Potrefenáhusa u nas to take nejde bez nasili, ale to same bylo u starsi, mezi 1-2 lety jen se zakleknutim... po 2. roce postupne zacalo pribyvat cisteni bez pouziti sily
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa u vnucky teda cisti zuby taky nasilim. Zrovna tuhle jsem si rikala, zlata nase cuba - muz vzal kartacek na zuby do ruky a uz mu sedela na kline a drzela( u veta mela v karte napsano vystavni chrup, nikdy neodstranovan kamen!!)a do 16 let mela kompleni, zarive bily chrup
. Konec male psi odbocky. Takze ja se snase nedivim. Kdyz pak clovek slysi o triletem diteti, kterymu musi v analgosedaci spravit 8 zubu a 4 vytrhnout, to je pak rozhodne lepsi cistit i s malym nasilim.
mnum moje babička byla taky zlatá, pořád mi říkala, jak je hezký že ho kojím kdy chce a že ona nesměla, pořád počítala hodiny a jaká to byla blbost. A že mám kojit co nejdýl a nenechat ho plakat. ![]()
Potrefenáhusa jak kdy, nekdy to je v klidu, jednim kartackem si cisti zuba sama a ja ji tam lezu s druhym a hladime zoubky, ale nekdy zaklekavam a jeste ji hlavu drzi muz. Vyhoda je, ze kdyz rve, tak ma aspon otevrenou pusu. U svagrove jsem na navsteve potkala asi ctyrletou holcicku, co nemela horni jednicky a dvojky, protoze je pry mela tak zkazene, ze ji je museli v narkoze vytrhnout. Oba jsme se pak s muzem shodli, ze nas to jeste vic motivovalo cistit klidne i za pouziti mirneho nasili, lepsi, nez ji pak drzet u zubare.
Jeste dodám, ze si jsem vedoma te vyhody, ze mela zuby pozde.
A my čistíme jak divi a zas má tri kazy ![]()
Zuzuli ta výhoda je otázkou, oběma dětem čistíme zuby od prvního zubu někdy v 8.m. Zatímco starší s tím nikdy neměl problém, mladší má teď období, kdy nechce. Trvá to už pár měsíců, tak od roka a půl, ale poslední dobou je to teda lepší.
letfenixa jo, mě nikdo nepřesvědčí, že to není dáno i dost geneticky. Ne, že bych tvrdila, že se zuby čistit nemusí, ale každý má do vínku danou jinou kvalitu zubů.
Zuzuli podle mě je blby, jak jim k tomu rostou ty další zuby, ze je ty dasne asi cely i bolej
Evaeva je to dáno geneticky, ale co nadelas? Musis proste cistit, jak nejlíp umíš
Potrefenáhusa jo, to je jasné. Spíš, že to nemusí vždy být vina rodičů.
Evaeva no ale zas vocad pocad
Potrefenáhusa presme to si myslim taky. Kdyz nic neroste, tak si cisti dobrovolne, po koupani pripomina, ze mame kartacek v koupelne vzit. I si sama pro nej pak v pyzamku dojde a bezi s nim na pohovku, kde si lehne a ceka. Ale ted rostou horni jednicky a to zaklekavam.
My teda bez mirneho nasili nejsme schopni ji ani umyt vlasy. Co sedi, tak si ve vane nelehne, polevat hlavu kelimkem si nenecha a sprchovat uz vubec ne. Zrovna vcera ta akce probehla, ja drzela dite nad vanou v horizontalni poloze a muz oplachoval sampon z vlasu. A mala jecela, jako bychom ji rovnou topili.
Evaeva rekla bych, ze nejaky maly kaz, co se brzo zjisti a hned osetri, vina rodicu neni. To porad povazuju za peci o zuby, prevence a casne reseni problemu. Ale kam nekteri nechaji ty zuby zajit, kombinaci dite si nechce cistit zuby, tak ho netrapim, a zubar nechce deti vubec osetrit, mi prijde uplne desiva. Ja byla uplne v soku z te holcicky bez zubu. Jak je asi musela mit zkazene, kdyz ji je museli trhat, a nestacila nejaka mensi plomba.
kdyz jsem chodila do skolky, meli jsme tam holcicku ktera mela uplne shnile zoubky a ucitelky ji musely na chlebiku odkrojit kurku, protoze by ji neukousla. My ostatni deti jsme ji to tehdy zavidely, ze ma takovou vyhodu
mnum
ja mela takovou kamaradku. Mela uhnily skoro vsechny zuby a ty, ktery ji neuhnily, mela uplne cerny. Tehdy se to povazovalo za normalni a rikalo se tomu "medove zuby" no....brrr![]()
Potrefenáhusa je, vidis, na nausnice jsem se jeste nezeptala! Starsi holcicka uz ma, nastrelili ji krasny drobny ruzovy kaminky, moc ji to slusi. U mrnavky to musim zjistit, ale ted nebudu zbytecne drazdit. Dcera si nechala usi pichnout nekdy v 16, tak asi spechat nebudou.
Zuzuli Na tohle bingo jsem u toho sveho prispevku myslela, akorat jsem si nemohla vzpomenout, jak se to jmenovalo, je to totiz uplne presny. (BINGO!)
711990 tak jsem si teď o medových (lahvových) zubech početla a brrrr teda... to se těžko stane, když někdo zuby pravidelně čistí...
Tabea no presne, nechce se mi verit, ze by se to stalo jen tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY