Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:08

Luna Nevztáhla to na sebe paktofonika, vztáhla jsme to na sebe já, hlavně proto, že se s tím názorem nesetkávám poprvé a už jsme si pár poznámek ve smyslu, co teda celý den dělám a jaký mám teda smysl život, když život ženy není bez dětí úplný, vyslechla. Ona bezdětnost není vždycky věcí volby a pak se to neposlouchá úplně dobře. 

Týrat se sem rozhodně nechodím, naopak mě tu těší číst, jak hlavně mimina z Parfumanie a MP rostou a co to s sebou přináší. 

A moc gratuluju betsey!

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:16

Zina tak to mě fakt mrzí, holt kdybych děti mít nemohla či nechtěla, tak bych si já osobně musela najít nějaký jiný životní program. protože já osobně kdybych si jen tak užívala života a dělala si ze dne na den jen co se mi chce, tak by ten můj osobní život stál úplně za hovno. páč su líná jak veš a nedisponuju žádným nadáním - to zas třeba chybí mně, a nic s tím nenadělám. lepší?

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:19

Zina hele my se s muzem snazili 1, 5 roku, prvni pul rok takovy to klasicky nechame tomu volny prubeh, nicmene svagrovci zacli tak nejak stejne a na prvni dobrou se jim zadarilo. To moc nepomohlo. Po nejake dobe jsem obrecela kazdou MS, ze jako furt nic, kazdde sebemensi zpozdeni me rozhodilo, neb jsem byla presvedcena ze uz je to tady, do toho se furt kdekdo vyptaval, co deti, ty nechcete? No ja ty lidi nenavidela ze svagrove se porodem stala nadmatka, stale mi radila jak pocit...grr. Nicmeme mimino je fajn, je s ni sranda, mam co jsem chtela ale smysl zivota jen to dite? Dekuji asi ne. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:21

Zina 

Rozumím, to s tím týráním bylo spíše nadnesené, mě manžel vždycky tvrdí, že se nemám dobrovolně týrat.. I když sem chodím ze stejného důvodu jako Ty (a v blbé dny to vynechávám)....

Jinak doufám, že se časem česká společnost naučí, že ptát se ženy na mateřství není úplně zdvořilé (takové to - no a kdy plánujete děti? Na což jsou schopní se ptát i letmí známí) a že bezdětnost je prostě hodně často nedobrovolná.

Jinak betsey samozřejmě taky gratuluju a jsem ráda, že to stašení sekcí bylo zbytečné (jestli si dobře pamatuji, že jí chtěli řezat jen kvůli věku)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:25

A666 Zas na druhou stranu otázka je to zcela legitimní, pokud tím jedna strana nechce pasivně agresivně provokovat a druhá realitu bere jako danou a akceptovanou, k čemuž by se měla dopracovat, není důvod z toho dělat tabu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:27

Zina Niektoré poznámky sú hrubé, necitlive a nemiestne, sama mam niekedy čo robiť aby som sa udržala, neviem si predstaviť že by som dieťa chcela ale nemohla... Neviem kde sa v ľuďoch berie tá drzosť, že vôbec nad tým nepremýšľajú alebo čo. No a vždy ma dostane keď niekto začne spochybňovať vzťah. Však on až bude chcieť deti nájde si takú čo mu porodí a pod... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:28
Reakce na Mutziputzi:

A666 Zas na druhou stranu otázka je to zcela legitimní, pokud tím jedna strana nechce pasivně agresivně provokovat a druhá realitu bere jako danou a akceptovanou, k čemuž by se měla dopracovat, není důvod z toho dělat tabu.

​Já třeba nevidím důvod, proč by se mě člověk, který mě zná letmo, měl ptát na něco tak intimního. Tohle prostě není otázka pro small talk (podobně jako výše platu). A stejný přístup jsem k tomu měla i v době, kdy jsem děti vůbec neplánovala.....

Jinak k danosti a akceptování reality se člověk dopracovává fakt dlouho a ve chvíli, kdy se tam dopracoval, obvykle nemá problém o tom mluvit sám.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:30

paktofonika No ja jsem si zive vzpomnela, jak me vsichni uhaneli, mela jsem prvni dite v 31 letech a tak 5 let predem uz me okoli upozornovalo, abych to neprosvihla. V krajnich pripadech jsem je opravdu poslala nekam. Doslovne.

20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:35

A666 Chápu, že se s tím někdo nemusí vyrovnávat rychle a snadno, zas na druhou stranu, to je jeho problém. Mně nepřijde divný když se mě v rámci small talku někdo kdo má psa zeptá jestli ho mám taky, u dětí na tom nevidim nic o moc intimnějšího. Nejsem sociopat, ale zas že by tohle bylo něco k čehož v podstatě tabuizování má dojít česká společnost? To si nemyslím, jsou naopak země, kde je benevolence/empatie k bezdětným osobám mnohem nižší.

49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:36

Mutziputzi já tomuhle teda taky moc nerozumím, zakazovat lidem otázky, protože odpověď není tázanému příjemná mi připadá zvláštní. já se na osobní věci lidí neptám, protože to sama nemám ráda, ale pokud se někdo zeptá mě, tak prostě odpovím. nic na tom není... nebo mi něco uniká?

pokud někdo rýpe schválně, tak by si asi našel jakýkoliv jiný téma nebýt tohoto, například proč máte těch děcek tolik nebo jak je blbě vychováváte

jinak můj prastrýc (babiččin brácha) s ženou děti neměli, prostě se asi nezadařilo, tak užívali života, já k nim jezdívala na prázdniny a bylo to fajn a pak umřeli a už nejsou. normálka. nevzpomínám si, že by to někdo komentoval.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:37

Luna nás sa na deti vypytovali ešte počas veľmi zle platenej praxe, kedy okolie nechcelo pochopiť, že jednoducho si finančne deti dovoliť nemôžeme (a ani sme vtedy nechceli), čiastočne to utíchlo kvôli humbuku okolo svadby a následne sme si vzali psa z útulku, ktorý bol zhodou okolností čistokrvný a papierový. Akonáhle sa ma niekto následne opýtal na deti, odpovedala som, že deti nechcem a idem chovať psi, na rodinu to zaberalo úplne geniálne (najmä na tety a spol. s ktorými som sa videla 1x za rok, ale keď mi náhodou zavolali kvôli pracovnej veci, v závere sa ma nezabudli opýtať, či som v poriadku a nie som náhodou neplodná ja alebo muž...). Momentálne prvé dieťa ešt nie je ani na svete a už sa ma všetci pýtajú, kedy plánujeme druhé...Nechápem, prečo sú otázkou detí v našej spoločnosti ľudia takí posadnutí...

20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:39

viktorka_od splavu naprostý souhlas

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:44

Mutziputzi viktorka_od splavu 

Dobře, tak proč se teda není slušné ptát na výši platu? To je taky zakázaná otázka a nikdo s tím nemá problém. Myslím si, že normální člověk nechce v rámci konverzace ubližovat. Proto je fajn nad některýma otázkama přemýšlet.

Ptáte se běžně lidí - náhodných známých, ne blízkých přátel - při small talku na sex? Protože otázka plánování děti je úplně stejně intimní.

49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:49

A666 haha na plat/prijmy/vydaje beru ze jsou otazky neslusne a presto se bezne s temahle otazkama setkavam. uplne od tech samych lidi co maji i jine blbe otazky:-) btw mi jednou pani kterou jsem videla prvne v zivote a nebylo to v cekarne u gynekologa zacla vypravet intimnosti.. 

jinak mluvit o vysi mzdy mi zakazuje pracovni smlouva, to nema nic spolecnyho s ne/detnosti

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:51

viktorka_od splavu Tak otázky na príjmy a výdaje sú neslušné ale otázka prečo ešte nemáte deti nie? Je iné sa pýtať koľko máš deti/máš deti než a prečo ešte nemáš deti. 

20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:51

A666 Náhodných známých se na plat ani na sex neptám, jestli mají děti bych se zeptala klidně a slušnosti dle svého nastavení dostojím tím, že po NE se nezeptám A PROČ?, jinak na tom nic k ublížení není, jak už jsem psala, já nejsem povinná předpokládat emoční ladědí náhodného známého, je to jeho problém. Naopak by se mohli urazit dobrovolně bezdětní, jejichž vyjádření by bylo netazatelné a přitom pro ně legitimní a racionální. Jako fakt tabu nesnášim a už vůbec ne jako známku vyspělosti společnosti, krom toho i ve vyspělý společnosti existuje slušná varianta Do toho ti je ho*no!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:54

viktorka_od splavu 

Viktorko, tak je trochu rozdíl, když Ti ženská začne sama sdělovat intimnosti a když ty budeš vyzvídat (například - no a kolikrát týdně máte sex? A co při tom děláte? A jak se vám to líbí?). Úplně stejné je to s dětma - je něco jiného, když Ti známá sama svěří, že děti nejdou anebo když se budeš sama ptát.

Já sama s tím už víceméně problém nemám (naučila jsem se odpovídat, že to nejde naplánovat a pokud to nestačí, tak to říct narovinu), ale pořád nevidím důvod, proč by se na to měl někdo někoho, koho nezná opravdu hodně dobře, vůbec ptát.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:02

Mutziputzi 

Nějak přemýšlím, jak by dobrovolně bezdětné urazilo, když se jich někdo nezeptá, jestli neplánují/nechtějí děti. Možná by na to odpověděla paktofonika 

Jinak asi nemá cenu to rozebírat. Součástí konverzace by měl být takt a snaha neptat se na něco, co druhému může být nepříjemné - třeba ten sex, výše platu anebo zda plánují děti.

Jinak možná došlo trochu k neporozumnění, když znova koukám na ten Tvůj příspěvek. Ptát se lidí, které sjem právě poznala, zda mají děti mi přijde jako normální součást small talku (pokud se pak nepídí proč ne) a snahu najít společné téma. Ptát se lidí, které znám a vím, že jsou bezdětní, na to, zda plánují děti za mě už prostě součástí small talku není. Jás e teda neptám ani na to, zda lidé mají děti, protože když je mají, obvykle to na sebe brzy prásknou sami

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:05

Ono je to tak sladke...dokud me pri kojeni nehryzlama zub.

20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:08

A666 Možná je to i tim, že jsem prostě dospěla k tomu, že já se můžu chovat prostě jak chci, včetně dotazů, témat rozhovorů a držení skleničky s vínem a příboru, je mi prostě úplně jedno, co si lidi myslí. Já nikomu neubližuju, to samý očekávám od ostatních a nedej bože abych měla pocit, že se o to snaží. Nemám obecně ráda většinové konvence, ty jsou pro burany, co si neporadí sami a potřebujou k tomu manuál, já ne