Pridám sa k debatám o čistení, synovi zuby narástli našťastie dosť neskoro, ale teda čistím mu ich od začiatku pri riadnom reve a protestoch. Čistím len raz denne, večer pred spaním (ráno na to nemám morálku, stačia mi tie revy, že musí do jaslí, tiež by ho to už po roku mohlo prejsť). Postupne sme zaviedli, že mlieko je ešte pred umývaním zubov a po umytí sa už nič nekonzumuje. Sladké vody a džúsy nepije vôbec, sladkosti dostáva podľa mňa s mierou, čokoládu len veľmi výnimočne teda a viac mu chutí ovocie (na tom nemám žiadnu zásluhu, on mi minule aj na narodeninovú tortu povedal, že si neprosí, že mal už v jasličkách). Ale teda čistím väčšou kefkou, plôšky dočisťujem malou jednozväzkovou, medzizubné priestory nemám šancu vyčistiť, lebo má zuby nahusto a nespolupracuje, to by som mu tými kefkami akurát ublížila, tak sa spolieham, že vyhrá genetickú lotériu po mne čo sa týka zubov. Ale za zuby je všade chválený, že ich má krásne a biele.
A teda aj hygiena je u nás vykonávaná nasilu, ruky sa umývajú s revom, tvár a krk sa umýva s revom. Kúpe sa síce bez revu, ale keď ho idem na konci osprchovať, tak zas reve. A vlasy, umývanie vlasov je u nás na telefonát sociálke, fakt ako keby som ho z kože drala. a Zrejme ma to čaká dnes večer, už teraz sa teším (btw, umytie vlasov je za 3 gumené medvedíky, ťažká mena na uplácanie).