Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:01

711990 mně se jednou podařilo dát dceři(dva večery po sobě) i synovi (jeden večer) dvojitou dávku paracetamolu. Zjistila jsem to asi po měsíci. Pak jsem se někdy zeptala pediatra a ten říkal, že dobrý. 
Dostali 2x tolik proto, že synovi v UAE dali v lékárně 250mg místo 125mg koncentraci. A v letáku bylo dávkování na obojí, ta nižší první.

Tenkrát jsem to nepoužila, až za rok nebo dva. Takže já leták četla, ale ne až do konce a nenapadlo mě, že by něco takovýho bylo možný....

Ale jestli tě to uklidní, tak určitě zavolej. Budeš to mít posvěcený od profíků a uklidníš se. 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:09

711990 Jinak teda teplotu 38 jsem dětem ještě nikdy nesrážela. Vypadá, že trpí, když mu nic nedáš?

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:13

barbucha Hahaha, mě když dcera odmítá jít ven tak jí řeknu ,,no tak jo, tak budeš doma s dědou, já se ho zeptám, jestli tady s tebou bude,, a pak je na minutu vypravena:-D:-D. Ale myslím si, že je to těžký když rodiče zůstávají doma mu nějak poručit. Jakoby co s ním uděláte, když si postaví hlavu, vytahnete ho za nohy? Navíc když si teď jednou už zkusil, že jít nemusí. No je to určitě jen období:-D

A já jsem ted potkala jedno fakt výživný dítě, takže si vážím těch svejch:-D. Znamyho kluk se snad hodinu a půl vztekal v kavárně, ale děsně, on se vztekal napříč tou kavárnou, on tam za ním lital skrz celej lokál,vždycky ho upokojil tak na minutu načež chlapec zase začal. Ale líbilo se mi, jak byl v klidu, tohle by sambo rozhodně nedal, ten by sbalil děti podpaždí, vyhrožoval vareckama, do večera bychom ho doma neviděli a v té kavarne tak rok...a tenhle prostě pohoda, ještě mi tak odevzdaně říká ,,no a co uděláš, neuděláš nic,, a to je pravda, to je přesně moje motto!:-D

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:25
Reakce na Potrefenáhusa:

711990 podle mě je tohle z těch sladkejch dudliku a piticek neustále v puse, mě tam (u ty dentist for small) šokovalo, kolik lidi dostává doporučení namočit dudlik do medu

​Mně otevřely oči reakce na IG příspěvek Karolíny Fourový, která zmiňovala, že v rámci zdravýho životního stylu by se měla pít převážně voda. A chodily na to snad stovky reakcí dospělých lidí, který nebyli ochotný pít čistou vodu, že když už to musí být, tak do ní aspoň vymačkat citron.

Jednou jsem po vyšetření dvouletýho! kluka vedla debatu s rodiči o důležitosti hygieny (která nebyla nejhorší) a něco málo ke stravování a maminka směrem k chlapečkovi pronesla, že bude muset skončit pravidelný popíjení koly s tatínkem, to jsem hodně koukala.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:25

Karja urcite jen obdobi, skonci tak po puberte. Ja jsem nesnasela rodinny prochazky, na ktery se nas nasi snazili tahat jeste v patnacti. Jako slo se treba do lesa, v nedeli odpoledne samozrejme, a ja jsem jecela "Proc furt musim delat neco, co nechci?" Ja nevim, ze to tem nasim stalo za to. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:29
Reakce na barbucha:

Evaeva 

Syn mi pak líčil, jak si ten malej zmetek dobře půlhodinu hezky spokojeně hrál - sám - přičemž mu, taťkovi, chodil ukazovat autíčka jak jezděj atd... teda snažil se jenom, protože synovi ještě zůstaly (rodičovstvím nezničené) zbytky rozumu, kterej mu velel bebánka a jeho hry tvrdě odmítnout, protože "se na něj zlobí". Taky ho to pak přestalo bavit, viz ten řev...

Ale nevím proč dítěti dávat na výběr, má-li se chvíli proběhnout venku. To si za chvíli bude určovat denní program sám?

​o jedno vnouce bych si nerikala, ale nechci radit;)

No a s tim davanim na vyber, to s tebou naopak velmi souhlasim. U nas to byla dost cesta do pekel. V momentu, kdy mi je opravdu jedno, jestli pujdem tam ci onam, tak teda na vyber davam, to zas nechci zbytecne delat zle, ale uprimne - vetsinou mi to jedno neni, casto jsou do toho zatazeni dalsi lide a mam preferovanou variantu. Me bere cert, kdyz den predem vymyslim, ze pujdem do zoo, pak rano chystam v predsini batoh a muz se syna zepta, jestli chce jit do zoo. A ten morous nikdy nikam nechce a co pak s tim. Ale tak my ted mame vychovne pnuti, casto to tu i provetravam, tak ode mne rady nebrat.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:30

Kokoska :-DKdovi jak bys skončila, kdybys nechodila! No my taky chodili no, s tátou:-D. Navíc u nás vecne po lesích a pamatuji se, že jsem chodila zásadně 10metru za ním:-D. Proto vždycky když sambo pěje, co bude s holkama jednou dělat a přesně vyjmenuje tyhle skvosty co můj táta (příroda,ryby,chata) myslím si svoje, úplně vidím puberťačky jak budou nateseny, že o víkendu vypadnou z téhle díry někam jinam.....třeba na ryby k vodě:-D:-D:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:34

Gatita jo, toho výběru nemůže být moc. Holt když všichni chtějí jít, tak na výběr není. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:38

Karja babička má na chatě nové sousedy, mají dvě holky tak 11 a 13 let. Mají tam bazén, trampolínu a domek na stromě, aby vůbec byly ochotné tam jet

Minule přijeli úplně plným autem, byla jsem zvědavá, co tam mají za divné věci. A holky vytáhly sedací vaky Já se jim teda nedivím, v tomhle věku byl pro mě víkend na chalupě roven peklu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:40

Tabea tyjo tak paralen uz je horsi, jeste ze to dopadlo dobre! Ja srazim vlastne vsechny teploty/nepohody. Davam na noc nurofen i bezne na zuby. Tedka nepusobi sice nemocne, ale ja sama si taky beru leky hned, tak bych ho nechtela nechat se trapit

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:41

Evaeva

No presne, ty uplne male deti to kolikrat nedavaji. Syn uz teda uplne maly neni a uz se dovede o leccems uvedomele rozhodnout, ale kdyz se predem neco domluvi, tak uz chci, aby nemenil nazor jen proto, ze se ted zrovna zabral do hry. On uz narazil na podobny pristup z druhe strany: meli jsme jet se sousedy na vylet, on se hrozne tesil na jejich chlapecka. No a kdyz jsme byli nastoupeni v aute pred domem, vybehli nam rict, ze se chlapeckovi nechce od pohadky. To bylo place. Nejak se pak ustrnuli a chlapecka vystourali ven, ale prislo mi to jako takova blba situace.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:43

Karja ale zas z ryb jsi popisovala takove zazitky, ze to by se holky urcite bavily

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:44

Len jezis to je desivy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:45

711990 já teda taky mírnou horečku nesrážím, pokud nejsou v nějaké nepohodě. U zubů teda klidně jo, ale jinak mírná teplota pomáhá tělu bojovat proti těm virům. Klukům obvykle stačí jedna nebo dvě dávky nurofenu za celou nemoc. U sebe teda postupuju stejně.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:46

Gatita 

No jo, vono by to vypadalo blbě, kdybych si chtěla z vnoučat vybírat Příště ale nebudu tak dlouho čekat, jestli toho mizeru náhodou neukecaj. Jdeš-nejdeš, a hotovo.

Je to jejich boj, ale jednou se z toho pominou, zvlášť když není sám a musej najednou obstarat haranty dva! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:47

Evaeva ja jsem asi hodne lekova, mozna az zbytecne, kdyz to tak pozoruju:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:49

Gatita v situaci, kdy jsme s někým domluvení, domluvili jsme se dopředu, někdo někam potřebuje, taky už na výběr nedávám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:51

711990 jestli to jsou fakt zuby, tak tam horečka ničemu nepomůže, jinak asi můžeš polevit. U nás je zlomových těch 38 stupňů, to obvykle brečí, nemůžou usnout a podobně, to jim samozřejmě něco dám.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:25

Myslím, že to máme s léky každý nějak nastavené a snad s výjimkou zbytečných excesů je to většinou v pořádku. Naše první pediatrička mi kdysi poradila, že má za ta léta praxe takový plus minus poznatek, že většinou dávat od 38,5. Já jsem se toho chytla a celkem nám to funguje, ale kluci jsou vesměs zdraví, někdy dostanou i třeba při 38,2 (ono taky záleží na teploměru, že). Mám ale kamarádku, která synovi dávala léky při naměření třeba 37,2 a to jsem projevila údiv.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:29

711990 já taky dávám léky i.pod 38, když vidím že jim není dobře.  Znám to u sebe když mě bolí hlava, já si nechci brát prášek, tak se celý den trapim, jsem protivná a stejně si ho nakonec vezmu abych dokázala usnout.