Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:02

DruI no teda! Gratuluju!

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:20

DruI Gratuluju taky! Pak nám taky napiš, co na něj říká ségra;-).

Jos Hele kámoška má takovéhle dva. A taky teď občas přináší hesla ,,v pohodě rodiče, v pohodě děti,, a ,,to je máš rozmazlené,,. No na výbornou jako:-D. Jako s jedním to nezkoušel a, ale teď jak má dva tak tim nějak získala sebevědomí. Nedávno se tak nepekne vyjadřovala o jednom cizím chlapečkovi, který buď má nějakou lehčí diagnózu nebo prostě je to živej kluk v nelehkym věku s menším sourozencem k tomu no. Nic, za co by mohl on nebo jeho máma, to jako doteď nemůžu nějak stravit.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:26

DruI taky jsem si rikala, jaky syn, vzdyt ona ma tu nespavou holcicku  tak gratuluji a at mu to vydrzi a je porad takovy hodny 

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:32

Karja

Včera jsem se setkala s kamarádkama, všechny máme děti, a potkali jsme jiné dvě matky s dvěma dětmi kolem tří let. A jeden ten kluk se kvůli něčemu hodně rozbrečel, důvod nevím, vubec jsem tomu nijak nevěnovala pozornost. A jedna z mých kamarádek k tomu měla nějaký proslov o tom, že na tohle ona teda není, že u nich žádné takové záchvaty nebudou a tak. Jako chtěla jsem jí něco říct, že když má devítiměsíční dítě tak ví prd. Jsem v tomhle trochu potrefená husa, Rosťa byl jako mimino úplně vzorové tzv. hodné dítě, zato teď jím cloumají emoce, křičí a pláče, fyzicky inzultuje jiné děti... 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:40

dzizisketa Hele no přesně. Tohle byl takovej věk divočák, a nějak neposlouchal, ale tak ta máma taky chtěla trochu moc, no nicméně, on treba pak nechtěl odejít domů a tu mámu pokousal. Jakoby já na tom nevidím nic nenormálního, jako není to super, ale tak děje se to. Hlavně s tím neuděláš nic, je to hrozně složité, když ti tohle začne dítě dělat, to její ,,to prostě neexistuje aby mě kousnul, co to jako je,, by zřejmě moc nefungovalo;-). No a toho chlapecka nevzali do školky a ona mi pak řekla, že je to snad i dobře, že takovéhle děti ve školce nebudou. No prostě děs. Já mám po svých zkušenostech a po segrinym divocakovi pochopení pro téměř veškeré chování dětí i rodičů:-D

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:43

dzizisketa Jo, podle mě má Rosťa teď ,,ten blbej věk,,, já si myslím,že ten přechod mezi druhým a třetím rokem, prostě pár měsíců, je takovejch emočně těžších. A možná kluci to mají trochu později. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:46

Karja to je hrozné, u mladší jsou tři integrované děti a celkem bych řekla, že z toho profituje celá třída. Jinak do statistik uvadim, že tyto malé děti kolem ( ať moje nebo cizí) to kousání většinou zkoušejí, takže bych brala spíš jako normu kousající dítě než to, které to nikdy neudělalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 23:47

Karja moje děti jsou fakt zlatý, ale rozhodně si nemyslím, že je to moje zásluha z více než 5%. Ne, že bych SI na hřišti někdy neřekla, že bych tu situaci asi řešila jinak, ale z povzdálí je každý chytrý.

Jinak takovéhle řeči, že je dobře, že si ředitelky ty děti (a rodiny) vybírají, že tam pak nejsou divný lidi (čti rusové, nízkopříjmový,...) vede švagr a občas i švagrová. A to teda fakt vždycky nemůžu.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:50

continuity Že jo viď. Já si taky myslím, že ty zlobivý jsou normální:-D. Prostě aspoň nějaký nežádoucí chování musej provádět. Já si teda ani nemyslím, že by ten chlapeček nutné musel mít nejakou diagnózu, dost mi připomínal toho od mojí ségry, ale ať či tak, to je úplně jedno, ohledně školky si myslím to stejne co ty. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 23:52

Evaeva Jeee, to je něco teda! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 23:53

Karja ty malé děti jsou holt trošku jako "zvířátka", no. Taky mi to nepřijde jako extra zavádové chování.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 23:55

Karja přitom to jsou normální vysokoškoláci, žádní extremisti, jeho otec je podnikatel, matka učitelka, vůbec bych to do něj neřekla. A ano má to z domova.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. června 2021 00:23

Karja 

Kdo nazažil kousací období, tomu se to kecá no. Na našich dětech byla vždycky vidět ta rostoucí frustrace před kousancem. Nevím, jestli jsem to tu už nepsala, ale tuhle jsem seděla kousíček od dětí a úplně jsem viděla, jak chce holčička kousnout, jedno do čeho. Nejblíž byla kočka. Představila jsem si, jak se jí zahryzne do ucha a šelma udělá z dítěte trhací kalendář. Byl to takový ten okamžik, jak to člověku projede hlavou. Hodně jsem křičela a NAŠTĚSTÍ mě dcera snad jedinkrát v životě v takové chvíli poslechla. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:34

Ja teda plac a rucanie sa v urcitom veku povazujem za normalne. Syn to velmi nerobil, obcas to robi teraz ak je hladny/unaveny/neodhadla som dobu kolko byt von. S tym sa neda asi nic robit, maximalne skusit lepsiu dobu na jedlo a odpocinok. Ale dost rozlisujem plac, ktorym si dieta nieco vynucuje, najcastejsie sladkosti alebo nejaku vec (hracku a pod), tomu sa podla mna da predist (mozno som len naivná) ak clovek chvilku vytrva a neustupi. A teda co sa tyka fyzickuxh utokov na ine deti, viem, ze sa to stava, nie je mo to velmi jedno, lebo vacsinou syn bol to teliatko, ktore ine deti otlkali, ale pokial rodic zakroci, dieta upozorni, tak tiez nemam problem. Ale minule na ihrisku bol chlapcek, ktoreho mamicka ozaj nezvladala, mlatil vsetky deti na celom ihrisku, hadzal im do tvare piesok, prisiel ku kamaratkinmi 6 mesacnemu babatku, ze ai ho chce pohladkat a vzapati ho zacal po deke tahat za rucicku a nasledne mu zacal zatlacat hlavku proti krku smerom na chrbat a jeho matka to vobec neriesila. Ako mame s kamoskami zasadu do cudzich sa nestarat, museli sme obe zakrocit, lebo fakt hrozil uraz. Mamicka urazena z ihriska odisla a nam sa vsetkym strasne ulavilo. 

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:42

DruI je, moc gratuluju, tajnustkarko!!!

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:49
Reakce na MP Meri:

Karja Jo, to bude asi ten hlavní důvod, no. Proste od rána do noci sama v nenavideny Praze s děckem, víkendy když už vyjedeme, tak třeba v 80 % jsme taky sami ... hřiště nesnáším, z detskej aktivit mám osypky a covid tomu všemu nasadil korunu. Nene, kdepak, já budu radši pekne přiměřeně hákovat

​tohle asi fakt nikdy nepochopím, my jsme teď už dva mesice prakticky samy v Praze a je to boží. BO-ŽÍ!!!! Úplně nejvíc! Na hřiště s kamaradkama, na hradě jsem byla už asi tak 20x, toyen jsme zmakly minulej tejden, viděla jsem uz všechny svy oblíbeny lidi, tolik možnosti, kam jít a co dělat! I když je program i jen dojit pro chleba a kus koláče a dat si u toho kafe, je to úplně senzační!!!!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:56

Potrefenáhusa No jo, když ty máš v Praze kořeny. Já docela i MP Meri chápu. 

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 06:58

a jo, mne to taky baví a jsem spokojena, beru to tak, ze je to proste můj nejoblíbenější člověk na světě a jsem s nim moc rada a tak holt ten čas travime přizpůsobeně jemu, i když mám taky ty standardní matersky frustrace z absence jakyhokoliv volnyho času, teď navrch volne prechazime do batoleciho ujecenyho a nespokojenýho období-ale nevymenila bych to za nic na světě, práce ani jiný věci těch par kratkych let fakt nikam neutecou  

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2021 07:05

Potrefenáhusa Ja to mam tak napul. V praze jsem byla dva tydny u nasich a bylo to, jak pises. 2xzoo, nakupy, vylety v nasi ctvrti a sluzby jako kosmetika nebo dentalka pro me. Ale i doma jsem rada, zas tu je klid a mensi vedro . A uplne chapu Meri, ono jednou za cas je vyse popisovane fajn, ale nejde to asi aplikovat denne. A clovek se potrebuje i na materske nejak realizovat, nekdo vic pece, zahradnici, nekdo vyletuje po Praze a nekdo potrebuje svoji puvodni praci. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:28

DrowRanger ak su to tie zelene tak syn ich pouziva od roka az do teraz. su vyborne. maju v sebe molitan alebo nieco take takze aj keby sa trosku vypustil vzduch tak stale nadnasaju nad vodou.