Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 14:20

Ja mam takú kamarátku, čo ma pri približne rovnako staru dcéru ako Alica. Keď sme boli v lete na jednej akcii u druhej kamarátky, ja som niekoľko hodín o Alici ani nevedela. Ona tej svojej neustále stala za zadkom, nepustila ju z dohľadu ani na dve minúty, nedovolila jej prejsť dva schody a radšej ju cez ne preniesla a tak. A na tri hodiny, čo tam boli, jej doniesla plnú víkendovú tašku náhradného oblečenia vratane gumakov, lebo čo keby náhodou pršalo, aby nemala mokré nohy. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 14:42

Karja já na cizí řvu jen na svých táborech. Ne ráda a ne často, ale občas je to potřeba. Ale tak to je jiná situace - mám za ně zodpovědnot a nikdo jiný tam neni. Křičet na cizí dítě, které má vedle sebe rodiče bych nedokázala. 

Potrefenáhusa  je to možné, fakt nevím. Ona teda ta kamarádka byla vždycky zvláštní, ale tohle nás překvapilo všechny. Já jsem asi druhý extrém, klidně jsem pohodila půlroční mimino na drávu mezi 40 cizích dětí na táboře a bylo. Ale vždyčky teda obhlídnu terén, vyhodnotím a minimalizuju rizika a pak ať si dělá co chce. Jestli se ťukne do čela o stůl, sežere hrst trávy, ocucá šutr nebo spadne z 10cm vysokého schodu považuju za její problém  Odstraním věci co by mohla vdechnout nebo spolknout a nenechám ji bez dozoru tam, kde hrozí nějaký pád z výšky.  A teda včera objevila obří krabici Schleich zvířátek. Všechny do jednoho vytáhla ven, zamilovaně si ho vždycky prohlídla, ocucala, odhodila a šla pro další. Poznala psa, kočku a medvěda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2021 14:49

MPLee na táborech je to naprosto jasný! Ukočírovat skupinu dětí není jednoduché a jak píšeš, máš za ně zodpovědnost. Já mám podobný přístup jako ty, když je to neohrožuje, tak ať dělají, co chtějí. Včera si kluci dvě! hodiny úplně samostatně hráli. Muž říká, že být u toho (zavřeli se v pokojíčku), tak jim půlku těch věcí zakáže. Ale nikdo se nezranil, ani se nepoprali, kupodivu to neskončilo řevem. Paráda!

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 15:00

MPLee naše ty zvířátka strašně rada naklada a vozí v autě, vždycky to tam háže s takovým gustem, že muž vtipně poznamenal, že to vypadá jako odvoz do kafilerky

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 15:30

betsey když bylo synovi něco přes 1,5r, byli jsme na svatbě. Měla jsem tam s sebou pro něj tři sety oblečení, všechny využil, něco i dvakrát. Musela jsem za ním běhat na každým kroku, jinak by se válel v louži, strhnul na sebe složený židle, utekl  pryč z areálu, ... Pamatuju si, jak jsem si připadala blbě, že neposedím. Mužové kamarádi, tenkrát bezdětní, z něj byli nadšení, jaký má super nápady a že jede jak motorová myš. Jeden dokonce říkal, jak by si přál přesně takový dítě. Jejich ženy měly v očích spíš děs.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 15:41

dnes sa zdobil stromcek. syn dal par guli a mal na haku takze ako kazdy rok to ostalo na mne. musela som pouzit len plastove modre gule a aj tie krpec znicil  takze mame len modre a vsetky biele a strieborne sklenene som radsej nevytiahla. vobec sa mi to nepaci a nemam z nicoho radost ani pocit ze su sviatky

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 15:47

eless stromeček má super tvar. Ještě ho trochu doladíš a určitě budeš spokojená.

Já loni děti nechala vybrat skleněný ručně dělaný ozdoby. Ty půjdou ale nahoru, kam nedošáhnout. Dolu půjdou plasťáky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2021 16:15

eless jako chápu tě, i když stromek vypadá úžasně. Ale víš co, děláme to hlavně kvůli dětem, tak jestli je syn spokojený, je to dobře ozdobené.

Online Pinot Noir
29881 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 16:16

eless viděla jsem stromeček na Instagramu a máte ho krásný.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 16:45

Karja hele to nebi tak, ze by oba byli tak mimo. Ale ten jeden proste strhne druhyho. Muj bracha je takovej opatrnejsi, ale k tomuhle byl vycvicenej....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 17:18

eless to je ale krásavec! (Syn :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2021 17:35

711990 podle mě stačí, když je taková ta matka. Protože pokud se otec strhnout nenechá, nastává situace, že ho nechce s dítětem nechat samotného, protože na něj nedává dostatečně pozor/jedině ona se o něj dokáže dostatečně dobře postarat.

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 17:40

Evaeva blby je, ze u některých těch otců je to ale trochu pravda

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 17:42
Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 17:51

eless syna mas krasneho a sikovneho, moc hezka fotka. Ono je tezke se prinutit k vanocni nalade, kdyz mas starosti... Mne je posledni dobou dost neveselo a nic si od svatku neslibuju, citim vsechno, jen ne klid a bezstarostnost,  ale presto  mam dojem, ze je letosni advent moc pekny. Prekvapive za to muzou deti, jakoz i to, ze cukrovi je uz davno snedene, stromecek nejen ozdobeny (hnusne!), ale uz i napul oskubany:) Deti si to uzivaji a tak to ma byt, ja bych strom ozdobila samozrejme jinak a mnohem pozdeji. Videla jsem se s kamaradkou, uvarily svarak a spolu upekly dva druhy cukrovi, takova blbost, ale jak to bylo fajn!  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2021 18:15

Potrefenáhusa nevím no, já vycházím z toho, že většina otců má stejný cíl, aby se dítě ve zdraví dožilo dospělosti

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 18:15

Vsetkym dakujem. Akoze stromcek neozdobeny celkom podla predstav je blbost ale tak nejak sa mi vsetky starosti nakopili tak uz som ani z toho zdobenia nemala radost. S rodinou sa tieto sviatky asi neuvidim, nasi su dlhodobo v zahranici, mozno stihnem len brata s rodinou ak vobec, syn mi na stenu vcera aj dnes naschval vykydal jogurt, do toho je nervny lebo nema svoju hracku pri ktorej si furt cuca palec a peklo je to hlavne v noci aky ma abstak ale logopedicka zakazala. Este som si aj nohu zvrtla tak som vcera aj dnes krivala a nadavala od bolesti ale uz je to lepsie a uz aj chodit mozem. Zajtra mam prideleny termin ockovania a obavam sa neziaducich ucinkov ako unava a znudeneho dietata na krku. Piekli sme tento rok len medovniky a aj to z polotovaru kupovaneho cesta lebo ma to nebavi a nechuti mi ale zvysok domacnosti zbodol 2 davky

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 18:26

Potrefenáhusa No nevim, teď mi sambo řekl, že by radši kdybych s holkama nejezdila do města:-D tak my to máme obráceně asi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2021 18:55

eless někdy se to nakupí a ty máš hodně naloženo

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 20:15

711990 No jako musí to být těžký,ono takhle lehce zpracovatelnych chlapu je dost a dost. Tak snad je to nástupem školky přejde a takuzkostlivy nebudou a ještě se kluci uzijou.