Pinot Noir teď jsi mě vyděsila nadmíru, ve čtvrtek máme odjíždět na dovolenou k babičce na Valachy... už jim jdu nalít vit D do zobáčků, starší po ránu smrkala ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Nedeste me! Manzel mel odjet vsobotu rano s detma, mala mela v patek teplotu, tak jeli az vcera odpoledne, uz byla v poradku. Snad se ji to nevrati. A "muj" malej chlapecek ma uz druhy den rymu a teplotu a jeho maminka ma za par dni prvni termin do porodnice, ze si to ty deti umej vybrat.
Jak tu ctu o tech moribundusech, tak si rikam, ze nebylo asi dvakrat chytre davat syna ted na tyden na jakysi skolkovy primestsky tabor. Uz vidim, jak prinese nudli, nedejboze neco horsiho, akorat pred dovolenou. A jako bonus jsem jeste zpusobila zklamani u sousedovic chlapecka, ktery se tesil, ze dnes s tim nasim neco podniknou, ale uplne se mi vykourilo z hlavy, ze ten nas ma ode dneska ten tabor
. Ja uz jsem fakt uplne mimo, musim si koupit diar a nosit ho vsude s sebou.
Chtěla jsem si postěžovat, že mi dnes utekla velkamala dvakrát ze zahrady. Ale tak je aspoň zdravá.
Ale fakt patová situace, nabere rychlost, já s maloumalou, která je ještě fakt hluponka, co by vlitla do silnice, nicméně na poprvé jsme ji přesvědčily stylem ,,ty si jdi, ale my jdeme domů,,. Podruhé však byla mnohem cilevedomejsi. Takze jsem musela odchytit maloumalou, zamknout ji doma a běžet kamsi do vedlejší ulice pro tu velkoumalou, která to vzala směrem Praha. Tam jsem ji naštěstí doběhla, zmydlila jsem ji a zamkla doma taky. Tak teď si asi na branku koupím kódovanej zámek na kola, a když uvidím, že na ni jde tenhle raplik, tak to asi zamknu.
Karja ty jo, vůbec bych si netroufla mít děti v nezamknuté zahradě.
Karja Pinot Noir ja si pripadam jako odvazlivec, kdyz obcas necham deti samotne na zahrade, abych mohla rychle neco udelat v dome. Ale zamknutou branku mame teda vzdycky. I tak to je adrenalin, osmnactimesicni batole neni proste dobry nechavat moc bez dozoru, i kdyz si myslim, ze zahradu mame bezpecnou. Tuhle jsem je tam chvili nechala a pak jsem si vsimla, ze po desti se na plachtě na piskovisti udelal regulerni bazen, bylo tam vody vic nez by bylo v nafukovacim bazenku, kde bych deti samotne take nenechala. To jsou takovy blbosti, ktere cloveka nenapadnou. Ale kdyz se hlidani blizi nule, tak clovek obcas nema jinou moznost.
A k tomu hlidani drobny postesk. Je mi lito, ze se mym rodicum uplne nedari s nasimi detmi. Starsiho hlidavali opravdu hodne, moc mi pomahali, kdyz jsem chodila do prace a prislo mi, ze je syn bere, tesi se na ne a tak. Ted je ale smytec, protoze jsem na materske s mladsim, do toho korona. Ted se mi sypou zuby, chodim casto k zubari a moje mama nastoupila do hlidaci sluzby, abych je netahala po cekarnach. Je to utrpeni pro vsechny, mladsi ji vubec nezna, cele to probreci, po tech dvou trech hodinach babicka prcha cela vyšťavená. Starsi do toho zlobi, moc se s babickou nebavi, a ta si pak stezuje, ze ji nechce vypravet, kdyz se ho na neco zepta. Takovy zacarovany kruh je to.
Gatita já je tam nechávám s občasným nakouknutím, kdybychom neměli trampolínu, tak by tam klidně mohli být sami. Ale zamknuto máme vždycky. U nás ani není chodník, přímo z branky vkročíš do silnice. Je to sice obytná zóna, ale to pro BMW, Porsche, pindulíny, kolotočáře a dvoukolová vozidla neplatí, tak je to dost o život.
Karja přidělej takovou západku nahoru na dveře, jako mají ve školkách
Já jsem teď přemýšlela, že branku na chalupě taky nezamykáme, ale pak mi došlo, že to sotva otevřu já![]()
Gatita přesně tohle mě napadlo v půlce synova příměstského tábora;) Ale zatím dobrý, tak snad už se nic neobjeví.
Hm,tak na třetí týden trvající zelenou rýmu s teplotou mi doktorka doporučila Fenistil kapky
stery se pry uz nedělají, protože u malých dětí tam vyjde zoologická zahrada vždycky. achjo my se z toho nikdy nevymotáme .
Gatita my jsme na tom podobně. Dokud byla jen příšerka tak to tchýně jakžtakž dávala, byť nad některým jejíma nápadama kroutim hlavou ještě teď, ale co jsou dva, tak to je apokalypsa, skoro bych řekla že je to lepší.kdyz jsou tu ti dva sami bez dozoru než když je hlídá tchýně.
Mamka je sice zvládala celkem oba, ale po tom covidu se furt nedala dohromady, takže to na žádný hlídání není. Dost zvažuji že od září půjde i krtek na jedno dopoledne do skolicky.
Pinot Noir My jsme s žádným dítětem zahradu nezamykali, není tam úplně jednoduché otevírání, takže úplně ti nejmenší to nikdy neotevrou, tak od 2 let bych řekla. A tam jak stavíme, spousta lidí ani nemá ploty nebo jim chybí brána a taky mají děti. Tohle byla úplně první revolta tohoto typu, když nepočítám ty roční bezhlave dětičky. Ale já je tam samotné nenechávám, tak 4 minuty max no:-D
Tie choroby si vás riadne podávajú ![]()
Sairon stery sa nerobia?? Akože už fakt nemám slov. Lebo zelená nádcha je asi telu prirodzený stav.
Syn v stredu dobera antibiotiká na boreliózu, volala som detskej, dokonca som sa aj odvolala
, tak pokiaľ je lepší, chodiť už nemáme. Ak bude náznak zhoršenia, tak pôjdeme rovno na infektologiu.
A niečo pozitívne: keďže sa teraz synovi takmer nevenujem, naši s ním každý raz boli na hodinu na ihrisku, tak prekonal sám seba a v piatok bol s betsey a jej Alickou na podujatí a dnes je s mojou tetou a jej vnukmi na našej záhradke a potom ešte ide aj ku nej domov na obed. ![]()
letfenixa Teda, to jsou pokroky!
Sairon jestli nemáš nic proti Nasivinu, zkus tu dětskou verzi. Doktorka nám ho doporučila (spolu s fenistil kapkami
) a zdálo se, že to pomáhá. Fenistil nakonec užíval manžel, když to od dcery chytil. No, dneska šla po dvou týdnech poprvé do školky a učitelka říkala, že to teď strašně řádí. Taky ve školce kromě té učitelky ještě nikdo nebyl! Chudák dcera to ještě nikdy nezažila a říkala jenom "maminka maminka". Pak přišel chlapeček, který je tam na letní příměšťák, takže se vůbec neznají. Nakonec mně teda nechala jít, a naštěstí jsem ve vchodu potkala její nejlepší kamarádku, která když mně viděla, tak se rozzářila a rozběhla dovnitř ![]()
Pinot Noir A ted si vezmi, ze treba u nas oficialne nesmi byt ploty. Mame plot "nacerno", takovou tu ohradu na kozy, co neni zabezonovana (ale funguje). Sousedi s klukama 3a 5 let nemaji nic. No taky bych mela nervy.
Sairon ja bych na zelenou rýmu, na kterou nepomohly antibiotika ještě zkusila sinupret, pokud to dcera už může - sirup je od dvou let. To moje teta - pediatr, vychvaluje jako učiněny zázrak, já na dutiny tolik netrpim, ale ona říká, že předtím měla 5x ročně antibiotika a teď se vyléčí bez nich.
Gatita k hlídání, no, my máme letos 10 let od svatby, tak mám v plánu požádat mámu, jestli by nám jeden večer dceru nepohlídala, protože mám už od loňských narozenin touhu jít na večeři jen s manželem. Uvidíme, jestli to klapne, za ty čtyři roky se to povedlo jednou, když jsem mámě prozradila, kolik stály lístky na Cirque de Soleil. Tak to byl za tu dobu jediný večer, který jsme s manželem strávili spolu sami.
letfenixa juu, to je vynikajúce ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY