Myrtila já jsem taky dlouho nejedla, večeře šla ven, celou noc nic až potom oběd, ze které jsem snědla dvě sousta a usnula. Když mě vzbudili na "kojení" malého, znovu se mi otočil žaludek naruby. Až další večeře byla normální.
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger já na oba porody vzpomínám docela ráda, i když první byl protrahovaný a dítě museli vymáčknout:)
dynda no instrumentální porod musí být fakt chuťovka, chudinko.
Ale zas jako bude mít kluk uvedeno místo narození, kde vůbec není porodnice:-D.
No kamoska to taky nestihla, porod v aute, tusim nekde na krajnici. Musim se zeptat, co ma mlada jako misto narozeni...![]()
DrowRanger Já si dnes otevřela parfu k pomalému vstávání a dopolední snídani a tohle na mě skocilo!
Já Teda za ty vicecetne porody můžu říct, že každý je jiný (jako každé dítě je jiné). ![]()
A jsem moc ráda, jak tu píšete, že už se dovoluje pít při porodu, protože to si pamatuju, jak jsem to měla zakázané.
A šití a zvracení, já jdu do rostlinozvířecího vlákna, tam je klid![]()
DrowRanger neboj sa, kdo rodil bez problémů - ako ja, tak se nic nepíše. Druhá bola fakt vonku za hodinku, ani epidural sa nestihol, akurát klystýr a šup na sal.
continuity Jo, druhý porod byl taky rychlovka a docela pohodový. Vlastně ani nevím, jestli jsem po něm potřebovala šití.
Pavlena Známá zase rodila v autě odstaveném na autobusové zastávce. To se tak stane ![]()
K tomu pití, já pila u prvního porodu hodně, bylo přes 30 stupňů a na předporodním kurzu nám doporučovala hodně pít džusy, jako rychlý zdroj energie a pak už ke konci byl problém, že byl močový měchýř plný a zavazel v těch porodních cestách, tak mi vyhrožovali vycévkováním. Nakonec se to zvládlo bez toho.
Sairon mě cévkovali po prvním. Pořád chtěli, abych čůrala, mě to nešlo,... Vůbec to nebolelo, zpětně nechápu, proč to neudělali rovnou:)
DrowRanger já se taky úplně osypala, když jsem to četla. Ale neboj, je to tak, jak píše continuity.
Tak abych to vyvážila, tak já jsem jela do porodnice ve 3 (v noci), dcera se narodila v 7, rajský plyn fungoval, měla jsem dva mini stehy, šití nebolelo (s tím plynem) a všichni byli milí.
Mohučanka u nás byli taky všichni milý, v obou případech. Já oba porody hodnotím pozitivně, za císaře bych je nevyměnila ani za nic.
711990 já právě vůbec. Něco na bolest jsem teda dostala, a pak i ten plyn, ten je teda podle mě na nic
Já teď asi skoro každou tady naštvu, ale já čekala, že to bude horší. Vlastně na to vzpomínám docela ráda, přestože prvního ze mě vlastně vytlačili oni.
Vzpomínky ohledně bolesti mám teda zcela opačný, ale příště budu požadovat drogy hned a ve velkým množství. Rajčák znám a chtěla jsem ho, no a výsledek byl ten, že jsem jim vydýchala celou lahev a bylo to úplně příšerný, myslím, že mnohem horší než bez něj. Měla jsem x hodin extra silný kontrakce po 3 minutách a entonox mi způsobil jen vjem prodloužení času, takže každá kontrakce v mým mozku trvala mnohem dýl, po tom každá touží.![]()
A nakonec jsem si vyprosila i ten epidurál, kterej jsem si mohla klidně odpustit, protože byl úplně na nic. Na mě prostě drogy nefungujou správně. Když mi oznámili, že musím na akutní CS, tak se mi vlastně ulevilo.![]()
Evaeva me pred porodem placenty, taky to vubec nebolelo, ani potom. Asi taky zalezi, jak se to udela, protoze kdyz me cevkovali pri kyretazi po potratu, bolelo to jeste do druhyho dne.
Len u mě to vytlačení byla poslední možnost před císařem, po těch hodinách mi začaly ustávat kontrakce a já vůbec nevěděla, kdy tlačit. Já teda císaře fakt nechtěla. Pak jsem si ještě střihla krvácení, revizi a transfúzi, ale jak jsem byla mimo, tak to mám celé v mlze. Druhý porod se s tím fakt nedal srovnávat, to bylo šup šup, asistentka si skoro ani nestihla nasadit rukavice:)
Muj prvni porod byl dlouhy, dlouhe hodiny bolestive kontrakce a pomale otevirani se. Po klystyru a epiduralu (ktery jsem prohlasila za vynalez stoleti
) se to zazracne urychlilo a na bolest ve druhe dobe si vubec nevzpominam, na siti mi to opichali, tak to bylo taky fajn. Druhy porod jsem z 95% stravila doma, kontrakce porad nebyly tak hrozne, pak ze uz pojedeme, ale jeste hodime cestou starsi do skolky... nakonec jsem malem porodila v aute, najednou z kontrakci co 5 minut zacalo nuceni na tlaceni. Nastesti jsme byli do 10 minut od porodnice, i tak jsme to stihli taktak. Az na tu cestu autem vzpominam na druhy porod velmi pozitivne, byl skvely. Akorat jsem po obou porodech mela komplikované hojeni siti, telo nejak neprijalo sici material...
DrowRanger neboj, ja som mala pôrod bezproblémový, dieťa som porodila asi päť minút na to, čo som pocítila nutkanie na tlačenie, takmer to nebolelo, na šitie som mala asi štyri stehy a to ma tiež nebolelo.
Mňa teda v pôrodnici stvalo, že pri kontrakciach som musela štyrikrat odpovedať na tie ich dotazníky a keď už štvrtá pani sa ma pýtala na zamestnávateľa manžela a podobne, už som ju mala chuť niekam škaredo poslať
A ešte neustále monitorovanie bábätka cez kontrakcie, kedy som musela pri tom ležať. To bolo veľmi nepríjemné. Pri druhom si budem presadzovať aspoň fit loptu. A tiež nepôjdem do pôrodnice tak skoro ![]()
do statistiky- po prvnim porodu jsem mela pomalejsi zavinovani delohy bezprostredne po nem a z toho vetsi ztrátu krve, tak krome jineho i vycevkovali ( protoze jsem si nebyla schopna pro to krvaceni a nasledne omdlevani dojit na zachod), a vubec mi to nevadilo, mozna ale jeste doznival ucinek lokalniho umrtveni co mi dali na siti...
Ze ja blbec to ctu. Oba porody se mi hodne zive pripomnely. Po prvnim jsem uz zadny dalsi nechtela a trvalo 9 let, nez jsem si to zopakovala. U prvniho jsem "rodila" asi 36hod u druhyho jen 30hod. Vsechy, co prisly po mne davno porodily. A siti u prvniho- hruza. Vse nazivo, bez drog a umrtveni. A hodne dlouho jsem si nemohla sednout. Kdyz jsem videla u snachy dnes ty moznosti, hlavne teda co se medikace tyce, rozhodne bych se nechala naprat proradnou chemii.
711990 věřím, že to může bolet. Tohle je třeba jedna z věcí, kterou mi nikdo dopředu neřekl, že by to mohlo nastat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY