Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:30

Potrefenáhusa Já ti to přeju, ale ty tu mas nějaký historicky kořeny. Já ani ve finále nevím co tady dělat. Kamarádky tu mám 4 (z toho 2 se v covidu sbalily a odstehovaly zpět na sever). "Na kulturu" jsem nikdy nechodila, ani nevím, kde bych začala. Že bych se seznámila v sousedstvi nebo realizovala hristovym small tlakem, to fakt nehrozí. Sambo v práci osm dni v tejdnu od rána do večera ... a taky musím zmínit peníze, na nějaký velký kavarensky povalecstvi jsem proste a jednoduše neměla.

Ja jsem sama rada, ale v jedny chvíli jsem byla fakt dost osamělá. V centru Prahy možná paradox, ale je to tak. Jako nevymlouvam se, našla jsem si svoje, začala sem se víc hrabat v kytkach a o víkendu holt jezdit na sever. Tam jsem sice taky hodně sama, ale aspoň v hezkým prostředí  

Kdepak proste, já jsem typ bydlet někde v karavanu a po práci plést lapače, zalejvat za hradu a v pátek chodit do hospody. Kdepak Praha

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:48

Děkuju za gratulace :o)

A rovnou hlásím, že žádné další hlášení o narození nebude, dva kousky jsou můj strop.

A jinak, dcera zatím bráchu bere dobře (hlavně si myslí, že je výhradně její, asi jsem jí neměla zdůrazňovat, že ho dostane k narozeninám ;o), jen si trochu stěžovala, když se dozvěděla, že to bude kluk, že by radši sestřičku. A hned navrhla řešení! Že když už musíme mít toho kluka, že bychom rovnou mohli pořídit dvojčata kluka a holčičku (ale naštěstí byl uvnitř fakt jenom jeden :o)

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:56

DruI tajné parfumiminko, jeee  ať jste zdravi a vše jde dobře! U nás byl mladší taky k narozeninám staršího

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 07:58

MP Meri takovej život se mi líbí taky, ale ta Praha mi v tom nijak neprekazi :-) 

ale je to asi o těch kořenech a kontaktech, já navrch kořením dost hluboko 

plus teda si neumim představit návrat do procesu, nerada bych třeba při polovičním úvazku trávila dvě hodiny k tomu ve vlaku...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:10

Potrefenáhusa ty jo, dvě hodiny ve vlaku to je fakt na nic, to bys normální úvazek ani nezvládala. Můj strop je 30 minut metrem jedna cesta:) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:11

eless áno, tie som myslela. Lebo som našla aj dáke aqua sphere čo vraj navrhoval Michael Phelps a neviem sa rozhodnúť, ktoré sú lepšie...Tie cherek majú kopec kladných recenzií, na tieto sú tiež kladné ale menej, len tie aqua sphere sú také užšie, tak mám pocit, že budú menej prekážať popod pazuchy?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:12

DruI gratulujem! :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:13

MP Meri já tě celkem chápu, vyrůstala si jinde/jinak, tak nevíš, co si počít. Já bych byla zase byla ztracená na venkově. Navíc si myslím, že Žižkov není na vychovávání dítěte ideální.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:15

DrowRanger ty cherek měl syn na plavání, byly dobré v tom, že jak jsou úzké, tak moc nepřekážely. Ale jinak mi přijde lepší pásek, pokud už to zvládne.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:17

MP Meri Ja te uplne chapu, ac domorodec, mesto jsem opustila. Vlastne tam krome rodicu mam akorat kamarady ze skoly, no a vetsina se rozprchla. Moje nej kamoska jezdi na sever za nami i s detmi a ja zase zacinam jezdit za ni. Tady v polopustine je paradoxne mnohem vic co delat, kamarady jsme tu nasli hned, zapojili se do spolku, apartmany vedle koupili sami prazaci a jsou druzni. Hned dvoje kamaradi jsou v Hejlikove pruvodci gastronomii...no ale az dite vstoupi do procesu, bude to horsi, skolka a dal. Tam je obri vyhoda Prahy no

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:23

Evaeva netuším, či by zvládol opasok, plávať ho ešte nechcem učiť, potrebujem len niečo, čo ho udrží nad vodou ak by sa nám vyšmykol. Vestu by mi neakceptoval určite, už ho vidím ako by huboval . A teda tie cherek sú úzke? Mne z fotiek prišli dosť robustné .

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:26

MP Meri Oni teda nejvic osameli jsou podle me prave obyvatele vetsich mest. 

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:37
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa ty jo, dvě hodiny ve vlaku to je fakt na nic, to bys normální úvazek ani nezvládala. Můj strop je 30 minut metrem jedna cesta:) 

ono je to hodina ode dveří ke dveřím, bydlíme u nádraží a práce se po dobu moji matersky přesune taky ke kyzenemu nádraží, mohla bych teda asi dite vlacet sebou, máme "firemní" školku, ale i tak mi to v tom součtu přijde proste hodně. 
na lonte skolka je, tak třeba budu ještě rada za tu tichou hodinu ve vlaku?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:39

Evaeva Jos Já šla do Prahy už jako stará vražda (27) a už se mi holt nepodařilo zapustit kořeny. Ale zlepšilo se to, pamatuju si první rok, kdykoli jsme po víkendu nebo nějaké akci přijížděli do Prahy, tak se mi úplně svíral žaludek a bylo mi na zvracení. Částečně už jsem si samozřejmě zvykla, ale není to ono. Když přijedeme na sever, tak nevím kam dřív skočit. A není to víkendem, ani plánem, to proste plyne nějak samo. Už snad půl roku tam třeba chci jít do ZOO a není čas  V Praze bych do ZOO šla jen s pistolí v zádech

Potrefenáhusa To je jasný, já mám dojíždění do 10 minut, skolka u baráku, ideální konstelace v tomhle. 

Jako pro teď jsem se holt rozhodla pro to pendlování, snažit se vytriskat z obojího to nejlepší. S třídennim víkendem to jde, ale je to náročný a o budoucnosti radši moc nepremejslim.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:45
Reakce na Evaeva:

to jsem měla ten nejkratší dojížděcí čas v Praze. Maximum byla ta hodina, ale to jsem chodila kus pěšky. 

Už vím, proč mi ten HO tak vyhovuje. Teď to nám autem 25 minut, když to není ve špičce, a metrem 45 s dvěma přestupama.

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:48

MP Meri proč, pražská zoo je super? Jen to chce všední den dopoledne nebo když není moc hezky

my se chystáme do Děčína už dlouho, prý je krásná, jenže tam nesmi pejsci, tak většinou skoncime v Chomutově (tam to teda strašně upadá rok od roku snad víc a víc) nebo v Ústí (tu nemám rada, jak je v prudkým kopci, naposledy jsem tam valila buben asi tyden před porodem (takže cca loni touhle dobou) a myslela jsem, ze zdechnu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:50

MP Meri to není plánem, prostě tam, kde si vyrůstala, víš, jak běží ten rodinný život. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2021 08:52

continuity já to mám na předporodní místo čistou cestu metrem asi 20 minut bez přestupu, to vidím jako ten strop, když připočtu cestu na metro a z něj.:)

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:53

MP Meri uf je mi te líto, to je hrozné,co píšeš.

Velmi ti teda rozumím, já jsem v Praze kvůli práci a teda školy jsou asi lepsi. Teď je tady hlavne uvázany muž, teď po tom covidu by to za mě už šlo i z Krkonos. 

Mi hlavně přijde, že bydlíte na úplně blbem místě pro lidi, jako jsi ty. Taky nejsem kavárenský povaleč, ale jsme alespoň na periferii, do přírody kousíček, to tomu trochu pomáhá, navíc je to tu komunitné taková vesnice. Přijdeš do hospody a vzdy tam potkáš někoho známého, když potřebuji nechat děti večer samé doma, tak na ně dohledne nějaká sousedka... Prostě to nějak jde.  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. června 2021 08:54
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri Jen to chce všední den dopoledne nebo když není moc hezky

​Praha v kostce  

Já nechci do ZOO když je hnusne a ještě si brát den volna, já tam chci jít o víkendu i se sambem, když je krásně a netlačit se tam davu jak v O2 aréně. A takhle je to tady se vším, já to proste neumím

Děčínská je fakt pěkná podle mě, taková "lesní", část hodně ve stínu ... je tam příjemně.