viktorka_od splavu hele, tebe nikdy nezamrzela neci poznamka?
Vše o těhotenství a dětech
moora mockrát, šmarja, dyť to tu píšu. že sou lidi blbci je ale prostě normální život
A666 A bych jako měla dát? Nemůžu si přece diktovat, o čem a jak budou lidi v mé přítomnosti mluvit. A ano, ani pár týdnů po potratu by mě slova té paní nezasáhla, vždyť ona nemůže mít tušení, co se děje. Jsem asi meganecitlivá, protože by mě nenapadlo, že se toto může někoho dotknout. Něco jiného jsou otravové, kteří si pořád melou svou, jak popisuje paktofonika.
Psala jsi, že Tě tyhle řeči nikdy nezranily. Tak jsem napsala, že jsi první, kterou něco takového nikdy nezasáhlo, nezranilo, kterou znám. Opravdu to nebylo myšleno ve zlém.
A666 Kdyby se v tom někdo záměrně vrtal, dejme tomu mě obviňoval, že si za to můžu sama, to by se mě nejspíš dotklo. Ale tyhle letmé komentáře, otázky, které primárně nejsou míněny zle, proč by měly? Jak tu padlo, druhá strana nemá povinnost znát moje rozpoložení. Je ovšem možné, že moje chladnokrevnost v této věci je daná tím, že jsem po dítěti ve skutečnosti až tolik netoužila. Teď jsem teda váhala, jestli to napsat. Zdá se to nebude jevit jako necitlivé. Sakra, tahle konverzace je jako tanec po žhavém uhlí
Naštěstí jsem takový asociální, že se v reálu do small talku nikdy nepouštím, tak snad nepáchám moc škod.
A666 nojo, každý má nějaké citlivé téma, které když se mu připomene tak zamrzí, ale ňahňat se v tom s tím že ten a ten necitlivej vošklivej fujčlověk za to může.. to je přece uplně zbytečný. tebe to trápí a ty se s tím musíš poprat. a pokud někdo otravuje vytrvale a schválně, tak tím spíš... (viz paktofonika, bych řekla že to bude trošku přitahovat když si vzpomenu na poznámky kolegů v práci, že se blbě oblíká... bych chtěla vidět jak by to někdo do očí řekl mutzi![]()
Pinot Noir balvane!![]()
viktorka_od splavu No ja viem ja som asi ten typ no. Furt mi nejde ten prinasraný pohľad.
paktofonika trénuj!![]()
![]()
viktorka_od splavu ten den by skončil!
Pinot Noir ja to taky mam podobne - vlastne skoro stejne - neco jineho je se v tom vrtat a neco jineho je bezna otazka nebo povzdech. Lide proste komunikuji a casto vubec nechteji ublizit, to ze je nekdo citlivy a vztahovacny...
Oni nemusi vedet, ze dotycna ma nejaky problem.
Candance teda poznamka, ze "budte rada, ze mate jen toho psa" mne prijde blba vuci komukoli, at znamymu ci neznamymu
moora A jak má vědět, že nepřijde reakce To mi povidejte..mělo by to zas urazit pedikérku, že to vzala vážně?
DrowRanger ohledne toho porodu, hlasim, ze doktori stejne prd vi, kdy to bude (krome planovane sekce). Takovych historek jak rano doktor rekl, ze jeste nic a uvidime se za tyden a vecer bylo dite na svete. Hlavne v klidu.
DrowRanger M,ě když viděla doktorka už na kontrole ve špitálu, pár dní před termínem, tak zpráskla ruce, že prý mám "hrozný nález". Naštěstí jsem ležela, jinak by se mnou švihlo, co se děje, ale ona naštěstí jen chtěla říct, že to vypadá, že asi nikdy neporodím, protože se nic neděje (porodila jsem 9 dnů po termínu, ale museli mi píchnout plodovou vodu, jinak tam sedím asi ještě teď).
paktofonika Hele, bitch face umím parádně, můžu posloužit s instruktáží
V práci mě často používají jako nárazník, jakože "jó, pošleme tam Meri, ta to zvládne, když do ní budou rejpat" ![]()
Taky vnímám, že je velkej rozdíl běžná konverzace versus nimrání se v důvodech typu a prooooč, a nechcete si to rozmyslet, jít k jinému doktorovi, zkusit to zezadu apod. (zažila jsem - ne u sebe díky bohu
). Citlivé téma má každej jinde, co já vím, když řeknu kolegyni - buď ráda, že seš tak hubená, tak ona může zatím třeba bojovat s vážnou nemocí ... když řeknu buď ráda, že máš sourozence, tak co já vím, jestli to třeba není závislej alkáč, který trápí celou rodinu ... prostě small talk, do hlavy druhýmu člověk nevidí, jen konverzuje. Taky nečekám, že někdo bude brát ohledy na moje bolístky. Oproti tomu soustavný vyptávání se na citlivý témata imho necitlivý je, to je jasný.
MaeGandal DrowRanger
Mně řekl doktor dvě hodiny před narozením dítěte, že ten den to nebude.
K tomu předchozímu tématu. Když se někoho zeptám, jestli plánují děti (což mi přijde běžná konverzační otázka) a někdo mi řekne, že to nejde naplánovat, tak se v tom dál nešťourám. Obě moje švagrové několikrát potratily a vím, jak blbé téma v rodině to bylo. Přijde mi, že ale horší než od neznámých lidí je to právě v té rodině. Babičky, prababičky, tetičky. Ty to kolikrát dokážou hodně drsně. Ale ono to tím narozením nekončí. Jedné se teď všichni ptají, kdy bude druhé. Naštěstí už odpovídá, že na to nemá věk a má klid. Věřím, že i tak ji to dost vadí.
A ještě přidám jednu zkušenost. Mám kamárádku, o které vím (tuším, prakticky o tom nemluví), že se jim dlouhodobě nedaří počít dítě. Teď, co jsem těhotná, tak se snažím s ní konverzovat hlavně o "nedětnejch" věcech, teda hlavně o ní, její práci, novém bydlení apod. O sobě mluvím spíš míň, protože marná sláva - ještě ani neexistující děcko momentálně minimálně organizačně a provozně už teď zabírá v životě spoustu místa. Takže když už o sobě, tak zase - práce, dovolená, byt, nové seriály whatever.
JENŽE - ona se pořád ptá. Jak dopadl screening, jak se smiřuju s pohlavím (věčné téma u mě
), co jméno, jakou budu používat kosmetiku ... Mně ty otázky nevadí, jen mě hrozně bolí, jak je vidět, že se tím sama úplně trápí a mučí. Posledně už jsem měla pocit, že má úplně na krajíčku, já se neustále snažila hovor nenápadně stočit jiným směrem, ale ona se nedala ... Asi určitá forma sebetrýznění, fakt nevím. Mrzí mě to kvůli ní, ale co stím ... To si nestěžuju, vlastně ani nečekám radu. Jen jsem si tak odložila.
MP Meri ona te asi chce zase potesit - protoze marna slava (vetsinou) i to neplanovane tehotenstvi zena proziva, tesi se a chce to s nekym resit a ona treba chce byt kamaradka.
je fakt rozdil ve stourani se v tom a beznou konverzaci. Protoze to se pak muze vztahovat na vsechno - co ja vim, kdo ma jaky problem (bydleni, deti, penize, alkohol, rozvod), nedava to najevo a ja se uplne blbe zeptam.
Ja se treba tesne pred Vanoci (pred nekolika lety tedy) dovedela, ze ani ja ani manzel nebudeme mit deti a pravdepodobne ani po IVF. A svagrova pred celou rodinou oznamila, ze ceka mimino. No taky jsem byla urazena, jenze ona to nevedela a ja nic nerekla. Deti mame nakonec dve a obe prirozene.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.