Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:40

Karja podruhé jsem tam taky dorazila asi hodinu před, seděla jsem doma ve vaně a četla si. Občas jsem teda vylezla, abych zjistila v jaké je to fázi. 

Zcela cíleně, poprvé to bylo strašně dlouhé - dorazila jsem s kontrakcemi už ráno na kontrolu, z porodnice mě posílali ještě domů, ale představa, že budu muset tu půlhodinovou cestu autem absolvovat ještě 2x se mi nezamlouvala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:40

betsey já ti rozumím. Já taky pila po doušcích, člověku u toho docela vyschne v puse;)

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:41

Evaeva jo, u druhýho to bylo taky o hodně rychlejší. Ale zas v konečné fázi intenzivnější. Člověk si nevybere :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:42

continuity já podruhé rodila tak rychle, že na nějaké sezení ve vaně nebyl čas. Vyjížděla jsem ještě bez kontrakcí a za tři hodiny poté už byl malý na světě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:44

Kokoska přesně! A navíc si všechno pamatuju. Poprvé jsem byla tak unavená, že jsem usínala i mezi těmi závěrečnými kontrakcemi a celé to mám dost v mlze.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:45

Evaeva možná jsem měla štěstí, ale já v té vaně seděla asi čtyři hodiny, fakt to nebyla žádná chvilka. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:45

Karja nemohla jsi být horší než paní, co byla na sále za plentou vedle mě. Furt řvala, že to nevydrží, a doktor a sestra řvali na ni "Nestrkejte nám tam ty ruce!"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:46

Evaeva koncom decembra a stale sa uspesne posuva. Aktualne 25.12., nuz mi zo zdesenim oznamil, aby som sa neopovazila rodit na Vianoce a pokazit tomu iboziatku Vianoce narodeninami (ci opacne). Ale ja sa len smejem, ze ho ispesne prenesiem ro noveho roku, trosku mu ochranim pecen, nech pije na narodeniny aj Silvestra naraz :)

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:48

Evaeva z toho prvního si taky moc nepamatuju, jen jak na hekárně jsem visela na klice od okna a skučela, pak na sále jsem chtěla to pití, dali mi nakonec nějaký namočený tampon cucat (br) a pak ty fialový paty dítěte :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:51

continuity já ti to věřím, a bylo to rozumné, doma je to lepší. Já poprvé jela brzy, taky jsem mohla ještě tak hoďku dvě počkat. Podruhé jsem přijela prakticky bez kontrakcí a prý už hodně postupující porod a za dvě hodiny to bylo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:52

DrowRanger á malý Ježíšek, no budete mít veselé Vánoce. @karja má, myslím, druhou dceru vánoční

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 21:53

Kokoska já tam měla muže, takže jsem se ho potom pořád na něco ptala

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:54

Kokoska to byla urcite ta sama, co rodila za plentou vedle me! Ta jeste teda chudak umela cesky jen pomoc a boliale byli na ni taky takhle hnusny:((

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:57

711990 to byla Češka a dokonce ze stejnýho sídliště jako já, pak jsme se potkávaly s kočárkama. Ale moc jsem se k ní radši neměla :D

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 21:58

Teda ženský, dcera to má za pár, jak to tu čtu a vzpomínám, mně je jí líto! 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 15. července 2021 22:03

Kokoska No možná byla:-D. Ale byli na mě hodný a to je hlavní chyba:-D

continuity Tak tos měla štěstí, švagrová takhle seděla ve vaně, čekala co z toho bude a byl z toho domácí porod. Ale zas jako bude mít kluk uvedeno místo narození, kde vůbec není porodnice:-D. 

DrowRanger Já měla 21.12. ale dcera vůbec netušila, co jsou Vánoce. My jsme je měli až někdy první týden v lednu a hlavní dárek ji dali až v únoru, když jsme viděli jak to nepobírá, tak jsme si řekli, že kuchyňku si ještě posetrime na horší časy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 22:08

Karja žena mužova kolegy rodila v autě na nábřeží, bylo to asi měsíc před mým termínem. Muž se pak hrozně bál, že to nestihneme, musela jsem slíbit, že pojedeme v noci, aby nebyla zácpa.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. července 2021 22:10
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. července 2021 22:12

Mne v slovenskej pôrodnici tiež nedovolili piť, až keď som samba poprosila, nech ich ide rázne požiadať, dostala som za štamperlík vody. Pri druhom pôrode v Čechách už na sále sa pýtam či sa môžem napiť. A oni na mňa chudatko pozerali ako keby som došla z pralesa, že prečo by som nemohla. 

Kokoska ja som pri prvom poškulovala po dokorán otvorenom okne, že z neho vyskočim a prosila samba, nech ma niečím ováli po hlave, len nech už nič necítim. Brr. Hrozný pôrod to bol a musím priznať, že som tiež plakala, že už to nevydržím a sestrička ma zjebavala ako sirotu (pardon za výraz). Ale na tú bolesť som nebola pripravená, plus sa to v záverečnej fáze zaseklo, takže som dve hodiny stala na sále a prosila vesmír, nech už to ide. Bože mne je zle len si na to spomeniem, trauma mi trvala až do druhého pôrodu, ktorý bol (až na tú bolesť) úplne v pohode.

A ešte mi priviazali nohy na kozu, skákali na brucho..ja som asi dosť citlivá osoba, pre mňa to bol najhorší zážitok v mojom živote, za čo sa cítim voci synovi vinná. 

Ale keď som mala po druhom pôrode, bola som najšťastnejší človek na svete a dokola som sambovi opakovala "ja už nikdy nemusím rodiť, bože ja som tak šťastná, už mám odrodene!" . Chudak sambo.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 22:17

Mrakoplas Jsou to zážitky! Ale "ja už nikdy nemusím rodiť, bože ja som tak šťastná, už mám odrodene!"