Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 22:04
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 22:05

INCOM1 Evaeva když jsme slavili první vánoce s příšerkou, byly jí asi 4 měsíce, tak jsem požádala mamku, tchýni a mou babičku aby si hned na začátku ujasnily, která bude řešit že jí je zima, podle které jí bude vedro a která mi bude tvrdit, že má žízeň a mám jí dát čaj, ať se mi to pak v průběhu odpoledne neplete Všechny se trochu nafoukly, ale fungovalo to a těchto poznámek bylo minimum.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 22:18

Sairon tak pohotová jsem nebyla. Mě napadlo, že když to dítě člověk pořádně nabalí, škytání třeba neslyší? Nebo jaká je v tom logika? Ale dnes jsem použila taktiku 711990 a odkývala sestře, že je dítě strášně rozmazlené a my jako rodiče líní a neschopní a mělo to úspěch, hned ji to omrzelo. Takže děkuju

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 22:54

Nejsem divna, kdyz jsem rekla Hele, skyta, chudinka, takovy maly telicko a takova skytavka... a neporadila jsem nic! ? 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 22:57

Kokoska no měla bys tady nabrat nějaká moudra, ať příště víš, co máš jako správná babička říkat

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 23:02

Pinot Noir tech mouder mam dost od svy mamy, to bylo furt, furt, furt!

Zacalo to hned po navratu z porodnice: zatahni zaves, at mu nesviti do oci! Pak prisla detska sestra a To dite ma zloutenku, nesmite zatahovat zavesy, musi byt co nejvic na svetle!

A pokracovalo to porad, takze kdyby mi jednou byla rekla, ze se dite dusi a mam mu dat umely dychani, otocila bych oci vsloup a nechala bych dite zhynout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2021 23:31

Sairon u nás je těch poznámek fakt minimum. A když už jsou tak já klidně odpovím ve stylu, že já to dělám dobře

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 23:37

Já jsem asi úplně divná. Žádný moudra nevím, škytavka apod. a moje máma mi taky vůbec neradila. Byla jsem list nepopsaný, hrozně mladá a jediný informace jsem měla z dětské poradny u lékařky. V té době nedostatkovou knihu Naše dítě jsem pro jistotu zapomněla v porodnici. Bože, jak já vůbec mohla to první dítě vychovat. U druhýho to bylo o něco jednodužší, ale protože jsou od sebe devět let, tak jsem si to zas uz moc nepamatovala. No a teď se mě občas snacha na něco ptá nebo chce chudák ode mě radu. A prej, co bys dělala ty? 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 01:43
Reakce na Kokoska:

A pokracovalo to porad, takze kdyby mi jednou byla rekla, ze se dite dusi a mam mu dat umely dychani, otocila bych oci vsloup a nechala bych dite zhynout.

​my takhle úplně vysklili (společně s naší doktorkou) ty novorozenecky kontroly kyčlí, na první jsme byli až někdy ve 3 měsících, a to (nebo prave proto) babička vytáhla preventivní široký baleni (ze jsme blby, ze neděláme) už v porodnici 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 01:47

Další tema už z porodnice a opakující se na každý návštěvě jsou náušnice....shodli jsme se s muzem, ze nebejt těch řečí, tak už je dite asi davno má

jo ale je zajímavý pozorovat i na tom dospělým chlapovi, jak jde pak při sebemenším tlaku okamžitě do smyku...

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 02:01

crazydaisy mne nakonec přijde, ze na tu péči ani žádný zvláštní moudra potřeba nejsou

jako fakt úplně nejlepší rada, když jsem šla na mateřskou, byla od naší účetní v praci, ať si to dělám úplně podle sebe, a fakt ze jo! :-)))

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 07:14
Reakce na Myrtila:

Potrefenáhusa Boticky uz taky probehly, jenom co se syn poprve odplazil z hraci podlozky.
Jako koukam, ze bych si tu mohla odskrtavat seznam dobrych rad zatim snad ze vsech komentaru od vsech uzivatelek  

​Kamaradka mi ted o vikendu poslala tohle

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 07:25

Kase na noc, "poradne" boty pro dite, co sotva udela par kroku, cajicky a stavicky pro trimesicni, protoze musi mit zizen a kdyz se v brisku mliko naredi tou stavickou, tak nebude vzpenovat a malou bolet brisko. Musi spat v postylce, davat na nocnik co se udrzi deset vteri v sedu. Cistit tri zuby je zbytecnost, chudinka v aute nic nevidi, kdyz jede pozpatku (zajimave, ze to, ze jezdila pozpatku v kocare, nikomu nevadilo). To uz je takovy folklor

Ale ocenuju, ze moji rodice jinak moc neprudi poznamkami, kdyz uz neco, tak to vychazi z toho, ze mame jine priority. Nevadi mi, ze dite leze na stul a rozmatlava jidlo vsude okolo, snad ji to nekdy prejde, ale treba zuby se proste cistit budou, i kdybych ji ten vecer mela zakleknout. Oni to maj uplne naopak a tchan s tchyni jsou uz vycviceni od svagrove, tak se radeji k nicemu nevyjadruji. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 07:33

Zuzuli u nas bolo na dennim poriadku (a nadalej je), ze ho nemam nosit, lebo bude na mna fixnuty. Teraz to je, ze je na mna fixnuty, pretoze som ho nosila. A samozrejme este bezalo, ze ho mam nechat vyrevat ale ked reval, tak ibe babicky chceli okamzite bezat k nemu a ked som to obcas zakazala (mal obdoboe, kedy sa pokusal veci si vyrevat), tak som bola za Herodesa a syn za chudiatko s krkavcou matkou . A teda este si pamatam tie neustale otazky ci kojim, potom ci este kojim a nasledne preco uz nekojim, clovek sa nezavdaci .

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 08:23

Zuzuli "nech ho vybrecet" u nás nehovoril nikto, ale ináč BINGO!

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 08:24

DrowRanger jo no, oni si ty radilové často dost protiřečí. Taky jsem pořád poslouchala, ať ho nechám vybrečet. Potom byla dotyčná svědkem přebalováni, které syn prokřičel a celá zděšená ho litovala, jaký je chudáček. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 08:36

DrowRanger k memu prekvapeni je nejvic spokojena s moji peci moje babicka. Noseni v satku se ji libilo (a to je fyzioterapeutka), rika, ze nema rada, kdyz se deti nechavaji vybrecet. Libi se ji barefoot boty. Neresi, ze mala spi s nami, jen rikala, ze za nich se tomu rikalo indicky zpusob. A pred tydnem mi rikala, jak me obdivuje, ze porad kojim, a rozplyvala se, jak je strasne roztomile, jak se mala ukojila k spanku na rodinne oslave. Dokonce i upozornovala ostatni u stolu, at se podivaj, jak si tam spokojene cumla

To moje teta, detska sestra, je jina liga. Nesnasim satky, ty matky nam to tahaj na oddeleni a pak tam s detma v hadru pobihaj. Hlavne uz odstav, je strasne, jak se ty rocni deti pak dobyvaj matkam do vystrihu. A nekouse te? Na zuby staci prstacek a moc ji tim netrap (asi 15 let delala sestru u zubare)... A mohla bych pokracovat jeste dlouho. Tam se radeji do debat nepoustime

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 09:39

Zuzuli jestli vám jdou cistit zuby bez nasili, tak zavidim, já už psala naši psi trenerce, jestli nechce vypsat kurz Ošetření batolete se souhlasem a Manipulace s batoletem po dobrém a prej na to asi nemá

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 09:49

Zuzuli moje babicka mi taky rikala, kdyz jsem kojila pred ni starsi dcerku, at ji kojim co nejdele dost mne to u ni prekvapilo, ani nevim zda ona sama sve deti kojila a uz se ji nezeptam...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 09:50

Potrefenáhusa to by sa mi tiež hodilo, dvojročný si nenechá čistiť po dobrom doteraz, jedine úspechy slávim pri pozeraní ovečky Shaun, ale to mu zas nevidím poriadne do pusy.