Vše o těhotenství a dětech
INCOM1 Evaeva když jsme slavili první vánoce s příšerkou, byly jí asi 4 měsíce, tak jsem požádala mamku, tchýni a mou babičku aby si hned na začátku ujasnily, která bude řešit že jí je zima, podle které jí bude vedro a která mi bude tvrdit, že má žízeň a mám jí dát čaj, ať se mi to pak v průběhu odpoledne neplete
Všechny se trochu nafoukly, ale fungovalo to a těchto poznámek bylo minimum.
Sairon
tak pohotová jsem nebyla. Mě napadlo, že když to dítě člověk pořádně nabalí, škytání třeba neslyší? Nebo jaká je v tom logika?
Ale dnes jsem použila taktiku 711990 a odkývala sestře, že je dítě strášně rozmazlené a my jako rodiče líní a neschopní a mělo to úspěch, hned ji to omrzelo. Takže děkuju ![]()
Nejsem divna, kdyz jsem rekla Hele, skyta, chudinka, takovy maly telicko a takova skytavka... a neporadila jsem nic! ?
Kokoska no měla bys tady nabrat nějaká moudra, ať příště víš, co máš jako správná babička říkat ![]()
Pinot Noir tech mouder mam dost od svy mamy, to bylo furt, furt, furt!
Zacalo to hned po navratu z porodnice: zatahni zaves, at mu nesviti do oci! Pak prisla detska sestra a To dite ma zloutenku, nesmite zatahovat zavesy, musi byt co nejvic na svetle!
A pokracovalo to porad, takze kdyby mi jednou byla rekla, ze se dite dusi a mam mu dat umely dychani, otocila bych oci vsloup a nechala bych dite zhynout.
Sairon u nás je těch poznámek fakt minimum. A když už jsou tak já klidně odpovím ve stylu, že já to dělám dobře![]()
Já jsem asi úplně divná. Žádný moudra nevím, škytavka apod. a moje máma mi taky vůbec neradila. Byla jsem list nepopsaný, hrozně mladá a jediný informace jsem měla z dětské poradny u lékařky
. V té době nedostatkovou knihu Naše dítě jsem pro jistotu zapomněla v porodnici. Bože, jak já vůbec mohla to první dítě vychovat. U druhýho to bylo o něco jednodužší, ale protože jsou od sebe devět let, tak jsem si to zas uz moc nepamatovala. No a teď se mě občas snacha na něco ptá nebo chce chudák ode mě radu. A prej, co bys dělala ty?
A pokracovalo to porad, takze kdyby mi jednou byla rekla, ze se dite dusi a mam mu dat umely dychani, otocila bych oci vsloup a nechala bych dite zhynout.
my takhle úplně vysklili (společně s naší doktorkou) ty novorozenecky kontroly kyčlí, na první jsme byli až někdy ve 3 měsících, a to (nebo prave proto) babička vytáhla preventivní široký baleni (ze jsme blby, ze neděláme) už v porodnici
Další tema už z porodnice a opakující se na každý návštěvě jsou náušnice....shodli jsme se s muzem, ze nebejt těch řečí, tak už je dite asi davno má ![]()
jo ale je zajímavý pozorovat i na tom dospělým chlapovi, jak jde pak při sebemenším tlaku okamžitě do smyku...
crazydaisy mne nakonec přijde, ze na tu péči ani žádný zvláštní moudra potřeba nejsou
jako fakt úplně nejlepší rada, když jsem šla na mateřskou, byla od naší účetní v praci, ať si to dělám úplně podle sebe, a fakt ze jo! :-)))
Potrefenáhusa Boticky uz taky probehly, jenom co se syn poprve odplazil z hraci podlozky.
Jako koukam, ze bych si tu mohla odskrtavat seznam dobrych rad zatim snad ze vsech komentaru od vsech uzivatelek![]()
Kamaradka mi ted o vikendu poslala tohle ![]()

Kase na noc, "poradne" boty pro dite, co sotva udela par kroku, cajicky a stavicky pro trimesicni, protoze musi mit zizen a kdyz se v brisku mliko naredi tou stavickou, tak nebude vzpenovat a malou bolet brisko. Musi spat v postylce, davat na nocnik co se udrzi deset vteri v sedu. Cistit tri zuby je zbytecnost, chudinka v aute nic nevidi, kdyz jede pozpatku (zajimave, ze to, ze jezdila pozpatku v kocare, nikomu nevadilo). To uz je takovy folklor ![]()
Ale ocenuju, ze moji rodice jinak moc neprudi poznamkami, kdyz uz neco, tak to vychazi z toho, ze mame jine priority. Nevadi mi, ze dite leze na stul a rozmatlava jidlo vsude okolo, snad ji to nekdy prejde, ale treba zuby se proste cistit budou, i kdybych ji ten vecer mela zakleknout. Oni to maj uplne naopak
a tchan s tchyni jsou uz vycviceni od svagrove, tak se radeji k nicemu nevyjadruji.
Zuzuli u nas bolo na dennim poriadku (a nadalej je), ze ho nemam nosit, lebo bude na mna fixnuty. Teraz to je, ze je na mna fixnuty, pretoze som ho nosila. A samozrejme este bezalo, ze ho mam nechat vyrevat ale ked reval, tak ibe babicky chceli okamzite bezat k nemu a ked som to obcas zakazala (mal obdoboe, kedy sa pokusal veci si vyrevat), tak som bola za Herodesa a syn za chudiatko s krkavcou matkou
. A teda este si pamatam tie neustale otazky ci kojim, potom ci este kojim a nasledne preco uz nekojim, clovek sa nezavdaci
.
Zuzuli "nech ho vybrecet" u nás nehovoril nikto, ale ináč BINGO!
DrowRanger jo no, oni si ty radilové často dost protiřečí. Taky jsem pořád poslouchala, ať ho nechám vybrečet. Potom byla dotyčná svědkem přebalováni, které syn prokřičel a celá zděšená ho litovala, jaký je chudáček.
DrowRanger k memu prekvapeni je nejvic spokojena s moji peci moje babicka. Noseni v satku se ji libilo (a to je fyzioterapeutka), rika, ze nema rada, kdyz se deti nechavaji vybrecet. Libi se ji barefoot boty. Neresi, ze mala spi s nami, jen rikala, ze za nich se tomu rikalo indicky zpusob. A pred tydnem mi rikala, jak me obdivuje, ze porad kojim, a rozplyvala se, jak je strasne roztomile, jak se mala ukojila k spanku na rodinne oslave. Dokonce i upozornovala ostatni u stolu, at se podivaj, jak si tam spokojene cumla ![]()
To moje teta, detska sestra, je jina liga. Nesnasim satky, ty matky nam to tahaj na oddeleni a pak tam s detma v hadru pobihaj. Hlavne uz odstav, je strasne, jak se ty rocni deti pak dobyvaj matkam do vystrihu. A nekouse te? Na zuby staci prstacek a moc ji tim netrap (asi 15 let delala sestru u zubare)... A mohla bych pokracovat jeste dlouho. Tam se radeji do debat nepoustime ![]()
Zuzuli jestli vám jdou cistit zuby bez nasili, tak zavidim, já už psala naši psi trenerce, jestli nechce vypsat kurz Ošetření batolete se souhlasem a Manipulace s batoletem po dobrém a prej na to asi nemá ![]()
Zuzuli moje babicka mi taky rikala, kdyz jsem kojila pred ni starsi dcerku, at ji kojim co nejdele
dost mne to u ni prekvapilo, ani nevim zda ona sama sve deti kojila a uz se ji nezeptam...
Potrefenáhusa to by sa mi tiež hodilo, dvojročný si nenechá čistiť po dobrom doteraz, jedine úspechy slávim pri pozeraní ovečky Shaun, ale to mu zas nevidím poriadne do pusy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY