Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Luna
10877 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:36

letfenixa Mne uz ted nevadi nic, ted je nejlepsi byt doma a kazdy zalezly u sebe. Nekdy se vydrzi nemlatit i hodinu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:38

letfenixa doma je to horší, venku je to fajn. V lepší dny si kluci na hřišti i pěkně hrají a já si můžu třeba trochu číst, spíš teda parfu než knihutak dobré to ještě fakt není.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:44

Nemate niekto nahodou skusenost s rukavnikmi cherek aj aqua sphere? Chcem synovi kupit rukavniky pre zaciatocnika,  len sa neviem rozhodnut, ktore su lepsie...

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:46

Evaeva mě bavily i ty kostky a leporela. Nejlepší to začalo být ve dvou letech, když jsme vytáhli první deskovky

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:46

Evaeva jooo prazdniny bych taky brala:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:49

žluťásek já to vydržím chvíli, ale třeba venku mě to baví od narození. Deskovky jsou u nás zatím spíš hudba budoucnosti, staršího to moc nebere. Občas hrajeme kloboučku hop nebo to "prší" od djeco, ale fakt málo. Od dvou let mě to se synem už bavilo moc, akorát jsem na něj měla míň času, protože se akorát narodil mladší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:50

711990 to mi bude chybět asi nejvíc, nějaká doba, kdy seš doma a nic nemusíš. Ale já bych byla fakt špatná učitelka!

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:52

Evaeva citavam knihy, veď na niečo tie knižné búdky na ihriskách sú! Niekedy aj tri strany zvládnem! A syn mi iniciatívne nosí ďalšie, minule mi tak Španielsko-slovensky slovník doniesol, a pri odchode z ihriska sa má starostlivo pýta, či to už mám prečítané!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:54

letfenixa a neříká ti, že nečteš, když nepředčítáš nahlas? To dělá syn

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:03

Evaeva nie, to nie

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:05

Pinot Noir To je dost přesný

Mě to doma nebavilo strašně, bez práce jsem vydržela jen první 3 měsíce, pak jsem se aspoň na pár hodin vrátila. Zrovna nedávno jsem si uvědomila, jak je to teď po úplném návratu strašně strašně skvělý. Prostě už jsem zase samostatnej člověk, jasně, práce, otrava, ale člověk tam prostě jede v klidu tramvají, pak si normálně uvaří kafe, vypije si ho, zapojí mozek a tvoří nějaký hodnoty. Naobědvá se jako normální člověk a cestou z práce skočí v klidu do DMka a nakoupit. To vše bez neustálého kňourání, že to a tamto, utírání rozpatlanejch křupek, vymejšlení oběda a bez výčitek, jestli bychom proboha neměli chodit alespoň na nějaký plavání, nebo vždyť já doprdele to dítě vůbec nerozvíjim

Tak hrozně se mi návratem do práce ulevilo, lituju, že jsem nešla ještě dřív, stojí mi to za každou nekřesťanskou korunu, co za jesle platím ... Za klíčový teda považuju, že mám úvazek 0,7 + nějaký aktivity bokem bez časového rozvrhu, tudíž mám volný pátky a ještě můžu mít dva dny HO. Tím pádem je to sice mazec, ale to opravdový uhonění se nekoná ... a za ten třídenní víkend si syna užiju dosyta a mám na něj i víc trpělivosti. Prostě samý výhody a sociální jistoty. jen do tý dvojky mě asi nikdo už nedokope

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:06

žluťásek prosím ťa, ty si písala, že nosis sandále Keen, sú fakt outdoorové? Nejaké potrebujem, mala som Karrimor, ale neboli nič moc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 21:09

MP Meri já měla práci celkem pestrou, ale stejně mi vadilo trávit devět hodin denně jen tam, toho času sama pro sebe jsem nakonec neměla o moc víc, vyjma víkendů samozřejmě. Myslím, že do budoucna bude ideální poloviční úvazek. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:18

Pinot Noir Luna Jdu do pekla s vama! Jako mě to docela baví doma, jakože ty domácí činnosti, premejslet co k obědu, prani pátý pračky. Hraní s dětma mě moc nebaví, ale přičítám to tomu, že jak na mě pořád visej a nenechaj mi prostor, tak na to už nemám energii. Práce mě teda nebavila, že by mi chyběla, ale nejvíc mě štve či chybí asi to jak píše MP Meri , že člověk není vůbec samostatnej, chybí mi si s někým v klidu popovidat (klidně o práci), v klidu si vypit kafe a prostě něco v klidu dělat plné jednu tu činnost a zase mit nějakou úroveň:-D . Vcera přišel sambo vecer domu a já byla úplně vyflusla, na klině dve dětí na uspání a říkám mu ,,podívej se jak vypadám, úplně špinavá, dvakrát pochcana,, (letní pobihani venku bez pliny). A on mi na to řekl ,,no máš bejt ráda, že nejseš posrana,,. No a to přesně vystihuje moje dny:-D.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:25

Karja Pinot Noir Luna peclive sem si prosla vase prispevky a usoudila jsem, ze "problem" bude v poctu deti! :D jen ta MP Meri mi do ty teorie nejak nepasuje:)

Offline Myrtila
5409 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:52

Já měla práci parádní, bavila mě, a i když mě ani nenapadlo kvůli nějaké kariéře dítě odsouvat, tak jsem dost přemýšlela, jestli to doma budu dávat - řešit akorát plíny, mlíko a podávat chrastítka. No a teď jsem strašně spokojená, i když dítě je uřvaný a běžný život omezený covidem. I když, kdyby syn třeba lépe spal, dovedu si představit, že bych něco na nějaký mini úvazek dělala, třeba hodinu, dvě denně. Když chtěl nedávno manžel s něčím poradit v excelu, žila jsem z toho ještě týden, že jsem asi půl hodiny vyvíjela takovou tu "opravdovou" mentální činnost Ale do budoucna, podobně jako Evaeva, vidím jako ideální nějaký dost zkrácený úvazek. Akorát to se asi budu muset profesně posunout o kousek jinam, něco se doučit během rodičovské (na to se těším) a pak někde začínat od nuly (na to už méně). No, už nad tím vším taky přemýšlím.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:54

711990 No já si myslím, že ta teorie souhlasí, s tím, kolik máš volného času spíš než počtu dětí a MP Meri několikrát psala, že je na to spíš sama a pak prostě nemáš moc náladu si stavět hodinu z lega a pětkrát něco vysvetlovat a tak. Já to vidím na sobě, když je má chvíli sambo, jsem úplně v zenu. pak jedu dva dny v kuse a na konci druhého dne už místo stoického vysvětlovani dceru seperu za věc, co bych jinak v případě aspoň chvilkové siesty za ten den úplně v klidu ustala. Takže i chápu, že radši pracuje, tam přesně se zotaví a nabere energii;-)

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 16. června 2021 22:00

letfenixa podle mě jsou super, pohodlné, nezničitelné. ale my teda nepodnikáme žádné náročné treky, nosím je na běžné výlety, do lesa, i občas na hřiště nebo na nějaký delší chození v civilizaci typu zoo apod. Mám ty dětské seacamp cnx, chtěla jsem krytou nejen špičku, ale i patu. Nevýhoda teda je, že z nich fakt smrdí nohy maji takovou jakoby pěnovou/gumovou stélku, ten materiál je na bosou nohu příjemnej, ale jak se zpoti... Umývám je často, svoje i synovy. Prej můžou i do pračky, to jsem ještě nezkoušela. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 16. června 2021 22:02

žluťásek hm, hm, som zvyknutá na kožené sandále, tak musím to ešte premyslieť. Vďaka za recenziu. Plus ja už nemám detskú veľkosť, ale zas ako máloktorá značka majú 40,5.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 22:03

711990 Karja já vám tu teorii zbořím, já jsem se dvěma spokojenější než s jedním, fakt. Je teda pravda, že jsem neměla období, kdy byl syn už batole a já nebyla aspoň těhotná.