Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 08:39

Luna si piš!;-)

no a zrovna jsem se zamyslela nad tím, jak si ještě o level vejš budu užívat v důchodu (beru to podle maminky:-) a tak jsem se nad tím zasnila, že jsem se flákla hlavou o blbě otevřený okno, a nevim nevim zdali se s takovou toho důchodu dožiju

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:10

betsey Gratuluju. A zazivam novy pocit lehke zavisti, ze uz to mate za sebou 

U chteni deti jsem vzdycky doufala, ze to prijde samo a v pravy cas. A prislo. Proste nastala takova ta faze - oukej, takze zivot. Je to fajn. Dobra prace, chlap, zazemi. Všechno zvladam, cestuju, mam konicky, cas na kamarady, hospody. Na vsechno, co chci. A pak jsem si zacala rikat - a co dal? To je jako vsechno?  Nezvladla bych tak nejak ehm... vic? (To vic berte obrazne, nemyslim si, ze deti jsou vic, nez nedeti). A najednou mi predstava toho, ze muj zivot bude dalsich 10, 20, 50 let takovejhle (objektivne skvelej!), prisla uplne desiva. Asi jsem proste chtela vyzkouset neco novyho, nejakou vyzvu. Dokazat si, ze i ja na to mam  Mozna to neni spravna motivace, ale u me to tak bylo. Takze viktorku s tim casem uplne chapu, jak to myslela.

Co me prekvapilo bylo to, ze vyber partnera nakonec hral mnohem mensi roli, nez jsem si vzdycky predstavovala. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:25

MP Meri ja tiež závidím, v nedeľu mám termín a doktorka sa zatiaľ vyjadrila, že teda to vidí skôr na august, ach...

Inak u mňa to nutkanie mať deti neprišlo, bolo to skôr racionálne rozhodnutie, že na to už máme vek, svadba už prebehla, psa sme si tiež zohnali, čo to sme našetrili, máme kde bývať a čo jesť, tak teda dieťa. Dosť dlho ma prepadali obavy, či som normálna a budem ho mať rada...

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:27

betsey muhehe obrovska gratulace, ted teprve zacne ta poradna sranda:D 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:35

Luna Ja som to na seba nevzťahovala, reagovala som pôvodne na Zinu že viktorka to pravdepodobne myslí ináč ako to pochopila. Každopádne rešpektujem každého rozhodnutie. Stretávam sa ale často s tým, že ľudia nedokážu to moje rozodnutie pochopiť a prichádzajú s rôznymi teóriami o zmysle a budúcnosti môjho života, ten tlak spoločnosti je nepríjemný ale čo už, mám proste toľko dôvodov nemať deti, že mať by ich bolo v mojom prípade nerozumné. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:42

paktofonika Já myslím, že tohle je klasický člověk míní, život mění, já to třeba nevnímám jako nic fundamentálního, někdo děti chce, někdo ne a na obou variantách se najde to dobrý...jenom to brojení pro jednu nebo druhou stranu nesmí bejt ve stylu Uřízli mi nohu a je to super, protože vážim o 10 kilo míň...myslim, že Viktorka to tak nemyslela...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:45

A pak jsou jeste lidi, kterejm se nedari a tyhle reci je musej dost dloubat...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:47

Mutziputzi Ale veď ja to tu nepíšem ako že super paráda takto to majú mať všetci a pod. a viktorke som takisto nič zlé nepísala. 

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:47

paktofonika znama nema deti, neb ma crohna, ma ho i jeji mamka a jeji deda na to umrel. Ze to nechce predat dal...ale nevyloucila adopci jednou...

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:47

Pinot Noir Pozde to bylo, pozde. Ted uz to mam uplne nejaky v haji. Ale nam na kurzu tohle nerikali, hodne zminovali hygienu, ale chlad be.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:48

moora jako to co psala @viktorka nebo @paktofonika?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:48
Reakce na moora:

A pak jsou jeste lidi, kterejm se nedari a tyhle reci je musej dost dloubat...

​Asi tak. Což o to, tady je to vlákno o dětech, tak se člověk týrá sám, že (nemusí sem chodit). Ale jsou lidi, co to dělají i v reálném životě a jsou schopní bezdětné kamarádce vykládat, že neví, co by dělali bez dětí, jak teprve teď poznali to právé štěstí atd. Spousta žen si stěžuje, že se jim bezdětné kamarádky po narození dítěte vyhýbají a přerušují vztahy - no on to leckdy bohužel může být pud sebezáchovy

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:50

Karja hele fakt me mrzi ze s tim mas takove potize, nicmene na UM jsou i pozitiva. Muzes mimino nechat babicce a jet do kina treba. U nas jsou to desne manevry

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:51

paktofonika Já to taky nemyslim že tě chci poučovat, ale právo někoho žít svůj život s přesvědčením a šťastně prostřednictvím životů dětí je pro mě překvapivě pochopitelný, neříkám, že ses proti tomu ohrazovala...jen tak jsem prostě přihodila svůj ctěný a řádaný názor

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:52

Karja čo znamená mať prsia v teple? o.O nestačí podprsenka a tričko? Inak nám práve na kurze hovorili ( a aj v článkoch som čítala), že treba veľa vetrať a chodiť "navoľno"...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:52

Mutziputzi Však som to písala že rešpektujem každého rozhodnutie, bohužiaľ to tak nemajú všetci. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:52

MP Meri Presne, ja jsem se v ty cely zabave proste zacala nudit!:-D:-D. Plus partner je dost detnej typ, ten by pro zivot potreboval jinou spolecnici:-D.A ted jsem se divala na Horakovi odpoledne a starci byli uplne na otresny diskotece, jeee ja bych tam tak trsala,takze ted se na tu zabavu zas tesim, I na tu otresnou!:-D

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:54

DrowRanger Staci, ale proste aby ti neofoukly:-D. Kdyz bude chladneji nebo tak, ja tuhle sla s plinou pod trickem, sla jsem ze sprchy rovnou ven a foukal studenej vitr.:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. července 2018 09:56

Karja dokelu, materstvo je veda, to by mal gynekológ oznámiť ešte pred počatím...ehm

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. července 2018 10:07

Karja no kdysi se s tou plinkou vazne chodilo, dnes je to holt pozapomenuty:-) fakt se netrap jestli je to takovy naprd, vomrzovani s flaskama a dudlikama ma i spoustu vyhod:-)