy a strie? Mamka pry nemela ani v jednom tehotenstvi, ja nejsem schopna si kazdy vecer vycistit oblicej mam trochu problem se sebe udrzbou nad ramec pravidelne sprchy a cisteni zubu :D ale hlavne ze mam hromadu ruznych pecujicich serepeticek :D

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:29
Reakce na rasaNori:

Mne sa strie robili od dospievania skoro vsade, kde je nejaka vypuklina. Cakala som, ze v tehotenstve mi popraska cele brucho. Nemala som ani jednu, az necakane sa mi jedna spravila cca mesiac ! po porode.Tu som poctivo natierala akymkolvek olejom, co mi prisiel pod ruky a teraz sa zda, ze tam uz nie je.

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 09. června 2017 19:43
Reakce na rasaNori:

Jediné strie, které mám, jsou z doby puberty - pár drobných na bocích a hlavně teda na prsou, která vyrostla nějak nekontrolovatelně rychle. Teď už samozřejmě moc vidět nejsou. V těhotenství se mi žádné neudělaly. Mazala jsem se sice poctivě každý den, ale úplně běžným krémem, takže nevím, jestli mazání na to mělo nějaký vliv.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. června 2017 21:29

Začíná to tu být empiricky zajímavé. Mám strie z puberty na bocích. Čekala jsem, že břicho v těhotenství popraská, ale nic, ani jedna. Mazala jsem každý večer tělovým mlékem skoro celé tělo, měla jsem hrozně suchou kůži.

49114 příspěvků moje polička 09. června 2017 22:07

já v pubertě nic, v prvním těhotenství jsem nabrala jen břicho a popraskala  jizva po slepáku - hodně a zůstalo mi to doteď. ve druhém jsem hodně přibrala, popraskalo všecko, ale jizvičky byly malé a tak do dvou let zmizely. nemazala jsem nikdy nic:-)

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 09. června 2017 22:37

V tehotenstvi jsem se mazala jako maselnicka specialnimi anti-strie pripravky a nemam ani jedinou. 

A zadne strie nema ani moje maminka (2x tehotenstvi = 2x mega bricho) a nema je ani babicka a ani jedna se nemazala vubec nicim.

Tak nevim, jestli v tom neni spis genetika. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 09. června 2017 22:46
Reakce na Pavlena:

Taky bych to viděla na genetiku. Já nemamz dob těhotenství ani jednu, mamka 3x pupek a taky ani jednu. Segry jsou postavou po tátovi tak obě břicha popraskana mají. A to měly děti relativně brzy (20+)já až o hodně později .