Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:05

Zuzuli tu mám v merku taky, podle mw je skvělá, ale jsou na ni ještě malý 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:07

Zuzuli karkulka je moc fajn, rád si ji ještě vytáhne i syn teď.

Pro tenhle věk je u nás moc oblíbená třeba:

Příšerky ze skříně - paměťová hra, ale zábavnější než pexeso, je kooperativní. Na kartách jsou priserky, každá se bojí nějaké hračky. Hračky jsou na žetonech vyskladanych do kruhu, hráči se střídají, otáčejí žetony a hledají správnou hračku. Když ji najdou, priserku strčí do skříně. Je potřeba si zapamatovat postupně ty hračky, protože karet priserek přibývá.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:07

My budeme dávat synovi parkoviště se 3 patry, výtahem, myčkou a benzínkou, pak k tomu sadu dopravních značek a od babiček k tomu dostane nějaká další autíčka. Pak už jenom drobnosti jako knížky, nebo nějaké tvoření.
Nějaké dárky nám nakonec vyfoukne nástup do školky, dostane k němu batůžek a novou mikinu se zimním motivem. 

A před Vánoci má ještě narozeniny, to dostane Hubelino a u babiček dětskou kuchyňskou váhu a dřevěné ovoce a zeleninu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:08

Zuzuli Cervena ciapocka aj Tri prasiatka su super ale porozmyslaj ci ju tento typ hry bude bavit. Starsieho bavia moc ale ani jedneho jeho kamarata, ktory si ju pozical, nezaujali. Ani mladsi pri tom nevydrzi (skoda, mna to fest bavi :))

Online Kokoska
34883 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:15

Potrefenáhusa však ona si zvykne, chodí tam chvilku a ještě ty nemoce do toho. Ale myslím, že i to prostředí a společnost jiných dětí je pro ni hodně přínosné, i když se sama ještě třeba nezapojí. A jak píšeš, něco aspoň odpozoruje, ono se to v té hlavičče uloží.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:16

Zuzuli promiň, musím to sazet postupně, jak přidávám z mobilu fotky, vždycky se mi tu kus někde smaže a můžu se vzteknout

Velmi efektní a roztomilá je od Haba Křeččí banda. Mechanismem je to jednoduchá ťapačka, hazis kostkou, někam chodíš, něco sbíráš. Ale je super kjuut, hrací plán je plastickej, jsou tam mechanický prvky na otáčení a hlavně tam jezdí výtah!! Dárek od babičky ideál!

Hledej jako Hamsterbande nebo Hamsterclan

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:17
Reakce na Karja:

Nemáte někdo tip na rukavice do sněhu pro pětileté dítě...měly jsme pidilidi se zipem, holky je měly rády, nevím, zda to nebylo kvůli tomu názvu ale, pak i takové natahovací vyšší. Co doporučujete vy? Zip nebo natahovací? 

Velkámalá má kroužek bruslení, už je potřebuje. Byl s ní tatínek a bylo to prý skvělé...jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až jí tam nechám samotnou:-D

​na bruslení spíš nějaký nepromokavý (ale nemusí být nic extra) ale tenčí. V lyžařských jim bude nejspíš hic. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:24

Zuzuli pak ještě od Haba krásná je Dračí dech, ale tam si nejsem úplně stopro jistá malými neposednymi dětmi. Jsou tam drobný dilky a vyzaduje to uz určitou zručnost. Zas na trénink jemný motoriky ideál a ty diamanty jsou krásný, žejo.

Dráčata našla poklad ukrytý v ledu a musí postupně svým ohnivým dechem roztavit ledovou věž, aby se dostali k duhovým krystalům. Z průsvitných kroužků se postaví věž, dovnitř nasypou drahokamy a postupně se odebírají kruhy a sbírají diamanty co spadnou. Kterou barvu budeš sbírat si vždy zvolíš na začátku kola, než se kroužek sundá. 

Hledej jako Funkelschatz nebo Dragon's breath

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:34

Zuzuli před čtvrtým rokem jsme taky už hráli Děti z Carcassonne, ale to nevím, zda bude dost efektní :-)) jsou tam jen karty krajiny a figurky postav.

Všichni společně staví jednu krajinu, všechno navazuje na cokoliv, můžeš karty přiložit jak chceš. Když někdo ukončí cestu z obou stran, všichni hráči, kteří na ní mají děti své barvy, si na ně umístí svoje figurky. Cílem je jako první umístit všech svých 8 figurek dětí. 

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:49

Kokoska však jasne, to byla pro mě velká motivace a ona tam fakt chodí rada, vypadá i, ze se tam těší. Narozdíl ode mne ji tam umí i uspat a nakrmit, takže ideál 

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:56

Tabea U nás musí mít lyžařské, je to kvuli bezpečnosti, jsou prostě silnější,kdyby na ní někdo najel bruslí a tak. Ale ona je bude mít primárně na ven, to jsem jen psala kvuli tomu, proč je sháním už ted:-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:56

žluťásek děti z Carcassonne jsou super, ale náš 4letý to moc nechápe.

Červenou karkulku nebo něco podobného uvažuju pro mladšího, máme zámecké schody a ty občas hraje, ale musím mu hrozně rychle stavět ty úkoly, že by přemýšlel nehrozí, ví - neví, jde dál. Ale právě mně překvapilo, že většinou ví.

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 15:31

žluťásek dekuju

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 20:07

Zítra mě čeká ten dlouho plánovaný natáčecí den, držte mi pěsti.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 20:14

dzizisketa tfuj tfuj! A das nam pak vedet, az se to bude vysilat?

Online Vari
2220 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 20:16

žluťásek Ja taky moc dekuju, uz jsem poslala odkazy po rodine :-).

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 20:58

Ráno půl hodiny vytrvalého pláče, že tatínek jel do práce. Večer půlhodiny vytrvalého pláče, že nechce chodit do školky. Jedin prej, pozor, když bych tam byla učitelka! To starší dítě, to nikdy neskončí....:D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 22:14

Zuzuli dcera teď hrozně miluje koníky od HABA a k Vánocům jsem koupilaHABA mašinky. Hezký jsou i hry od Learning Resources, máme veverku. Nějakou z těch smart games chci taky, ale nejsem schopná vybrat.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 22:18

Jinak dcera už kreslí obrázky pro ježíška. A neni troškař - Mazlící lamu, tu chce nejvíc a opakuje to tak 3x denně. Jde o lamu z alpačí srsti, drahá je jak čert. Pak chce lízátko, susšený mango, další lego, další connetix, autíčko, letadlo, postýlku pro barbie a něco třpitivýho

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 02:17

MPLee Haha, to mi připomnělo, jak si neteř kdysi napsala o cosi velkého a drahého, už si vůbec nepamatuju o co šlo, ale bylo to fakt trochu mimo ségřin rozpočet i představy. A ona nemluvila o ničem jiném, pořád, napsala si Ježíškovi, celý Advent o tom mluvila...ségra nakonec vyměkla, pochopitelně to nebylo k sehnání, strašné harakiri kvůli tomu podnikla a asi tři dny před Štědrým dnem, když přišla řeč na dárky, tak neteř prý "tak to už si nepřeju, ale chtěla bych...."  Myslím, že ségra měla ty Vánoce pro vraždění neviňátek velké pochopení....