711990 Aha, takže ti napíšou vlastně porodnici u matriky? Já fakt nevím, já asi nějak bezmyslenkovite vycházím z toho, že moje ségra tam má napsanou hroznou diru, ale porodnice to byla no....Jen v lesích a nikde nic:-D
Vše o těhotenství a dětech
Já si každopádně vzala dvě ponaučení: příště vlastní PA a laktační si zavolám hned do porodnice.
Karja tak porodnice v lesich by me zajimala
ale jo no, Tonda ma Praha 10, narodil se ve Vinohradsky, rodnej list jsme vyzvedavali ve Vrsovicich
711990 No byla tam prostě nemocnice s porodnici. Teď je to spíš sanatorium, kousek od města, ale má to vlastní ,,obec,,
dzizisketa podruhé se mi laktace rozjela mnohem lépe, vůbec to nebyl problém a to jsem při prvni s laktaci válčila snad tři měsíce než to bylo jakž takž v pohodě.
711990 no první dceru nám přihlásili automaticky na úřad podle mista, kde jsem rodila, protože já jsem tady neměla trvalý pobyt a otec se v tomto nebral do úvahy.
continuity ale pobyt na to nemá vliv, místo narozeni zapisou na matriku podle místa narozeni
edit: resp.asi teda podle ty matriky jak píše 711990
dzizisketa přesně a psalas to sem chvíli po porodu, já si na to i v ty porodnici vzpomnela a furt si rikala, co budu někoho tahat sem, vyresim to až doma a byla to fakt přehlídka marnýho času
Potrefenáhusa Třeba muž se narodil omylem u babičky a jako místo narození má tu vesničku. A doma se narodil, protože se ztratila sanitka a jela blbě.
dzizisketa ja som druhýkrát laktacnu a ani žiadnu inú pomoc ohľadom dojčenia tiež nepotrebovala, neviem či to bolo dieťaťom ale aj telo si pamätalo. A hlavne už človek vedel ako na to.
Mrakoplas to tělo si to fakt pamatuje dlouho. Já nekojím už asi půl roku, ale moje prsa pořád něco produkují, jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží.
žluťásek mě šití po prvním porodu taky bolelo, porod jsem teda měla podobný jal popisuje Mrakoplas A následně doktor nejen že mě to na šití neumrtvil, jecel na mě, že mě to nemůže bolet, že on už rodí 60let, takže ví. Akorát že věděl prd a se šitím opravdu velkého nástřihu byl hotový během chvilky a sešli mi to špatně, já celý šestinedělí nemohla, sedět, chodit, nic a tu tkáň mám špatně srostlou. Když mi u druhého porodu mnohem menší nastrih šil takový mladý doktor asi 15min tak jsem se fakt divila. A taky jsem třetí den po porodu mohla normálně fungovat.
Mrakoplas to byla taky moje první myšlenka u druhého porodu, sotva povolil ten tlak, tak jsem si říkala že už nikdy o nemusím zažít znovu ![]()
Sairon ta jizva, co popisuješ, teda au. Já mám z prvního taky velkou, ale bolelo mě to jen pár dní a sedět jsem mohla skoro hned.
Mě šili po instrumentálním porodu v několika vrstvách, trvalo to hodinu a vůbec nic jsem necítila. Začalo to bolet až na posledních pár stehů na kůži a mám pocit, že mi tam snad jen nalili nějaký ten -kain na kůži, ani nebylo potřeba píchnout. Moje doktorka mi pak říkala, že se to šije v narkóze. Rajský plyn jsem pak dostala při vyšetření dělohy pár hodin po porodu (zrcadla a promačkat břicho) a musím říct, že to vůbec nepomohlo, hrozně moc to bolelo a křičela jsem na celé kolo. Evidentně hormonový rauš už odezněl. Je vtipný, jak je to individuální.
Epidural píchali sousedce v porodnici 20 minut, asi 6 pokusů, netvářila se, že by to nebolelo a měla pak obrovskou černou modřinu. Já si to už vůbec nepamatuju, měla jsem z toho napíchnutí hrozný strach a vůbec, ty pocity byly hrozný, probdělá noc, cévka, ta vykachličkovaná místnost, bolest mě asi trápila ze všeho nejmíň nebo na ni nebyl čas, a ta doktorka byla hodbě rychlá.
Tyjo, já s tou obrovskou rupturou musela po týdnu k doktorce, tak jsem to na ni vybalila a ona zavolala sestru a začala jí ukazovat co a jak a hrozně mi to chválily, jaký to mám pěkný a musely jsme společně vykoumat, kdo mi to šil. Pamatovala jsem si jen křestní jméno. Dneska už je tam primářkou... Tak sice sešitý to mám pěkně, ale podruhé rodit už jsem se neodvážila.
Sairon ja som to prvé šitie mala tiež väčšie a doktorka to odbila, lebo tam bola jediná a už rodila ďalšia rodička. Našťastie mi to doktor pri druhom pôrode opravil (vravel, že to mám fakt zle zasite). A veru, narozdiel od prvého, kedy som nemohla dlhšie stať celé šestonedelie ako ma to ťahalo, po druhom som hneď v ten deň sedela v tureckom sede na kresle a žiadne problémy som nepocitovala :) Bože ja na ten druhý pôrod fakt spomínam s radosťou, zbavil má tej traumy a viem, že to nemusí byť len nepríjemný zážitok.
Mala som cisársky a o všetku spomínanú srandu som prišla. Akurát, keď mi pichali epidural (dobré píšem?), Tak mi kázali dať kolená k brade, čo cez to dieťa v bruchu akosi nešlo.
Tyjo, jak tu nekolikrat padlo, ze behem porodu jste nemohly pit, to me dostalo, ja vypila snad nekolik litru, behem 20 h teda, no. Ale zase jsem nic nejedla, ten sladkej caj byl jedinej zdroj energie za tu dobu. (A pak jsem si za to trochu nadavala, kdyz jsem dostala najist az zase kdovi kolik hodin po cisari - par piskotu.)
Poslednych par strán som asi mala preskočiť...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY